• Geri dön

  • 313 Görüntülenme

  • 138 Haber

  • 54 İşletme görüntülenme


Altınyıldız Classics ve Nivogo döngüsel moda için güçlerini birleştirdi!

Moda dünyasında kalıcı ve güçlü bir dönüşüm yaratma hedefiyle yola çıkan Altınyıldız Classics, lekeli, kırışık veya teşhir ürünü olması gibi sebeplerle satışa sunulamayan kıyafetleri döngüsel ekonomiye dahil etmek için Avrupa’nın 1 Numaralı Döngüsel Ekonomi Girişimi Nivogo ile iş birliğine imza attı.

Sürdürülebilir gelecek için döngüsel ekonomiyi odağına alan Altınyıldız Classics, lekeli, kırışık veya teşhir ürünü olması gibi sebeplerle satışa sunulamayan kıyafetlerin yeniden hayata döndürülmesi için Nivogo ile çalışmaya başladı. Boyner Grup ile birlikte yerel ve global 20’den fazla marka ile çalışan Avrupa’nın 1 Numaralı Döngüsel Ekonomi Girişimi Nivogo ile iş birliğine imza atan Altınyıldız Classics, moda ürünlerini Nivogo ile döngüsel ekonomiye kazandıracak.

Tüm sürdürülebilirlik projelerini “Dünya Yaşasın Diye (DYD)” platformu altında gerçekleştiren Altınyıldız Classics, bu iş birliği ile enerji ve su tasarrufu sağlayarak çevreye olumlu katkıda bulunacak. Bu şekilde hem kendisinin hem de bireysel kullanıcıların dünya üzerindeki karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen marka aynı zamanda moda dünyasında kalıcı ve güçlü bir dönüşüm yaratarak farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Altınyıldız Classics ve Nivogo iş birliği ile çok sayıda ürün Türkiye’nin ilk ve en büyük Yenileme Merkezi’nde 6 aşamalı işlemden geçerek döngüsel mağazalarda yeni kullanıcılarıyla buluşacak. Şu ana kadar 2 milyona yakın ürünü yenileyerek hayata döndüren Nivogo, 11 milyar litrenin üzerinde su israfının ve 10 milyon kilogramın üzerinde karbon emisyonunun önüne geçti. “Döngüsellik odak noktamız”

Altınyıldız Classics - BR Mağazacılık Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Uğur Gülce, iş birliği ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sürdürülebilir ve umut veren bir geleceğin döngüsel ekonomiden geçtiğine inanan bir marka olarak aynı vizyona sahip olduğumuzu düşündüğümüz Nivogo ile çalışmaya başladık. Sürdürülebilirlik konusunda bütüncül bir yaklaşım sergileyerek sürdürülebilirlik bilincini kullanıcılarımızdan çalışanlarımıza, paydaşlarımızdan firmamızın tüm faaliyetlerine kadar herkese ve her sürece yaymayı hedefliyoruz. Bu iş birliğimizi de bu bakış açımızın bir parçası olarak hayata geçirdik.”

Gülce sözlerine şöyle devam etti: “Döngüsel ekonomi atık kavramını ortadan kaldırırken üretme ve tüketme şeklimizi temelden değiştiriyor. Biz de üretim aşamasından, ürünlerin taşınmasına ve hatta atıl ürünlerin yeniden ekonomiye kazandırılmasına kadar tüm süreçlerde döngüselliği odak noktamız haline getirdik.”

“Umut veren bir geleceğin döngüsellikle olacağına inanıyoruz”

Nivogo Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunahan Kafa, “Nivogo olarak yaşanabilir bir dünya yaratmak için, moda sektörü ve bireysel kullanıcılarda farkındalık yaratan projelere imza atarken, moda sektöründeki lider markalarla yaptığımız iş birlikleri ile oluşturduğumuz döngüsel ekosistemin gücünü her geçen gün artırıyoruz. İş birliklerimizle çoğunlukla henüz kullanıcısı ile hiç tanışamadan atıl hale gelen veya ihtiyaç fazlası alınan ürünleri Yenileme Merkezimizde hayata döndürerek çevresel zararı önlüyoruz. Marka partnerlerimiz ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile moda endüstrisinin sürdürülebilirliğini desteklemek için önemli bir adım atarak dünyamızın sınırlı kaynaklarının yeniden kullanımını teşvik ediyoruz. Bu anlamda Altınyıldız Classics’in yaşanabilir bir dünyayı mümkün kılmak için çalışan Döngüsel Dönüşüm Marka Partnerlerimiz arasına katıldığı için son derece mutluyuz” şeklinde konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL