• Geri dön

  • 2.383 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.848 İşletme görüntülenme


Geliştirdiği Intelligent Touch Manager ve Intelligent Chiller Manager sistemleriyle ofis, AVM ve otel gibi çok kullanıcılı alanlarda her bölgenin tek bir noktadan kontrolünü mümkün kılan Daikin, üstün teknolojinin yanı sıra konfor, tasarruf ve güvenliği bir arada sunuyor. Soğutma grubu kapasitesini talebe göre kontrol ederek enerji kullanımını optimize eden Intelligent Chiller Manager (iCM), bakım gereksinimlerini düşürmek üzere soğutma gruplarının devreye alınmasını, sıralanmasını ve kademelendirilmesini yönetiyor. Intelligent Touch Manager ve Intelligent Tablet Controller sistemleri ise ‘bulut’ teknolojisinin de yardımıyla özellikle ticari alanların enerji tüketiminin ve konfor şartlarının takibini ve kontrolünü kolaylaştırıyor. Daikin akıllı kontrol çözümleri sağladıkları maksimum performans ve güvenilirlik ile projelerin değerini artırıyor. 

Yenilikçi ürünleriyle sektörün standartlarını belirleyen Daikin, geliştirdiği akıllı kontrol çözümleriyle çok kullanıcılı alanlarda maksimum konfor, güvenirlik ve tasarruf sağlıyor. Daikin’in soğutma gruplarının bulunduğu sistemlerde kullanılmak üzere tasarladığı ‘Akıllı Yönetim’ çözümü olan Intelligent Chiller Manager (iCM), merkezi sistem kontrol inovasyon serisinin sonuncusu olarak fark yaratıyor. Soğutma grubu çözümleri konusunda uzman olan Daikin tarafından geliştirilen iCM, bu alandaki en inovatif ürün olarak biliniyor. Soğutma ve ısı pompası modunda çalışabilen soğutma gruplarında kullanılabilen iCM serisi, konfor ve proses uygulamalarında sağladığı yüksek performansın yanında Daikin markasının garanti ettiği güvenilirliği de müşterilerine sunuyor. iCM, düşük işletme maliyetini garanti ederken, çok yönlü ve etkili bir çözüm olarak sektörde rakiplerinden sıyrılıyor.

En son teknolojinin kullanıldığı iCM, optimum düzeyde performans ve minimum enerji tüketimi sağlamak üzere tasarlanan özellikler barındırıyor. Proje özelinde de dizayn edilebilen iCM, soğutma gruplarında eş yaşlandırma ve her zaman en verimli noktada çalıştırma fonksiyonlarıyla cihaz kullanım ömrünü artırırken, verimlilik açısından en iyi çözümü sağlıyor. ICM, evaporatör/kondenser pompaları ve vanaları, soğutma kulesi fanları gibi sistemde bulunan diğer ekipmanları da kontrol ederek tüm sistemin optimizasyonunu sağlıyor.

ICM ile birlikte standart olarak sunulan Daikin’in uzaktan takip ve kontrol sistemi “Daikin on Site” yardımıyla gerçek zamanlı bilgi, trend, alarm analizleri, güncelleme ve anında müdahale imkanıyla beklenmeyen arıza riskleri de en aza indiriliyor.

BULUT TEKNOLOJİSİ AKTİF OLARAK KULLANILIYOR 
Daikin Intelligent Touch Manager ve Intelligent Tablet Controller sistemleri, ‘bulut’ teknolojisinin de yardımıyla özellikle ticari alanların enerji tüketiminin ve konfor şartlarının takibini ve kontrolünü kolaylaştırıyor. Daikin I-Touch Manager teknolojisi bağlı olduğu tüm ünitelerin kişisel ve merkezi kontrolünü mümkün hale getiriyor. Kullanıcı sürücü koltuğuna oturmuşçasına cihazın kaptanlığını yaparak kontrolü elinde tutar hale geliyor. Kişisel kullanım konfor seviyelerinin artmasını ve enerji verimliliğinin en üst düzeye gelmesini sağlıyor. Isıtma, klima, merkezi sistemler, soğutma sistemleri ve klima santralleri I-Touch Manager ile tek bir merkezi noktadan kontrol edilebiliyor. Akıllı telefon, tablet veya laptop ile sisteme erişimi sağlayan ‘bulut’ teknolojisi sayesinde çalışma verileri anlık olarak alınabiliyor, sisteme bağlı tüm bölümlerin takibi ve kontrolü mümkün hale geliyor. Acil durumlarda sistemin uzaktan durdurulması da I-Touch Manager’in görevleri arasında yer alıyor. Son derece gelişmiş olan sistem, olası arızayı tespit ediyor ve mail ile kullanıcıyı bilgilendirerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlıyor.

Koridor gibi ortak kullanım alanlarında ünitelerin çalışma saatlerini önceden programlamayı sağlayan ‘merkezi kontrol’, enerji israfına engel oluyor. Kullanıcılar, sezgisel ve kullanıcı odaklı ekranı sayesinde sistemin tüm operasyonlarını kolaylıkla yönetebiliyor. I-Touch Manager, tablet ve bilgisayar aracılığıyla birçok alanın kontrolünü rahatlıkla sağlarken, cihazların çalışma modu, odanın set edilmiş sıcaklık değeri, fan hızı ve hava akışı gibi değişkenleri de denetim altında tutuyor. Bunun yanı sıra arıza kodları ve hava filtrelerinin durumu da izlenebiliyor. Buna ek olarak “interlock” teknolojisi ile bu sistemlerin birbirine bağlı olarak çalışması sağlanabiliyor. Dış ortam sıcaklığının set edilen iç ortam sıcaklığının altına düştüğü durumlarda dış hava doğrudan havalandırma ünitesinden geçirilerek “bedelsiz soğutma” sağlanıyor. İç ortam CO2 seviyesinin kontrolü ise iç ortamı gereken miktarda taze hava ile besliyor. Soğutma modu aktif hale geldiğinde, yerden ısıtma modu devre dışı kalıyor. Mevsim geçişlerinde daha önceden planlanan tarihlerde operasyon modu (ısıtma/soğutma) otomatik olarak değiştirilebiliyor.
 
KONFORU OPTİMİZE EDİYOR 
Daikin gelişmiş kontrol sistemleri, enerji tüketiminin planlanan şekilde gitmesini kontrol ediyor ve enerji israfı olan bölgeleri saptıyor. Veri izleme grafikleri ile her alanın enerji tüketimi kullanıcıya görsel olarak sunulabiliyor. Böylelikle akıllı enerji yönetimi sağlanırken kullanıcı bilincinin artmasına da katkıda bulunuluyor. I-Touch Manager pay ölçer sistemi sayesinde her mahalin toplam enerji tüketimi otomatik olarak ölçülebiliyor. Bu sayede her kullanıcıya, kullanım bedeli kolaylıkla fatura edilebiliyor. I-Touch Manager tüm ünitelerin ayarlarını, operasyon süreçlerini ve durum değişikliklerinde otomatik olarak verilen tepkileri; yani sistemin tüm geçmişini kapsamlı bir şekilde hafızasında tutabiliyor. Böylece tüm ortam şartları için enerji verimliliğini ve konforu daima optimize edebilen bir sistem olarak fark yaratıyor.

Daikin bina yönetim sistemi, kapı veya pencere kontağı, yangın alarmı ve pay ölçer gibi 3’üncü parti ürünlere entegre edilebiliyor. Bunun sonucunda otel odasının penceresi açıldığında sistem kendini otomatik olarak kapatıyor. Aynı şekilde alarmı aktif hale geçtiğinde iç üniteler kendini otomatik olarak kapatıyor ve böylece daha büyük arızaların oluşmasının önüne geçiyor.

I-Touch Manager bir veya birçok sayıda sahanın uzaktan kontrolünü mümkün kılan bir sistem. Tek bir I-Touch Manager vasıtasıyla 512 adede kadar iç ünite grubu kontrol edilebiliyor. Buna ek olarak web arayüzü ile çok sayıda I-Touch Manager birleştirilebiliyor. Bu sayede birçok binanın kontrolünün tek bir merkezden yapılması mümkün hale geliyor. Daikin kullanıcılarının I-Touch Manager ile 7/24 Daikin online servis ağına ulaşma imkanına sahip olmaları da fark yaratan bir ayrıcalık olarak öne çıkıyor. Sistemin uzaktan kontrol edilebilirliği, hata uyarılarının gözlemlenmesi ve tespit edilmesi en zor arızalarda bile öngörülür hale geliyor, hemen servis mühendislerine bildiriliyor. Böylece Daikin, kendi bünyesindeki arızayı henüz sorun oluşmadan engelleyebiliyor.
 
ÜST DÜZEY KONFOR 
Intelligent Tablet Controller ile yerel ağ üzerinden ve bulut teknolojisiyle hem lokal çözüm hem de bulut çözümü sağlanıyor. Böylece Daikin sistemlerin 7/24 uzaktan takibi ve kontrolü mümkün oluyor. İç ortam konfor şartlarını maksimumda tutmak ve enerji tüketim maliyetlerini azaltmak amacıyla uzaktan kumanda fonksiyonlarını devre dışı bırakma inisyatifi kullanılabiliyor. Intelligent Tablet Controller, 32 iç ünite ve 7 dış üniteye bağlanabiliyor. Sistem, VRV iç ünitelerin dışında, sky air, split klimalar, havalandırma üniteleri ve hava perdelerine entegre olabiliyor. 
 
AKILLI EVLERDE MAKSİMUM TASARRUF VE GÜVEN 
Rezidans tarzı akıllı evlerde I-Touch Manager merkezi otomasyon sistemiyle enerji tüketimi ve faturalandırma, enerji kayıp kaynağını tanımlama, yerel olarak tam uzaktan internet erişimi, tüm iç-dış ünitelerin uzaktan arıza ve bakım için takibi, sistemin diğer sistemlerle uyumlu çalışabilmesi ve otomatik iç ünite kaydı sağlanabiliyor. I-Touch Manager, kapı veya pencere kontağı, kart sistemi, yangın alarmı ve pay ölçer gibi 3’üncü parti ürünlere ve aydınlatma ekipmanlarına entegre edildiğinde gereksiz enerji tüketiminin önüne geçiyor. Villa tarzı akıllı evlerde ise KNX arayüzü ile ev otomasyon sistemine split klima ve VRV sistemi cihazlarının bağlantısı mümkün hale geliyor. Daikin iç ünitelerin KNX arayüzü üzerinden entegre edilmesi ile aydınlatma cihazları ve televizyon beraberce kontrol edilebiliyor.

 

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL