• Geri dön

  • 112 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.854 İşletme görüntülenme


İklimlendirme sektörünün güvenilir markası Daikin, yüksek teknolojili, tasarruf sunan ürünleri ve her türlü ihtiyaca yönelik çözümleriyle tercih nedeni oluyor. Samsun’un Ladik ilçesindeki Hilas Thermal Resort & Spa, tesisin tüm alanlarındaki iklimlendirme çözümünde markayı tercih ederek Daikin konforunu misafirleriyle buluşturdu. Daikin, otelin sıcak su, ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını tesisin jeotermal kaynağını kullanan tek bir sistemle çözerek tasarruf ve konfor çıtasını yukarıya taşıdı.

Sektörünün öncü markası Daikin; otel, fabrika, üniversite ve iş merkezi gibi birbirinden farklı iklimlendirme ihtiyaçlarına sahip büyük ölçekli yapılara efektif çözümler sunarak tercihleri belirlemeye devam ediyor. Samsun’un Ladik ilçesindeki Hilas Thermal Resort & Spa da tesisin tüm alanlarındaki iklimlendirme çözümünde Daikin’i tercih ederek Daikin konforunu misafirleriyle buluşturdu.

Evliya Çelebi’nin Seyahatname isimli eserinde de sözü edilen Hamamayağı Kaplıcaları’nın olduğu bölgede yer alan Hilas Thermal Resort & Spa, termal tatili yapmak isteyen misafirler kadar iş amacıyla seyahat eden veya kentin kalabalığından kaçmak isteyenlere de hitap ediyor. Orman manzarasına bakan şık ve modern şekilde dekore edilmiş 60 odası, kapalı havuzu, çocuk havuzu, özel aile havuzu, restoranı ve toplantı odalarıyla beğeni toplayan tesis, misafirlerine daha özel bir konfor sunma amacıyla iklimlendirme çözümünde Daikin’i tercih ediyor.

JEOTERMAL KAYNAK KULLANILDI

Hilas Thermal Resort & Spa’nın iklimlendirmesindeki en önemli parametre, tesisin ihtiyacı olan sıcak su temininin, eş zamanlı ısıtma/soğutma taleplerinin hali hazırda sahip olunan sabit 37 derecelik jeotermal kaynağın kullanılması suretiyle tek bir sistemle çözüm üretilmesiydi. Bunu baz alan Daikin, en efektif proje çözümünü oluşturarak otelin iklimlendirmesini gerçekleştirdi. Jeotermal otelde bulunan restoran, toplantı odaları, misafir odaları, resepsiyon alanı ve mescitler için toplam 270 HP dış ünite kapasitesi kullanıldı. Projede kullanılan yüksek verimli su kaynaklı dış ünitelerde otelin halihazırda sahip olduğu 37 derecelik sabit jeotermal su kaynağı kullanıldı. Böylece özellikle ısıtma sezonunda çok düşük elektrik yakıt gideri imkanı sağlanarak proje için en ideal iklimlendirme çözümü sunuldu. Yenilenebilir enerji kaynağı olarak jeotermal enerjinin kullanılması ve tipik olarak düşük soğutucu akışkan seviyeleri sayesinde CO2 emisyonları azaltılarak çevreci bir çözüm sağlanmış oldu.

Tesis genelinde ısıtma ve soğutma sistemi olarak kullanılan VRV çözümünde su soğutmalı dış ünite, düşük statik basınçlı ve orta statik basınçlı iç üniteler tercih edildi. Projede tercih edilen düşük ses seviyelerine sahip, düşük ve orta statik basınçlı kanallı iç üniteler genel hacimlerde en optimum iklimlendirme çözümünü sundu. Ayrıca AHU-DX sistem ile havuz nem alma santrallerinin beslenmesi sağlandı. Sıcak su temini için ise su soğutmalı dış üniteler ile birlikte HYDROBOX ürünleri çözümde öne çıktı. Isıtma ve soğutma prosesini sağlarken ilave yeni bir sisteme ihtiyaç duymadan mevcut bu sisteme HYDROBOX ürünlerinin ilavesi ile tesisin sıcak su ihtiyacı da karşılandı.

Daikin markasının seçiminde ürünlerin kalitesi, üstün teknolojisi, tasarruf sağlaması, her ihtiyaca yanıt veren geniş ürün gamı ve servis ağının yaygınlığı etken olurken, tesisin sahip olduğu 37 derecelik jeotermal kaynağın kullanılarak ısıtma-soğutma ve sıcak su ihtiyacının tek bir sistemle çözülmesini sağlamak en belirleyici unsur olarak öne çıktı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL