• Geri dön

  • 1.007 Görüntülenme

  • 94 Haber

  • 31 İşletme görüntülenme


Tepe Home emekleri sanata dönüşen ustaların hikâyelerini “ustalarasaygı” etiketi ile ekrana taşıdı.

1969 yılında günümüze üretim yapan Tepe Home, Türkiye Mobilya sektörünün en köklü şirketidir. 51 yıllık hikâyesinde çok değerli ustaların yetiştiği bir okula dönüşmüş, sektörün ülkemizde gelişmesine büyük katkıda bulunmuştur. Günümüzde halen Tepe Home fabrikasında onlarca yıl emek vermiş ustalar yeni nesilleri yetiştirmeye devam etmektedir. Emekleri sanata dönüşen bu ustaların hikâyelerini ekran önüne taşıyan Tepe Home, ürünlerinin yapım aşamasındaki her sürecin ne kadar meşakkatli, anlamlı ve özel olduğunu da gözler önüne seriyor. Yoğun ilgi gören videoların hikâyesini paylaşan Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan “Ustalarımıza ve onların sanatına saygımız sonsuz. Bu yüzden Tepe Home olarak, onların hikâyelerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Zanaatkârlarımızın emekleri bizler için çok kıymetli. Ustalarımızın içten konuşmalarında, Tepe Home’u bir aile, bir yuva olarak gördükleri dinlemek bizleri bir yandan duygulandırırken aynı zamanda da gururlandırıyor. Tüketicilerimize hep ürünlerimizi anlatıyoruz. Şimdi ise onları, en güzel anılarına eşlik eden bu ürünlere emek veren ustalarımızla tanıştırmak istedik. ustalarasaygı etiketi ile paylaştığımız videolarımızla, yeni yüzleri sizlerle tanıştırmaya devam edeceğiz.

İlk olarak Usta Mehmet Simit’in hayatını ele alan videoda Mehmet Usta mesleğe başlama serüvenini şu sözlerle anlattı: “1970 yılından beri torna işi yapıyorum. Mesleğimde tornacılığı öğrendim. Sanatımı burada Tepe Grubunda geliştirdim. Toplamda 40 seneyi geride bıraktım. Bütün Tepe Grubunun sandalye, koltuk ayaklarını ben yapıyorum. Eğer yapabilirsen, becerebilirsen çok güzel sanattır. Artık eskilerden kalmadı. Tepe Grubu bir aile. Kendimi evimde gibi hissediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

“Yapılan İstişareler Çalışma Performansımızı İyileştirdi”
13 yıldır Tepe Home’da çalışan Mehmet Ceylan ise tezgâh ustası olarak işe başladığını söyleyerek, ailesinden yadigâr kalan mesleği sürdürdüğünü aktardı. Tüm akrabalarının mobilyacı olduğunu dile getiren Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “Tezgâh işi ince işçiliktir. Her şeye dikkat etmek gerekir. Sabırlı ve titiz çalışılması gereken bir iş, herkesin yapamayacağı bir iştir. En ufacık bir hata, cilalanan işlerin geri gelmesine sebebiyet verdiği için sanatı çok önemlidir. En son safha olduğundan en iyi insanların geçebileceği yer. Genel Müdürümüz her hafta bizimle toplantılar yaparak istişare edince çalışma performansımız da iyileşti. İş yerinde herkes birbiriyle gayet uyumlu, burası tam bir aile!”

“Tepe Home Benim İkinci Evim”
Ustalara Saygı’nın üçüncü konuğu ise 29 senedir Tepe Home’da çalışan Muharrem Bulduklu oldu. Cila ustası olarak çalışan ve 84 yılından bu zamana kadar mesleğini icra ettiğini söyleyen Muharrem Usta “Askerden geldikten sonra Tepe Home’da çalıştım. Burada çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Başka yerlerin vermediği imkânları bizlere sağlıyorlar. Burası benim ikinci evim gibi. İnsanlara hizmet etmek, insanlara mutluluk vermek, onlardan gelen sevinçler beni daha motive ediyor. Bu mesleği ve Tepe Home ailesini çok seviyorum” dedi.
Televizyon kanallarının yanı sıra Tepe Home’un Youtube, Instagram ve Facebook hesaplarında yayınlanan “Ustalara Saygı” videolarına
https://www.youtube.com/c/TepeHomeChannel/videos linkinden ulaşabilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL