• Geri dön

  • 385 Görüntülenme

  • 137 Haber

  • 3.107 İşletme görüntülenme


Cumhuriyet değerlerini 50 yıllık tecrübesinde taşıyan Karaca, geçtiğimiz gün Pera Palace’ta gerçekleştirdiği Cumhuriyet Balosu’nda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladı. Ülkemizin kuruluş yıllarından ilhamla hazırlanan Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu’nun da tanıtımının yapıldığı anlamlı geceye Pervin Ersoy, Arzu Kaprol, İdil Fırat, Eylem Şenkal, Kaan Cüreklibatur, Ömür Akkor, Gamze Cizreli gibi iş dünyası ve cemiyet hayatından önde gelen isimler katıldı.

Cumhuriyet değerlerini taşıyan markalar arasında ilk akla gelenlerden biri olan Karaca, geçtiğimiz gün, Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca’nın ev sahipliğinde bir Cumhuriyet Balosu gerçekleştirdi. Cemiyet hayatından ve iş dünyasından Pervin Ersoy, Arzu Kaprol, İdil Fırat, Eylem Şenkal, Kaan Cüreklibatur, Ömür Akkor, Gamze Cizreli gibi isimlerinin de katıldığı etkinliğin odak noktası, Karaca’nın 100. yıla özel hazırladığı Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu oldu.

Jülide Ateş’in sunuculuğunu üstlendiği gecede konuklar, Atatürk’ün 1917 yılı sonrasında özellikle cepheden döndüğü zamanlarda konakladığı Pera Palace’taki odası rehber eşliğinde gezme imkanı buldu. Ayrıca bu anlamlı geceye özel olarak, VR gözlüğü ile ziyaret edilebilen Cumhuriyet Yüzyılı Sanal müzesi hazırlandı. 2 yıllık özverili araştırmanın ardından hazırlanan Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonunun tanıtıldığı bu gecenin en önemli konukları, katılımcılara seslenen, Mustafa Kemal’in silah arkadaşı ve 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ve tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu.

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Atatürk’ün sofralarından ilham alan bu gecede Mustafa Kemal’in özellikle sevdiği vals ve zeybek dansları eşliğinde, Ata’nın en sevdiği yemeklerin ikram edildiği bu sofrada konuklar adeta bir zaman tünelinden geçti.

Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca, cumhuriyetin 100. yılında, Karaca’nın da 50. yaşını kutlamaktan gurur duyduklarını ifade ettiği konuşmasında “Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu bizim en çok heyecanlandığımız koleksiyonlarımızdan. Çünkü, bu koleksiyonu hazırlamaktaki amacımız Atatürk’ün yaşamını daha iyi anlatmak ve onu saygıyla anmak. 32 parçalık bu koleksiyon için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleri, vizyonu ve bizlere emanet ettiği mirastan yola çıkarak, iki yıllık bir araştırma gerçekleştirdik, Atatürk’ün sofra tercihlerindeki rutinlerini araştırdık. Bu süreçte, Atatürk için tasarlanan GMK (Gazi Mustafa Kemal) inisiyaline sahip kahve fincanı, kumaş peçete, yüzük, sabahlık gibi, Atatürk’e ait ikonik ürünlere rastladık. Cumhuriyetin ilk yıllarının önemli kararlarına şahitlik eden sofralarda kullanılan bu ürünlerden ilham alarak Cumhuriyet Yüzyılı koleksiyonunu hazırladık” dedi.

Sınırlı sayıda üretilen Cumhuriyet Koleksiyonu’ndaki her ürünün, eşsiz bir hikayesi bulunuyor. 100. Yıl Yemek Takımı, Erken Cumhuriyet Dönemi’nde kullanılan, her biri koleksiyon değeri taşıyan ilk posta pulunun formundan ilham alırken, ay ve yıldızın birleştiği noktalarda kullanılan 6 adet çizgi, Gazi Mustafa Kemal’in 6 ilkesini temsil ediyor. Takımın tüm parçaları sofraya konup tabaklar üst üste yerleştiğinde ise ay yıldızlı Türk Bayrağı deseni ortaya çıkıyor. 32 parçalık bu koleksiyonun diğer parçaları olan Devin ve Araf Yemek Takımları, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında göğsüne isabet eden kurşundan kurtulmasını sağlayan saatin desenlerinden ilham alıyor. Aynı zamanda bu desenler, zamansızlığa ve sürekliliğe de vurgu yaparak Cumhuriyet temasını ön plana çıkarıyor.

KARACA’DAN BİR ÖZLEMİ ANLATAN YENİ REKLAM FİLMİ

Gecenin başında yayınlanan Karaca’nın yeni reklam filmi “Sayende Cumhuriyet” ile başladı. Konuklarını herkesin hayalini kurduğu bir sofrada, Gazi Mustafa Kemal ile buluşturan reklam filminde, Kurtuluş Savaşı’nın isimsiz kahramanları ay yıldızlı Cumhuriyet Koleksiyonu ile hazırlanan bir masada bir araya geliyor.

Herkesin en az bir kere sorduğu veya duyduğu “Bir kişiyle yemek yiyebilsen, kiminle yerdin?” sorusundan hareketle hazırlanan duygu yüklü imaj filmi, Atatürk’ün toplumumuza armağan ettiği cumhuriyetin birleştirici gücünü vurguluyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün filmdeki görüntüsü, ilk kez dünyanın en ünlü yapay zeka görüntü motorlarından biri olan Unreal Engine’de aylar süren çalışmayla oluşturuldu.

ÖZDEN TOKER VE İLBER ORTAYLI’DAN CUMHURİYET TARİHİNİN AZ BİLİNEN HATIRALARI

Gecede bir video ile misafirlere seslenen İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, Mustafa Kemal Atatürk ile yaşadığı anılarını paylaştı. Cumhuriyet mirasına büyük katkıları olan bir ailenin üyesi olarak, kişisel tarihindeki önemli anları Karaca davetlilerine aktaran Özden Toker, bizzat katıldığı Cumhuriyet Sofraları’nın ruhunu bu geceye taşıdı.

Sunucu Jülide Ateş’in merak edilen sorularını yanıtlayan Prof. Dr. İlber Ortaylı ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarına ışık tuttuğu konuşmasında “sofra kültürünü” renkli anlatımıyla misafirlerle paylaştı.

Ayrıca Karaca; 2030 vizyonu doğrultusunda çevresel sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını göstermek adına, gerçekleşen 100.Yıl Balosunu “karbon nötr” etkinlik olarak gerçekleştirdi. Etkinlik sırasında oluşan sera gazı emisyonları uluslararası standartlar kapsamında hesaplanarak bu miktarı nötrleyecek karbon kredisi satın alındı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL