• Geri dön

  • 743 Görüntülenme

  • 86 Haber

  • 776 İşletme görüntülenme


Her sene olduğu gibi bu yılbaşı gecesi de Koroplast Fırın Torbası ve Pişirme Kağıdı ile hazırlayıp güvenle pişireceğiniz birbirinden özel yemek, tatlı, kurabiye ve meze tarifleri sofralarınızı renklendirecek.

Koroplast, hayatı kolaylaştıran mutfak yardımcı ürünleriyle bu yılbaşı gecesi de sağlıklı ve lezzetli tarifler yapmanıza yardımcı olacak. Koroplast Fırın Torbası ve Pişirme Kağıdı ile yeni yıl sofrasında en çok tercih edilen hindi dolmasından yılbaşı ağacı poğaçalarına, çilekli kurabiyeden tahinli cevizli bal kabağı tatlısına ve çeşit çeşit mezelere kadar yapımı oldukça kolay birçok tarifle menüler oluşturabilir, masanızda lezzet şöleni yaratabilirsiniz.

Koroplast’ın Fırın Torbası, yemeklerin kendi buharında pişmesini, lezzet, koku ve besin değerlerini korumasını sağlıyor. Hem pişirme süresini kısaltarak zamandan tasarruf ediyor hem de yiyecekler kendi yağı ve suyuyla sağlıklı bir şekilde pişiyor.

Her tepsiye uygun boyutta hazır olarak kesilmiş, yanmaz ve yapışmaz özelliğe sahip, 220 derece ısıya kadar dayanıklı Koroplast Pişirme Kağıdı’yla da yiyecekleriniz besin değerini kaybetmeden güvenle pişiyor. Mutfakta kolaylık sağlayan Koroplast’ın her iki ürünü de fırın tepsinizin temiz kalmasını sağlıyor.

Yılbaşı ruhunu yansıtan yemekler
Bu sene de Koroplast Fırın Torbası ve Pişirme Kağıdı kullanarak hazırlayabileceğiniz yemek tarifleriyle yılbaşı gecesi sevdiklerinizle birlikte mükemmel ve gösterişli bir sofranın tadını çıkartabilirsiniz. Herkesin heyecanla beklediği, gecenin vazgeçilmezi kızarmış hindi dolması, ağızlarda leziz bir tat bırakacak, yılbaşı poğaçası ve tabi ki “olmazsa olmazımız” her sofraya yakışacak çeşit çeşit mezeler Koroplast’ın önerisi ile yılbaşı sofralarınıza geliyor.

Koroplast Fırın Torbası’nda Hindi Dolması

Malzemeler
1 büyük hindi, 1,5 su bardağı pirinç, 1 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı kuş üzümü, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 5-6 adet kestane, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, Koroplast Fırın Torbası

Hazırlanışı

Öncelikle baldo pirinci yıkayın, sonra üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 20 dakika bekletin. Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı ekleyin, üzerine soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üstüne dolmalık fıstık ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavurduğunuz karışımın üzerine pirinçleri ekleyin ve biraz daha kavurmaya devam edin. Bu karışımın üzerine kuş üzümü ve kestane ekleyin. Elde ettiğiniz karışımın üzerine 1,5 su bardağı su, tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyip pilavın suyunu çekene kadar pişmesini bekleyin.

Hindi Hazırlanışı

Pişen pilavın içine dilerseniz maydanoz da ekleyerek hindinin içini doldurun. Doldurulan hindiyi Koroplast Fırın Torbası'na koyun ve üstüne kürdan yardımıyla küçük delikler açın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 3 saat pişirin.

Koroplast Pişirme Kağıdı’nda Yılbaşı Ağacı Poğaçalar

Malzemeler
7 su bardağı un, 1 paket kuru maya, 2 çay kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı krem peynir, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 diş ezilmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı taze fesleğen, Koroplast Pişirme Kağıdı

Hazırlanışı

Derin bir kapta un, tuz ve mayayı karıştırın. Suyu yavaş yavaş ilave edilerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatarak en az 30 dakika mayalayın. Hamurunuz mayalanırken peynirleri bir kasede karıştırın. Mayalanan hamuru hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla 10x15 cm açın ve 32 eşit kareye bölün. Hamurların ortasına peynir karışımı yerleştirin. Karışımları koyduğunuz hamurların ağzını kapatarak elle yuvarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin. Üzerine çam ağacı şekli vererek poğaçaları dizin. Eritilmiş tereyağı ile ezilmiş sarımsakları poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlarınınız 18 dakika kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra da poğaçaların üzerine tereyağı sürerek, doğranmış fesleğen ve biberiye serpin.

Koroplast Pişirme Kağıdı’nda Çilekli Kurabiye

Malzemeler
8 adet milföy, 1 yemek kaşığı (hamura sürmek için) tereyağı, 1 su bardağı esmer toz şeker, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 0.5 (yarım) fincan soda, 1 su bardağı doğranmış çilek, Koroplast Pişirme Kağıdı

Hazırlanışı

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Milföyleri ortadan ikiye üçgen oluşturacak şekilde çaprazlama kesin. Üzerlerine tereyağı sürüp kenara alın. Her üçgeni doğranmış çilek koyarak rulo şeklinde sarın. Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirin. Bir tavada tereyağı eritin. Şeker, limon suyu, vanilya, tarçın ekleyip karıştırın. Kaynamadan ocaktan alıp hamurların üzerine dökün. Sodayı hamurların üzerine gelmemesine dikkat ederek tepsinin kenarlarına ve ortasına gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika kızarana kadar pişirin.

Not: Kahverengi şeker sosuyla pişerken alt kısmı yumuşak ve karamelize, üst kısmı gevrek nefis bir tatlı.

Koroplast Fırın Torbası’nda Tahinli Cevizli Bal Kabağı Tatlısı
Malzemeler
4 dilim orta boy temizlenmiş bal kabağı, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı esmer toz şeker (bal kabağına renk vermek için), 2 adet çubuk tarçın, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı su, Koroplast Fırın Torbası, 1 çay bardağı sıvı tahin, 10 adet iri ceviz kırıntıları

Hazırlanışı

Kabaca doğradığınız kabakları Koroplast Fırın Poşeti’ne yerleştirin. Üzerine beyaz ve esmer şekeri serpip tarçın çubukları, su ve limon suyunu ilave edin. Fırın Poşeti’nin ağzını telle bağlayıp tepsinin içine yerleştirin. Kullandığınız fırın tepsisinin biraz derin olmasına dikkat edin. Fırın Poşeti’ni makas yardımı ile 5-6 yerinden delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (Pişme süresi kabağın cinsine göre değişebilir.) Fırına koyduktan 20-25 dakika sonra poşeti alt üst edin. Bu işlem kabakların tümünün şerbetle ıslanmasını sağlayacaktır. Alt üst yaptığınız kabağı 20 dakika daha pişirip fırından alın. Fırın Poşeti’ni açmadan önce 10 dakika kadar bekleyin. Fırın Poşeti’ni açıp pişen bal kabaklarını şerbetiyle birlikte servis tabağına alın. Malzeme soğuduktan sonra üzerine sıvı tahin gezdirip ceviz kırıntıları serpip servis yapın.

Yoğurtlu Cevizli Kabak

Malzemeler
4 adet kabak, 350 gr süzme yoğurt, 1 diş sarımsak, 40 ml zeytinyağı, 90 gr ceviz içi, 1 miktar dereotu, 1 tutam taze çekilmiş karabiber, 1 tutam tuz, Koroplast Buzdolabı Poşeti

Hazırlanışı

Kabakların kabuklarını alıp rendeleyin. Rendelenmiş kabakları Fermuarlı Poşete koyun. Poşeti delip fazla suyunu sıkarak çıkartın. Kabakları çukur bir kaseye alın. Fermuarlı Poşete derin dondurucuda sakladığınız soyulmuş sarımsaklardan 2 diş alıp, ezip ekleyin. Cevizleri Buzdolabı Poşetine koyup ezin. Kabaklara ekleyin. Zeytinyağı sicim gibi akıtarak ilave edin. Tuzlayın biberleyin. Streç Film ile kaplayıp buzdolabında soğumaya bırakın. Buzdolabı Poşetinde sakladığınız dereotunu incecik kıyıp ilave edin.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL