• Geri dön

  • 1.114 Görüntülenme

  • 585 Haber

  • 1.932 İşletme görüntülenme


Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu Üyesi ve Avrupa CEO’su Serpil Timuray, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve Türk diasporasının önemli isimlerini bir araya getiren Dünya Türk İş Konseyi 10. Kurultayı’nda “İş Dünyası Ödülü” aldı. Timuray, aynı zamanda DEİK DTİK Birleşik Krallık Ülke Temsilcisi seçildi.

Vodafone Grubu’nun Dünya İcra Kurulu Üyesi ve Avrupa CEO’su Serpil Timuray, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve Türk diasporasının önemli isimlerini bir araya getiren Dünya Türk İş Konseyi 10. Kurultayı’nda “İş Dünyası Ödülü” aldı. Global iş dünyasının başarılı liderlerinden biri olan Timuray, Türk diasporasının küresel ölçekteki profesyonellerini İngiltere gibi rekabetçi bir ülkede başarıyla temsil etmesinden ötürü ödüle layık görüldü.

DEİK DTİK Birleşik Krallık Ülke Temsilcisi seçildi

Timuray, aynı zamanda DEİK DTİK Birleşik Krallık Ülke Temsilcisi seçildi. Bu kapsamda Birleşik Krallık Ülke Temsilciler Kurulu’na başkanlık edecek olan Timuray, Birleşik Krallık’ta yerleşik Türk iş insanları ve profesyonellerinin bir çatı altında toplanması, onların sorunlarına çözüm getirilmesi ve güçlenmesine yönelik faaliyetleri koordine edecek. Türkiye’den Birleşik Krallık’a yapılacak resmi heyet veya bakan ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilecek programlara DEİK DTİK’i temsilen katılacak.

Serpil Timuray kimdir?

Serpil Timuray, Ocak 2014'ten bu yana Vodafone Grup Dünya İcra Komitesi Üyesi ve Ekim 2018'den bu yana Vodafone Grubu Avrupa Bölge CEO'sudur. Aynı zamanda Vodafone Grubu'nun Hollanda, Avustralya ve Hindistan’daki şirket ortaklıklarından ve 48 ülkede varlık gösteren Vodafone Ortak Pazarlarından da sorumlu olan Timuray, 2013 yılından bu yana Vodafone Grubu Global Herkes İçin Dahiliyet İdari Komitesi'ne başkanlık etmektedir.

Serpil Timuray, Nisan 2015 ile Nisan 2023 tarihleri arasında Danone Grubu’nun Dünya Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış ve Yönetim Kurulu’nun Kurumsal Sosyal Sorumluluk Komitesi’nin Başkanlığını yürütmüştür.

Hollanda'daki VodafoneZiggo’nun Dönüşümlü Başkanı, Vodafone Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Avustralya'daki halka açık TPG Telecom'un Yönetim Kurulu Üyesi olan Serpil Timuray, daha önce, Sahra Altı Afrika'nın en büyük telekom operatörü olan Vodacom Group'un halka açık şirketlerinde, Kenya'daki Safaricom'da ve Vodafone Katar'da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Timuray ayrıca, Avustralya'daki Vodafone-Hutchison, Vodafone Mısır ve Vodafone Hindistan'ın yönetim kurullarında yer almıştır.

Serpil Timuray, şu anki görevinden önce Vodafone'un global stratejisi, dijital dönüşüm, müşteri deneyimi, marka, ürün ve hizmetler, pazarlama, satış, müşteri operasyonları, cihazlardan sorumlu olarak Vodafone Grubu Global Ticari Operasyonlar ve Strateji Başkanı olarak görev yapmıştır ve aynı zamanda 48 ülkede faaliyet gösteren Vodafone Ortak Pazarlarından da sorumlu olmuştur. Daha öncesinde ise Vodafone AMAP (Afrika, Orta Doğu, Asya, Pasifik) Bölge CEO'luğu görevini üstlenmiş ve 2009-2013 yılları arasında Vodafone Türkiye CEO'su olarak görev yapmıştır. Timuray, Vodafone'a katılmadan önce, 2002-2008 yılları arasında Danone Türkiye CEO'su olarak ve 1999-2002 yılları arasında Danone Türkiye Pazarlama ve Satış Direktörü olarak görev yapmıştır. Kariyerine 1991 yılında Procter & Gamble Türkiye'de başlayan Serpil Timuray, burada çeşitli pazarlama görevleri üstlendikten sonra 1999 yılına kadar P&G Türkiye İcra Kurulu'nda yer almıştır.

Teknoloji sektöründe çeşitlilik ve dahiliyetin hızla artırılmasını hedefleyen, sektör çapında global bir iş birliği olan ChangeTheFace Alliance'ın Kurucu Başkanı olan Serpil Timuray, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Avrupa Dijital Liderleri Yönetim Kurulu Üyesi’dir. GSMA (Global Mobil Telekomünikasyon Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır ve Kurulun Kamu Politikaları Komitesi’ne başkanlık etmiştir. Timuray ayrıca, YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) Başkanlığı, Türk-İngiliz İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, SETBİR (Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği) Başkan Yardımcılığı ve T.C. Başbakanlık Yatırım Danışma Konseyi Üyeliği ve Koç Üniversitesi'nde Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Serpil Timuray, 2022 yılında ChangeTheFace Alliance girişimiyle başlatılan, GSMA tarafından verilen "Teknolojide Çeşitlilikte Üstün Başarı GLOMO Ödülü”nü almıştır. Timuray, 2022 yılında HERoes "100 Kadın Yönetici Rol Model Listesi”nde 4. sırada, 2018 yılında Financial Times HERoes "İş Dünyasında Kadınların Şampiyonları" listesinde 20. sırada, 2017 yılında Fortune'un "Uluslararası En Güçlü Kadınlar" listesinde 27. sırada ve 2013 yılında Newsweek'in "Dünyanın 125 Etkili Kadını" listesinde 79. sırada yer almanın da dahil olduğu çeşitli uluslararası başarılara imza atmıştır. 2018 ve 2021 yıllarında olmak üzere, iki kez "Yılın Global Türk Profesyoneli" ve 2010-2013 yılları arasında üç kez "Türkiye'de Yılın Profesyoneli" seçilen Serpil Timuray, Dünya Ekonomik Forumu tarafından 2009 yılında Genç Küresel Lider (YGL) olarak aday gösterilmiştir ve halen YGL onur listesinde yer almaktadır.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL