• Geri dön

  • 548 Görüntülenme

  • 79 Haber

  • 1.442 İşletme görüntülenme


COLIN’S satıştan elde edilen geliri SUYADER’e bağışlayacak:
GENÇ TASARIMCININ “DENİM FİKRİ”
COLIN’S MAĞAZALARINDA

COLIN’S’in geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nda birinci olan Çağla Işıl Karatan’ın çalışması COLIN’S’in seçili mağazalarında satışa sunuldu. COLIN’S, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada ürünlerin satışından elde edilen gelirin Sürdürülebilir Yaşam Derneği’ne (SUYADER) bağışlanacağını duyurdu.

Mimar Sinan Ünivesitesi öğrencisi Çağla Işıl Karatan’ın yarışma için tasarladığı jean pantolon ve crop gençlerin beğenisiyle karşılandı. Genç tasarımcı şu sözleriyle tasarımını anlattı: “Denim fabrikalarının yakınında bulunan göl ve nehirlerdeki balıkların karnında mikro liflerin bulunması, Bangladeş’teki balıkçıların, indigo rengine bürünmüş nehirin yüzeyinde ölmüş halde bulunan balıkları ailesini geçindirebilmek için satmak zorunda kalması bu koleksiyon için bana ilham verdi.”

COLIN’S’in jean alanındaki uzmanlığını dünyaya sorumlu bir yaklaşımla sürdürdüğünü belirten COLIN’S İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Dünya COLIN’S’i tanıyor. Peki biz dünyayı tanıyor muyuz? Dünya konuşabilseydi bizden ne isterdi? İşte Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nı geçtiğimiz sene bu düşüncelerle başlattık. Gösterilen yoğun ilgiden mutluluk, katılan tüm genç modacı adaylarımızla gurur duyduk. COLIN’S olarak, dünyadaki kısıtlı kaynakların azalmasını önlemek, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için üretim sürecimizde su, enerji ve kimyasal tüketimini en aza indiren yollar tercih ediyoruz ve koleksiyonlarımızda sürdürülebilir ürünlere de yer veriyoruz. Bu konudaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizin sözünü veriyor, bu vesileyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” dedi.

Üniversitelerin moda ve tekstil tasarımı bölümlerinde eğitim gören öğrencileri, sürdürülebilir tasarımlara yöneltmek amacıyla düzenlenen “Dünya Konuşabilseydi” temalı 2022 COLIN’S Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nda birinci Mimar Sinan Ünivesitesi’nden Çağla Işıl Karatan olurken, ikinciliği Marmara Üniversitesi’nden Meryem Taşoğlu, üçüncülüğü ise Mimar Sinan Üniversitesi’nden Sezer Sefil almıştı. Yarışmada finale kalan 20 öğrencinin tasarımları da özel bir gala gecesinde sergilenmişti.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL