• Geri dön

  • 292 Görüntülenme

  • 79 Haber

  • 1.442 İşletme görüntülenme


Üniversiteli tasarımcılar, sürdürülebilir moda için yarışıyor:
Colin’s Denim Fikrim Tasarım Yarışması heyecanı yeniden başlıyor!

Türkiye’nin global moda markası Colin’s’in, bu yıl Denimtopia temasıyla düzenlenen Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nın başvuruları başlıyor. Türkiye’deki üniversitelerin moda, tekstil, mimarlık, grafik ve endüstriyel tasarımıyla ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerde sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak, dünyaca ünlü modacılardan eğitim alarak vizyonlarının gelişmesine katkı sunmak ve yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya başvurular, 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren başlayarak 1 Mart 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Ünlü modacılar; Zeynep Tosun, Hatice Gökçe, Moda Tasarımcısı ve Mimar Niyazi Erdoğan’ın bulunduğu jüride yine moda alanında uzman isimlerden Yasemin Öğün ve Bahar Kongel Fransez de yer alıyor. Sürdürülebilir moda ve tekstil konularında dünyadaki sayılı uzmanlar arasında bulunan, pek çok ünlü moda ve tasarım okulunda dersler veren, tekstil kurumlarının çevre, sağlık ve üretim güvenliği konusunda İsveç merkezli denetim kuruluşu Bluesign Technologies Ağ Marka Hizmetleri’nin Direktörü Kutay Sarıtosun’un yanı sıra Colin’s İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Colin’s Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Ahmet Eroğlu, Colin’s Global Denim Kategori Grup Müdürü Gülendam Bal, Colin’s Kreatif Direktörü Güneş Güner, DNM Denim Global Direktörü Sedat Sualp’den oluşan jüri, yarışmaya katılan devlet ve vakıf üniversitelerinin 2 ya da 4 yıllık, moda, tekstil, mimarlık, grafik ve endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerinin çalışmalarını değerlendirecek.

Üniversite öğrencilerini, tasarımlarda sadece atık denim kumaşlar ve sürdürülebilir materyaller kullanarak hayal gücünün sınırlarını zorlamaya ve yaratıcılığını sergilemeye davet eden yarışmaya, 1 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında, toplamda 4 adet tasarım, ürün paftası ve moodboardunu, seçilen temaya uygun hikayesi ile https://denimfikrim.com/ web adresinden paylaşarak başvurulabiliyor. Başvuran öğrencilerden, ön elemeyle belirlenecek 10 yarışmacı, 18 Mart’ta açıklanacak ve 26-29 Mart arasında gerçekleşecek denim ve sürdürülebilirlik seminerlerine katılacak. Ardından yarışmacılar, Colin’s aracılığıyla ünlü isimlerin mentorluk desteği ve DNM Denim iş birliğiyle malzeme desteği alarak 30 Mart – 26 Mayıs tarihleri arasında toplamda 2 ayrı çalışmayı somut olarak ortaya koyacak.

Toplamda 450 bin TL ödül ve hediye çekleri dağıtılacak
Tüm tasarımlarda sadece atık denim kumaşlar ve sürdürülebilir materyaller kullanma şartı koşan Colin’s Denim Fikrim Tasarım Yarışması’nda ilk üç sıraya girenler, 13 Haziran’da gerçekleştirilecek gala gecesinde açıklanacak. Finalist öğrencilerin çalışmalarının sunulacağı bir defilenin de sergileneceği organizasyonda birinci olan öğrenciye 200 bin TL para ödülü verilirken, kazanan tasarım üretilerek Colin’s raflarında yer alacak. Ayrıca ürün satışından elde edilen gelirin tamamı sürdürülebilir yaşam ile ilgili çalışmalar yürüten bir STK’ya bağışlanacak, ürün kartında ise öğrencinin ismine yer verilecek. Yarışmanın ikincisi 150 bin TL, üçüncüsü ise 100 bin TL para ödülü ile ödüllendirilecek. Finale kalan diğer 7 öğrenciye ise Colin’s hediye çeki verilecek.

Colin’s Denim Fikrim Tasarım Yarışması hakkındaki detaylı bilgilere ve duyurulara https://denimfikrim.com/ web adresinden ulaşılabiliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL