• Geri dön

  • 180 Görüntülenme

  • 94 Haber

  • 31 İşletme görüntülenme


Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan yaptığı açıklamada, Tepe Home olarak 2023 yılını nasıl geride bıraktıklarını anlattı. 2024 hedeflerinden de bahseden Çapan “Daima daha iyinin arayışında, güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

54 yıllık sektör deneyimini dünya trendleri ile harmanlayan, sektörü yönlendiren bir sanayi ve perakende şirketi olan Tepe Home yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Tepe Home’un 2024 yılı planlarından bahsederken, 2023’ü de değerlendiren Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, “Bursa Nilüfer mağazamızın ve Adana bayimizin açılışlarını gerçekleştirdik. Bugün itibarıyla Türkiye’de toplamda 18 satış noktamız bulunuyor. Perakende sektörünün yanı sıra, inşaat projelerinde çözüm ortaklıklarımız ve toplu satışlarımız devam etti. Geniş bir ürün yelpazesi ile Türkiye’nin her köşesine gönderim yaptığımız web sitemizde de çok başarılı bir dönem geçirdik. Aldığımız hızlı ve doğru stratejik kararlarla büyüme ivmemizi destekleyerek hedeflerimizin üzerine çıktığımız bir yılı geride bıraktığımızı söyleyebiliriz.” açıklamasında bulundu.

Sürdürülebilirlikte önemli adımlar
2023 yılında Tepe Home olarak sürdürülebilir bir dünya için önemli projelere imza attıklarını ifade eden Levent Çapan, şubat ayı itibarıyla üretimlerinin %100’ünü yenilenebilir bir kaynak olan güneş enerjisinden sağladıklarını belirtti. Üretim tesislerindeki yüksek enerji tüketen makinelerle ilgili de çalışmalar yürüttüklerini aktaran Çapan, “Yüksek enerji tüketen makinelerimizde inverterli sisteme geçmeye başladık. Bu sistem ile ihtiyaca göre basınçlı hava üreterek gereksiz enerji tüketiminin önlemiş oluyoruz. Tasarım ve AR-GE departmanlarımızda başlattığımız projede, standart üretimimizin çıktısı olan fire malzemelerden aksesuar ürünleri ürettik. Yeniden kullanım kapsamında ortaya çıkan bu ürünleri mağazalarımızda satışa sunduk.” diye konuştu. Atık yönetimi ve geri dönüşüm anlamında da yeni çalışmalar başlattıklarından bahseden Çapan, sözlerine şöyle devam etti: “Atıkların doğru şekilde ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi ve geri kazanılması için çeşitli projeler yürütüyoruz. Bu sayede doğal kaynakları koruyarak sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz.” dedi.

Depremzede istihdamına katkı sağladık
“2023’te yaşanan deprem felaketinin sonucunda ülkece çok kötü günler geçirdik.” diyen Çapan, “Zor zamanların üstesinden birlik olarak gelebileceğimiz inancıyla, ilk günden itibaren grup şirketlerimizle birlikte yardım seferberliğine katıldık. Tamamen telafinin mümkün olmadığı bu acı olayın yaralarını bir nebze sarabilmek adına fabrikamızda depremzedelere özel kadro açarak istihdamlarına katkıda bulunduk.” açıklamasında bulundu.

2024’te yeni yatırımlar olacak
Bodrum, Ankara, İzmir ve İstanbul’da toplamda 5 yeni mağaza açmak istediklerini aktaran Çapan “Perakende, e-ticaret, ihracat, bayilik ve projeli işler olmak üzere 5 ayrı satış kolunda operasyonlarını sürdüren bir şirket olarak her geçen gün artan talebe karşılık verebilmek için üretim kapasitemizi artırıcı yeni yatırımlar yapacağız. Makine parkurumuzu güçlendirmek için gerekli yatırımları yapmaya başladık. Perakende mağazalarımızın bulunmadığı Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de Tepe Home mağazası açılması konusunda oldukça yoğun talep almaktayız. Bu bölgelerimizde de bayilik görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Satış ivmemizin arttığı web sitemizde, A’dan Z’ye tüm paydaşlarımızla büyümek istiyoruz. Online mağazamızı müşterilerimizin alışveriş deneyiminin her aşamasının keyifli ve kolay olduğu bir platform olması için yatırımlar yapıyoruz. Lojistik ve montaj süreçlerimizde geliştirmeler yapacağız. Tedarik zincirinde süreçlerimizi iyileştirmek için bütün birimlerimizin dahil olduğu dijital yapılanmamızı geliştiriyoruz. Çeşitli inşaat projelerinde çözüm ortaklığı çalışmalarımıza ise hız kesmeden devam edeceğiz. Dünya trendlerini yakından takip ederek, müşterimizin isteklerini ön plana alarak AR-GE ve tasarım süreçlerimizi yürütüyoruz. Fonksiyonelliğin ön planda tutulduğu, modern, modüler ve aynı zamanda estetik ayrıntıları ile dikkat çeken bir tasarım çizgisi ile yeni koleksiyonlarımızı müşterilerimizle buluşturacağız.” diye konuştu.

Doğaya saygılı projeler
Yeni dönemde perakende sektöründe pazar paylarını, inşaat projelerinde çözüm ortaklıklarını ve toplu satışlarını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Levent Çapan sözlerine şunları ekledi: “Sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımız kapsamında, atık yönetimi, enerji verimliliği ve su yönetimini önemsiyor, sera gazı emisyonlarını azaltmak için farklı departmanlarımızda verimli çalışmalar yapıyoruz. Yeni dönemde, daha az enerji tüketen makinelerle makine parkurumuzu güncellemeye devam edeceğiz. Yenilikçi stratejilerle güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL