• Geri dön

  • 1.174 Görüntülenme

  • 79 Haber

  • 1.442 İşletme görüntülenme


COLIN’S geleceğin modacılarını sürdürülebilir bir dünya için bilinçlendiriyor

SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİM FİKİRLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

COLIN’S’in bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nın sonuçları, Grand Pera’da düzenlenen gala töreniyle açıklandı. Üniversitelerin moda ve tekstil tasarımı bölümlerinde eğitim gören öğrencileri, sürdürülebilir tasarımlara yöneltmek amacıyla düzenlenen “Dünya Konuşabilseydi” temalı yarışmanın birincisi Mimar Sinan Ünivesitesi’nden Çağla Işıl Karatan olurken, ikinciliği Marmara Üniversitesi’nden Meryem Taşoğlu, üçüncülüğü ise Mimar Sinan Üniversitesi’nden Sezer Sefil aldı. Yarışmada finale kalan 20 öğrencinin tasarımları da gala gecesinde sergilendi.

Yarışmanın birincisi Çağla Işıl Karatan’a ödülünü veren COLIN’S İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, gençler için gençlerle büyümeyi amaçlayan bir marka olduklarını belirterek “Geleceğimiz siz gençlerde. Onlara alan açmak, hayallerini, yeteneklerini, becerilerini ürüne dönüştürmeleri konusunda destek olmak bizim için bir övünç kaynağı. Bu çalışmamızı önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

İkinci Meryem Taşoğlu’na ödülünü takdim eden COLIN’S Global Genel Müdür Yardımcısı Hülya Eroğlu sürecin heyecanlı ve herkes için öğretici olduğunu söyleyerek yarışmaya emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Üçüncü Sezer Sefil ise ödülünü COLIN’S Global Denim Kategori Grup Müdürü Gülendam Bal’ın elinden aldı.

Doğaya saygı ilkesini kendilerine rehber edindiklerini belirten COLIN’S Global Satış Pazarlama Direktörü Önder Ön, “COLIN’S olarak, moda kadar dünyaya olan sorumluluğumuzu da önemsiyoruz. Geleceğin modacıları olan üniversiteli gençlerin de bu yaklaşımı benimsemesi, bilinçle üretmesi dünyamız için büyük önem taşıyor. Denim Fikrim Tasarım Yarışması ile dünyanın geleceği için iyi bir şey yaptığımıza inanıyoruz. Yarışmamıza katılan, ödül alan ya da almayan tüm öğrencilerin de bizimle aynı yolda olduğunu biliyor, onlarla aynı heyecanı paylaşıyoruz. Bir süredir eğitimlerimiz ve atölyelerimiz aracılığıyla birlikte zaman geçirdiğimiz tüm yarışmacıların mesleki gelişimlerine destek olmaktan ve onların sürdürülebilir bir dünya bilincine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyor, her birine başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Hazırlık maratonu 6 hafta sürdü

Denim Fikrim Tasarım Yarışması kapsamında ön elemeyle belirlenen 20 yarışmacı, 1 hafta boyunca COLIN’S’in düzenlediği denim ve sürdürülebilirlik seminerlerine katıldı. Genç tasarımcılar, seminerlerin ardından 6 hafta süren bir üretim sürecine dahil olarak, biri ticari diğeri sanatsal olmak üzere toplamda 2 ayrı çalışma ürettiler. COLIN’S tarafından mentorluk desteğinin yanı sıra Çalık Denim iş birliğiyle malzeme desteğinin sağlandığı bu süreç sonunda ortaya çıkan eserler değerlendirmeye alındı.

Birinci olan tasarım COLIN’S tarafından üretilecek

COLIN’S İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, COLIN’S Global Genel Müdür Yardımcısı Hülya Eroğlu, COLIN’S Global Denim Kategori Grup Müdürü Gülendam Bal, HICH SOLUTIONS Kurucu Ortağı Hamit Yenici, Çalık Denim Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tolga Özkurt, Moda Tasarımcısı ve Mimar Niyazi Erdoğan, Orta Anadolu Direktörü Sedef Uncu Akı ve Görsel Sanatçı Deniz Sağdıç’tan oluşan seçici kurul, uzun bir değerlendirmenin ardından yarışmada ödül alacak çalışmaları belirledi.

Yarışma sonucunda birinci olan Çağla Işıl Karatan 25 bin TL ve 5 bin TL değerinde COLIN’S hediye çeki kazanırken, öğrencinin çalışması COLIN’S tarafından üretilerek satışa sunulacak. Ürünün etiketinde genç tasarımcının adına yer verilirken, satışdan elde edilecek gelir bağışlanacak. İkinciliğe değer bulunan Meryem Taşoğlu 15 bin TL ve 4 bin TL değerinde COLIN’S hediye çeki, üçüncülüğü kazanan Sezer Sefil ise 10 bin TL para ödülü ve 3 bin TL değerinde COLIN’S hediye çeki ile ödüllendirildi.

Başvuruları İstanbul’da bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinde/akademilerinde 2 ya da 4 yıllık Moda Tasarımı ya da Tekstil Tasarımı bölümü öğrencilerinden alan COLIN’S Denim Fikrim Tasarım Yarışması’na dijital ya da elle çizilmiş çalışmalarla katılım sağlandı. COLIN’S’in “Denim ve Sürdürülebilirlik” başlığı ve “Dünya Konuşabilseydi” temasıyla düzenlediği yarışma Ticari ve Sanatsal olmak üzere 2 kategoriden oluşuyor. Öğrenciler 4 Ticari ve 2 Sanatsal olmak üzere toplam 6 look ve moodboard ile temaya uygun hikayeyi başvuru dosyalarına ekleyerek yarışmaya başvurdu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL