• Geri dön

  • 1.988 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.848 İşletme görüntülenme


UZMAN GÜNLERİ’NDE ‘HİJYENİK KLİMA SANTRALİ’ KONUŞULDU

Üstün inovasyon becerisi ve buluşlarıyla iklimlendirme sektörüne yön veren Daikin, artık geleneksel hale gelen ‘Uzman Günleri’ etkinliğiyle sektörü bir araya getirmeye devam ediyor. Maltepe Daikin Plaza’da bulunan İklimlendirme Teknolojileri Deneyim Merkezi’nde gerçekleşen ‘Uzman Günleri’nin Haziran ayı konuğu Yener & Yener Mühendislik Kurucusu Namık Yener oldu. “Temiz Oda Teknolojileri” başlıklı konuşmasını gerçekleştiren Yener’in ardından Daikin Ürün ve İş Geliştirme Kıdemli Mühendisi Selda Yıldırım “Hijyenik Klima Santrali” konulu sunumunu yaparak, bu alanda bilinmesi gereken bütün bilgileri sektörle paylaştı.

İklimlendirme sektörünün duayen markası Daikin’in sektör çalışanlarını bir araya getirdiği ‘Uzman Günleri’ etkinliğine ilgi her geçen gün artıyor. Bugüne kadar sektörün uzmanlarını yüzlerce kişiyle buluşturan ‘Uzman Günleri’, bilgi alışverişinde bulunulmasını sağlarken, yenilikler ve ürünler hakkında da eşsiz bir bilgilendirme platformu oluşturuyor. Her ay bir konunun ele alındığı etkinlikte referans isimler yaptıkları sunumlar ve konuşmalarla katılımcıları bilgilendiriyor. İklimlendirme sektöründe yer alan proje tasarımcıları, mekanik taahhüt firmaları, makine mühendisliği oda üyeleri, sektörel yayın kuruluşları, Daikin bayileri, Daikin çalışanları ve paydaşları bir araya getiren ‘Uzman Günleri’, sektörel bazda bir sinerji yaratmayı hedefliyor.

İlki 2016 yılı Ekim ayında gerçekleşen ‘Uzman Günleri’nde F Gas ve Alternatif Soğutucu Akışkanlar; Isı Pompaları ve Klima Santralleri; Yeşil Bina Konsepti gibi başlıkların yanı sıra Türkiye’nin en yüksek ilk yapısı olan akıllı bina konseptli Sabancı Center’ın İklimlendirmede Sürdürülebilir Enerji ve Su Verimliliği, ASHRAE 90.1 Binalarda Enerji Verimliliği Standardı Dünü, Bugünü, Yarını gibi konular uzman konuklar eşliğinde sektör çalışanlarına aktarıldı.
Bugüne kadar çok önemli isimlerin sektörle buluştuğu Uzman Günleri’nin son konuğu Yener & Yener Mühendislik Kurucusu Namık Yener oldu. 86 katılımcının olduğu etkinlikte “Temiz Oda Teknolojileri” başlıklı konuşmasını gerçekleştiren Yener’in ardından Daikin Ürün ve İş Geliştirme Kıdemli Mühendisi Selda Yıldırım sözü alarak “Hijyenik Klima Santrali” konulu sunumunu yaptı.

Temiz oda teknolojileri hakkında genel bilgiler paylaşan Namık Yener, ilacın farmasötik formları hakkında bilgiler verirken, steril ürünlerin tanımını da yaparak ürün tipleri konusunda açıklamalar yaptı. Steril olmayan ürünler ve ürün tipleri; biyolojik ürünler ve ürün tipleri konularına da değinen Yener, daha sonra özel zehir ve tehlikeli ürünler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Temiz oda tanımı ve temiz oda sınıflarını karşılaştırmalı olarak anlatan Yener, temiz oda yapı elemanları ve bir temiz oda için olması gereken mutlak parametreleri katılımcılarla paylaştı.

Namık Yener’den sonra söz alan Daikin Ürün ve İş Geliştirme Kıdemli Mühendisi Selda Yıldırım ise “Hijyenik Klima Santrali” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcıları hijyenik klima santrali hakkında bilgilendiren Yıldırım, klima santrallerinde hijyen ve norm kriterleri üzerinde durdu. Hijyenik tip klima santralinin temel gerekliliklerini anlatan Yıldırım, buna bağlı olarak Daikin hijyenik klima santrallerinin farklı sınıflardaki değerlerinden de söz etti. Daikin Hendek Fabrika’daki çalışmaları anlatan Yıldırım, filtre regülasyonu ve referanslar hakkındaki bilgiler vererek sunumunu tamamladı.

Büyük ilgi gören etkinlikte her iki konuşmacıya da sorular yönelten katılımcılar, günün sonunda Daikin İklimlendirme Teknolojileri Deneyim Merkezini inceleme fırsatı bularak ürünler hakkında da bilgi aldı. Uzman Günleri, sektörü bir araya getirmeye ve eşsiz bir bilgilendirme platformu oluşturmaya devam edecek.

HİJYENİK KLİMA SANTRALİNİN FARKI NEDİR?
Klima santralleri, yapılarda ihtiyaç duyulan ısıtma, soğutma, nemlendirme, nem alma, filtrasyon, havalandırma gibi ihtiyaçların merkezi yapıda çözümünde kullanılan cihazlardır. Klima santralleri bu fonksiyonlarının dışında, kapalı alanlardaki kişilerin ihtiyacı olan temiz havayı temin etmek, temiz hava veya geri dönüş havasındaki katı partikülleri, gazları ve mikroorganizmaları tutabilmek amacıyla da kullanılıyor. İlaç üretimi, laboratuvar, ameliyathaneler, müzeler, özel arşiv alanları, koleksiyon alanları gibi mahallerde kullanılan klima santralleri özel bir yere sahip oluyor.

Hassas sıcaklık şartlarıyla birlikte iklimlendirilen mahallerin hijyenik olması, istenilen/uygun olan nem düzeyinde bulunması gerekiyor. Dolayısıyla bu alanlar için gerek tasarım gerekse üretim ve testler anlamında hassas mühendislik çalışması gerektiren hijyenik klima santralleri zorunluluk haline geliyor. Hijyenik klima santralleri mahallere taze hava verilmesini, bu mahallerin sıcaklık ve nem oranlarının ayarlanmasını ve havanın içindeki toz ve parçacıklardan arındırılmasını sağlayan özellikler taşıyor. Standart klima santrallerine göre ekstra özelliklerle donatılarak üretiliyor. Hijyenik klima santrallerinin, parçacık ve mikroorganizmaları içeriye sokmayan ve sızdırmayan bir yapıya sahip olması gerekiyor. Bu santrallerin iç yüzeylerinin düz, gözenekten arındırılmış olması gerekiyor. Böylece içinde hiçbir parçacığın birikmesine fırsat bırakmıyor. Klima santralinin, yüzeyinde su birikmesine veya nem oluşumuna izin vermeyecek şekilde üretilmesi, köşe ve dönüşlerinin yuvarlak yapılarda olması mikro-organizmaların oluşumuna engel oluyor. Daikin, hijyenik klima santrallerini müşteri talepleri doğrultusunda istenilen iklimlendirme şartlarını, nem ve sıcaklık değerlerini sağlayacak şekilde, standartlara uygun olarak imal ediyor ve en kısa sürede teslim ediyor.

UZMAN GÜNLERİ’NDE HANGİ BAŞLIKLAR KONUŞULDU?
F Gas ve Alternatif Soğutucu Akışkanlar
Isı Pompaları ve Klima Santralleri
Yeşil Binalar ve Sürdürülebilir Enerji Verimliliği
Türkiye’nin en yüksek ilk yapısında akıllı bina konseptli iklimlendirmede sürdürülebilir enerji ve su verimliliği, “Sabancı Center”
ASHRAE 90.1 Binalarda Enerji Verimliliği Standardı Dünü, Bugünü, Yarını
Yeşil Bina Konsepti, Sertifikalar, Son Gelişmeler ve Binalarda İç Hava Kalitesinin Önemi
Su Soğutmalı Soğutma Grupları ve Uygulamaları
Sabit Debili, Primer/Sekonder ve Primer Değişken Debili Sistemler
Kültür Varlıklarında Koruma Uygulamaları-HVAC Örnekleri
Temiz Oda HVAC Tasarımları
Enerji Verimliliği ve Uygulamaları
Geleceğin Bina ve Tesisleri İçin HVAC Modüler Tasarım Yaklaşımları
Gıda Güvenliği, Soğuk Zincir ve Uygulamaları, Yapı Sektöründe Dijitalleşme
HVAC Uygulamaları İçin BIM
Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik
Temiz Oda Teknolojileri

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL