• Geri dön

  • 229 Görüntülenme

  • 79 Haber

  • 1.442 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin global moda markası Colin’s’in, bu yıl Denimtopia temasıyla düzenlediği Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nın ön eleme süreci tamamlandı. 250 başvurudan, ön elemeyi geçen 10 finalist “Eğitim Haftası’nın ardından “Denimtopia Atölyesi’nde ürünlerini tasarlayarak ünlü ve uzman modacıların yer aldığı jürinin önüne çıkacak. Toplamda 500 bin TL’ye kadar para ödülü ve hediyenin verileceği yarışmanın finali 13 Haziran’da gerçekleşecek.

Türkiye’deki üniversitelerin moda, tekstil, mimarlık, grafik ve endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik, “sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak, dünyaca ünlü modacılardan alacakları eğitimle vizyonlarının gelişmesine katkı sunmak ve yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlamak” amacıyla düzenlenen Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nda ilk aşama tamamlandı ve 10 öğrenciden oluşan finalistler belli oldu. Bu yıl 250 başvurunun yapıldığı yarışmada finale kalan, Burak Şeref, Buse Derin Soylu, Elif Kocamaz, Gülin Rodoplu, İdil Zeynep Yiğit, Sabiha Nur Arabacı, Sadiye Seda Kayıkçı, Sena Köroğlu, Serkan Baltekin ve Zeyneb Sağır için sırada Eğitim Haftası ve Atölye çalışması var.

26-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Eğitim Haftası’nda; finalistler Colin’s Denim tasarım ekibi ile atölyeye katılacak, DNM Denim Ekibinden denim kumaş ve özellikleri ile ilgili ayrıntılı bilgi aldıktan sonra kendi tasarımlarına uygun kumaş ve aksesuar seçimlerini yapacak, uluslararası uzmanların vereceği online sürdürülebilirlik ve moda eğitimlerine ek olarak fabrika gezisi yaparak üretim süreçlerini yerinde gözlemleyecekler.

30 Mart – 26 Mayıs tarihleri arasında ise finalistlerin Denimtopia Atölye süreci başlayacak. Colin’s Denim tasarım ekibinin mentorluk vereceği bu süreçte öğrenciler denim kumaşı, tarihi, tasarımı, yıkaması, aksesuarları ve stili üzerine bilgi edinebilecek ve birlikte atık denim kumaşlar ve sürdürülebilir materyaller kullanarak hayal gücünün sınırlarını zorlama ve yaratıcılıklarını sergileme fırsatı yakalayacaklar. Seçilen 10 finaliste koleksiyonlarını hazırlama sürecinde malzeme ve danışmanlık desteği, koleksiyonların üretilmesi aşamasında DNM Denim iş birliğiyle denim kumaşlar, Colin’s tarafından temin edilecek materyaller dışında 10.000 TL’ye kadar ek malzeme desteği de sağlanacak.

Ünlü modacılar; Zeynep Tosun, Hatice Gökçe, Moda Tasarımcısı ve Mimar Niyazi Erdoğan, moda uzmanı Yasemin Öğün ve Bahar Kongel Fransez, tekstil kurumlarının çevre, sağlık ve üretim güvenliği konusunda İsveç merkezli denetim kuruluşu Bluesign Technologies Ag Marka Hizmetleri’nin Direktörü Kutay Sarıtosun, Colin’s İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Colin’s Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Ahmet Eroğlu, Colin’s Global Denim Kategori Grup Müdürü Gülendam Bal, Colin’s Kreatif Danışmanı Güneş Güner, DNM Denim Global Direktörü Sedat Sualp’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu Colin’s Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nda ilk üçe girenler, 13 Haziran’da gerçekleştirilecek gala gecesinde açıklanacak.

Atık denim kumaşlar ve sürdürülebilir materyaller kullanma koşuluyla üretilen tasarımların sergileneceği gala gecesinde birinci öğrenciye 200 bin TL para ödülü verilirken, tasarımı da üretilerek öğrencinin adının yer alacağı ürün kartıyla Colin’s raflarında satışa sunulacak. Ürün satışından elde edilen gelirin tamamı SUYADER’e (Sürdürülebilir Yaşam Derneği) bağışlanacak. Yarışmanın ikincisi 150 bin TL, üçüncüsü ise 100 bin TL para ödülü ile ödüllendirilecek. Finale kalan diğer 7 öğrenciye ise Colin’s hediye çeki verilecek.

Colin’s Denim Fikrim Tasarım Yarışması hakkındaki detaylı bilgilere ve duyurulara https://denimfikrim.com/ web adresinden ulaşılabiliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL