• Geri dön

  • 886 Görüntülenme

  • 90 Haber

  • 991 İşletme görüntülenme


Güzelliğin sınır tanımayan gücü Sephora’nın Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç, yeni yıla yaklaşırken ön plana çıkan makyaj trendini mercek altına alıyor. 2021’nin yıldızı olacak‘’No make up look’ makyaj trendi sayesinde doğal ciltgörünümüne ulaşmanız 5 adımda mümkün…

Yeni sezonda "no makeup look" ya da "no makeup makeup" makyaj trendi ile beraber doğal cilt görünümleri kendinden söz ettirmeye hazır.... Doğal makyaj yapma teknikleri, makyaj yapma becerisi ne durumda olursa olsun herkes tarafından keyifle uygulanabilenen bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. "Doğal makyaj nasıl yapılır?" sorusunu 5 adımda anlatan Sephora Türkiye Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç, paylaştığı makyaj teknikleri ile nasıl doğal kusursuz bir görünüm sağlanabileceğinden bahsediyor.

Cilt Bakımı ve Kapatıcıdan Vazgeçmeyin
Doğal bir makyaj tekniğinin olmazsa olmazı olan en önemli unsurlarından biri cilt bakımı olarak ön plana çıkıyor. Cildi arındırdıktan sonra kapatıcı tercihinin ince yapıda olması öneriliyor. Bu aşamanın en kilit noktası ise cilt tipine ve rengine uygun su bazlı ürünlerin kullanımı…

Doğal cilt görünümü için kremsi dokulu allık ve dudak ürünleri önemli…
Allık ve dudak ürünü tercihinde ise daha çok krem dokuların kullanılması,hem kalıcık anlamında hem de ıslak görünümün sağlanması açısından iyi bir tercih olarak beliriyor. Ürün kullanımının püf noktası ise dudaklar ve yanaklarda herhangi bir hat belirlemeden parmaklarınızla tampon hareketlerle uygulayamayı yapmanız ideal bir doğal cilt görünümünü destekliyor.

Sırada gözler var !
Göz makyajındaysa doğal ama aynı zamanda gözleri biraz daha netleştirmek adına bir göz kaleminden yardım alabilirsiniz. Tercih edilecek olan tek bir göz kalemi ile far kullanmanıza gerek kalmadan gözlerdeki ifadeyi iyi bir şekilde ortaya çıkarmak mümkün…. Kirpik dibine göz kaleminizi gelişi güzel uygulayın ve sonrasında kalem uçlu bir fırça ile hafif bir şekilde dağıtıp bırakın. Bu yapmış olduğunuz uygulama kirpiklerinizin de daha yoğun durmasına destek olacaktır.

Son Dokunuş Kaşlara…
Doğal görünümlü makyajın son adımı ise kaşlar… Kaşlarda doğal görünümü yakalayıp, bu bölgeyi daha çok ortaya çıkaracak olan güzellik tutkunları için kaş maskarası kullanımının gerekliliğini vurguluyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL