• Geri dön

  • 280 Görüntülenme

  • 152 Haber

  • 110 İşletme görüntülenme


Sağlıklı cildin korunmasını destekleyen nar çekirdeği ve üzüm çekirdeği yağları, cilt bakımında doğallığı tercih edenlerin vazgeçilmezi oluyor.

Kimyasal içerikli endüstriyel kozmetik ürünleri son yıllarda doğal ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasıyla, yerini sağlıklı yağlara bırakıyor. Bitkilerde yer alan vitamin ve mineralleri konsantre şekilde içermesinin yanı sıra değerli yağ asitlerince oldukça zengin olan soğuk sıkım doğal yağlar, türlerine göre farklılık gösteren etken maddelerin desteğiyle cilt sağlığına yardımcı oluyor. Ayrıca SLS, paraben, mineral yağ, petrol türevi ve parfüm gibi insan sağlığı için tehlike oluşturan ve çoğu endüstriyel kozmetik ürünlerinde yer alan içerikleri formülünde bulundurmuyor.

NAR ÇEKİRDEĞİ VE ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞLARIYLA DOĞAL BAKIM

Serbest radikaller olarak bilinen hava kirliliği, UVA ve UVB ışınları, sağlıksız beslenme ve stres gibi faktörlerin etkisiyle vücudumuzdaki sağlıklı hücreler zarar görebiliyor. Zade Vital Medikal Müdürü Dr. Burçak Deniz Dedeoğlu, serbest radikallerin, cildin daha canlı ve dolgun görünmesinde rol oynayan kollajen ve elastin gibi maddelere zarar vererek problemli bir cilt görünümüne sebep olabileceğini söylüyor.

“Antioksidanlar temel olarak yoğun serbest radikalleri nötralize etmeye, hücre tahribatını azaltmaya ve önlemeye yardımcı olur.” diyen Dedeoğlu, nar çekirdeği yağının doğal olarak içerdiği Omega-5 yağ asidi sayesinde serbest radikallere karşı güçlü bir etki gösterdiğini ifade ediyor. Antioksidanlar açısından zengin olan nar çekirdeği yağı, cildin normal kollajen seviyesinin korunmasını desteklerken, C vitamini cildin ışıldamasına yardımcı oluyor. Başlıca bir doğal antioksidan kaynağı olan üzüm çekirdeği yağı ise yüksek oranda yağ asidi içererek antienflamatuar özellikleri ile bilinmesinin yanı sıra E vitamini, beta-karoten ve linoleik gibi bileşenleri ile sağlıklı cildin korunmasını destekliyor.

***Takviye edici gıdaları kullanmadan önce lütfen doktorunuza danışınız.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL