• Geri dön

  • 382 Görüntülenme

  • 585 Haber

  • 1.932 İşletme görüntülenme


Vodafone, ülke çapındaki senkronizasyon ağında uzun vadeli kararlılık sağlamak üzere Adtran'ın Oscilloquartz optik sezyum çözümünü tercih etti. Sektörde bir ilk olan bu ultra güvenilir senkronizasyon çözümü, GNSS verileri mevcut olmadığında daha uzun holdover süresi sağlayarak kritik zamanlama hizmetlerini olası GNSS kesintilerine karşı koruyor.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, şebeke altyapısını yeni nesil teknolojilerle geliştirmeye devam ediyor. Vodafone, ülke çapındaki şebekesine yeni esnek zamanlama seviyeleri getirmek için Adtran Oscilloquartz optik sezyum atomik saat teknolojisini kullanmaya başladı. Adtran’ın pazara ilk çıkan bu çözümü, GNSS sinyallerindeki kesintilere karşı güçlü bir koruma sağlayarak, Vodafone’un 5G’ye giden yolda kesintisiz ve güvenilir bağlantı hizmeti sunmasına olanak tanıyacak. Vodafone, mevcut Adtran Oscilloquartz çekirdek grandmaster saat cihazlarını yeni optik sezyum atomik saat teknolojisiyle birleştirerek, GNSS kullanılamaması durumunda doğru şebeke senkronizasyonunu garanti eden bir ePRTC+™ çözümüne sahip oldu. Artıtel, lojistik ve tedarik yönetimini kolaylaştırarak yayılımda da kilit bir rol oynadı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yago Lopez, şunları söyledi:

"Yeni çözümümüz ulusal senkronizasyon şebekemize yüksek güvenilirlik ve hassasiyet kazandırıyor. Bu, 5G stratejimizde önemli bir adım. Bu sayede hizmet performansımızı artırıp zamanlama konusunda ortaya çıkan zorluklar karşısında gerekli donanıma sahip olabiliyoruz. Artık, daha fazla müşterimiz için veri yoğun uygulamalara ve kesintisiz yüksek kaliteli video akışına erişim sağlarken, mükemmel bir kullanıcı deneyimini garanti edebiliriz. GNSS'ye yönelik tehditler artıyor. Bu nedenle, tüm zamanlama ağımızın dayanıklılığını artıran teknolojilerden yararlanmamız gerekiyor. Yıkıcı doğal afetlerin GNSS doğruluğu ve kullanılabilirliği üzerindeki etkisini de gördük. Adtran'ın Oscilloquartz ePRTC+™ teknolojisi çok büyük bir öneme sahip. Şebekemiz için senkronizasyon girdisini koruyor ve en zorlu koşullarda dayanıklı kalmasını sağlıyor."

Adtran EMEA Bölgesi Satış Genel Müdürü Stuart Broome ise şöyle konuştu:

"Vodafone Türkiye, ePRTC+™ sistemimizi devreye alarak şebekesine bir üst düzey zamanlama esnekliği getiriyor. Bu, her müşterinin en hızlı mobil hizmetlerden bazılarına kesintisiz bir şekilde erişmesini sağlamaya yardımcı oluyor. Grandmaster GNSS alıcılarımızı ultra hassas OSA 3350 ePRC+™ ile birleştirmek, Vodafone Türkiye'nin zamanlama ve senkronizasyon operasyonları için sektörün en uzun holdover süresiyle koruma sağlıyor. Çözümümüz, Vodafone Türkiye'nin şebeke güvenilirliği ve hizmet kalitesinde yeni benchmark’lar belirlemesine yardımcı olacak."

Beş farklı sahada kullanılıyor

Vodafone, gelişmiş yedeklilik için Adtran'ın Oscilloquartz ePRTC+™ ürününü beş farklı sahada stratejik olarak kullanıyor. Çözümün merkezinde, yüksek performanslı frekans kararlılığı elde etmek için optik pompalama teknolojisini kullanan Oscilloquartz OSA 3350 ePRC+™ ve Vodafone Türkiye'nin mevcut çekirdek grandmaster saatleri olan OSA 5430 ve OSA 5440 yer alıyor. Oscilloquartz saat birleştirici ile birlikte bu bileşenler, ePRTC+™ sisteminin tamamını oluşturuyor. En az 45 gün ve genel olarak 55 güne kadar 100 nanosaniye holdover kapasitesine sahip olan sistem, mevcut ITU-T G.811.1 standartlarını aşıyor. Çözüm, Vodafone Türkiye'ye diğer yüksek performanslı manyetik sezyum saatlerin ömründen daha uzun bir performans göstererek optimum kararlılık sağlıyor. Ayrıca, çok çeşitli senkronizasyon çıkış arayüzleri içeren modüler bir tasarıma sahip ve etkili şebeke yönetimi ve güvenliği için gerekli olan SNMP dahil olmak üzere güvenli yönetim yeteneklerini destekliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL