• Geri dön

  • 951 Görüntülenme

  • 79 Haber

  • 1.442 İşletme görüntülenme


COLIN’S işitme engelli genç basketbolcu Çağla Nur aracılığıyla engellilere cesaret aşılıyor

COLIN’S “Engellerini sallamazsan dünyayı sallarsın!” dedi

COLIN’S 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için Çağla Nur Uzundurukan ile hazırladığı filmle dezavantajlı gençlere umut ve cesaret aşıladı. FIBA Avrupa Kupalarında forma giyen ilk işitme engelli sporcu olarak adını dünya spor tarihine yazdıran milli basketbolcu Uzundurukan, engelli çocuklar için gerçekleştirdiği projeye kaynak sağlamak üzere COLIN’S’le elele verdi. COLIN’S Çağla Nur ile gerçekleştirdiği, onun mesajına aracılık ederek dezavantajlı bireylere seslenen filmde “Engellerini sallamazsan dünyayı sallarsın” dedi. Genç sporcu Çağla Nur Uzundurukan ile COLIN’S iş birliği DG Akademik bünyesinde spor faaliyetleri yapan özel gereksinimli çocuklara umut oldu.

COLIN’S İcra Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu “Sevgili Çağla Nur’un öyküsü engelli olsun olmasın tüm gençler için umut ve ilham verici… Adanmışlıkla çalışması, imkânsızı başarması bir yana, durup dinlenmeden özel gereksinimli ve dezavantajlı çocuklara katkı sağlamak için projeler üretmesi hepimizi derinden etkiledi. COLIN’S olarak, gençlere umut ve ilham veren her türlü projenin yanında olmaktan, bu nedenle genç sporcumuzun bu anlamlı çabasına destek vermekten onur duyuyoruz” dedi.

Çağla Nur Uzundurukan, Dostlukspor ve İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı'nda forma giydi. Olimpiyat 5’inciliği, U20 Avrupa Şampiyonluğu, U21 Dünya 4’üncülüğü gibi çeşitli başarılara imzasını atan 23 yaşındaki genç sporcu özellikle engelli ve özel gereksinimli çocuklara fırsat eşitliği sağlanması adına DG Akademik adlı spor kulübü bünyesinde projeler gerçekleştiriyor. “Mutlu Çocuklar Yetiştirmek İçin” sloganıyla çalışmalarını sürdüren kulüp, engelli çocuklar için yaptığı aktivitelerle spor yoluyla sosyal yaşama uyum sağlama ve “başarabilirim” duygusunu geliştirmeye odaklanıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL