• Geri dön

  • 1.111 Görüntülenme

  • 164 Haber

  • 830 İşletme görüntülenme


Koçtaş, 22 Mart Dünya Su Günü’ne dikkat çekmek amacıyla, evlerde suyun en çok israf edildiği alanları belirleyerek su tasarrufu yapılmasına destek olacak çözüm önerileri sunuyor. Su tasarrufu için neler yapılması gerektiği ile ilgili ayrıntılı bilgi için Yaşayan Evler Blog ziyaret edilebilir.

Yaşam alanları için tüm ihtiyaçları tek adreste buluşturan Koçtaş, 22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle, dünyamızın geleceği için büyük önem taşıyan, evlerde su tasarrufu için öneriler sunuyor.

Koçtaş uzmanları, öncelikli olarak evlerinde sürdürülebilir bir yaşama destek olmak isteyenlere içme suyunun neredeyse tamamının karşılandığı yer altı su kaynaklarını korumak için evlerinde içme suyu israfını önlemelerini tavsiye ediyor. Evlerde su tasarrufu yapmak için, kullanılmadığı zaman suyu açık bırakmamak gibi belirli önlemler almanın yanı sıra su israfına yol açan gizli su israfı kaynaklarını bilmek büyük önem taşıyor. Koçtaş uzmanları ev içi su tüketiminin %30’una yakınını kaplayan tuvaletlerde su tasarruflu rezervuar kullanılmasını öneriyor. Böylelikle ayda %75 oranında su tasarrufu sağlanabiliyor.

Günlük su tüketiminin yaklaşık %20’sini kaplayan duşta ise küveti doldurmamak ya da küvete doldurulan su seviyesini 5 cm kadar azaltmak gibi çözümlere başvurulabilir. Standart duş başlıkları yerine düşük debili ekonomik duş başlıkları ile de su kullanımını azaltmak mümkün...

Tuvaletten, armatürden ya da kombiden sızan sular da evlerde su israfına sebep olabiliyor. Özellikle lavabo altı dolap, kombi gibi zor fark edilen yerleri belirli aralıklarda kontrol ederek gerekli durumlarda tadilatlarını yaparak su tasarrufu sağlanabilir. Hem mutfak hem de banyoda en çok kullanılan yerlerden birisi olan armatürlerin başına musluk havalandırıcı takarak düşük akışlı su tüketimi yapılabilir. Evin olmazsa olmazlarından çamaşır ve bulaşık makinelerinde enerji verimli modeller tercih etmek de su tüketimini düşürebiliyor.

Bahar aylarını karşıladığımız bu günlerde bahçe düzenlemesi yaparken tercih edilen yöntemler de su tüketimini büyük ölçüde etkiliyor. Peyzajı oluştururken su ihtiyacı düşük olan bitkileri tercih ederek de su tasarrufuna katkı yapmak mümkün… Çim gibi günlük sulama isteyen yer örtüsü yerine fare kulağı gibi dayanıklı ve hızla yayılan yer örtüleri tercih edilebilir. Bahçe temizliği için de hortum yerine daha az su kullanan basınçlı makineler kullanılabilir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL