• Geri dön

  • 682 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.848 İşletme görüntülenme


Daikin Türkiye, 500 büyük sanayi devi arasındaki yükselişine devam ediyor.

İklimlendirme sektörünün dünya devi Daikin, Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor. 2017 yılı verilerine göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında bir önceki yıla göre 16 basamak yükselen Daikin, 291’inci sıraya yerleşti. 2011 yılından beri doğrudan yatırımcı olarak Türkiye’de bulunan Daikin, ülkedeki büyümesini katlayarak sürdürmeye kararlı.

Daikin Türkiye, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’ndaki yerini bu yıl da aldı. 94 yıllık köklü geçmişi ve geniş ürün gamı ile dünya iklimlendirme sektörüne liderlik eden Daikin, Türkiye’nin 500 büyük dev şirketi arasındaki yükselişini sürdürerek 2017 yılı itibariyle 291’inci sıraya yerleşti. 16 basamak birden yükselen Daikin, büyümesini sürdürmeye devam edecek. 

Temmuz 2011’den bu yana Sakarya’daki tesislerinde dünya standartlarında üretim yapan Daikin Türkiye, 548 milyon 387 bin TL’yi bulan üretimden satışları ile Türkiye’nin 500 büyük üretici devi arasında 291’inci oldu. Daikin 2015 yılında 488’inci sıradan giriş yaptığı 500 büyük dev kuruluş arasındaki yerini her yıl daha da yukarıya taşıyarak büyümesini ve başarısını tescillemiş oldu. Daikin, bu performansı ile iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren şirketler arasında en hızlı büyüme kaydeden şirket olmayı da başardı. 

Sonuçları değerlendiren Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, “2017 yılı verilerine göre üretimden satışlarımız ile Türkiye’nin 500 dev firması arasında 16 basamak yükselerek 291’inci sırada yer aldık. Hızlı ve istikrarlı büyümemizin bir kanıtı olan bu sonuç, hedeflerimize yaklaşmış olduğumuzu göstermesi açısından bizim için çok önemli ve değerli” dedi. Hedeflerinin bu başarıyı sürdürmek olduğunu vurgulayan Önder, şunları söyledi: “Daikin Temmuz 2011 tarihinde doğrudan yatırımcı olarak Türkiye’deki yerini alırken, hedefimizi Türkiye’yi iklimlendirme sektörünün üretim ve lojistik üssü yapmak olarak belirlemiştik. O günden bu yana bu hedefimiz doğrultusunda, tüm çalışanlarımız ile birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Geniş ürün gamımız ve yüksek hizmet kalitemiz ile sektörün en hızlı büyüyen şirketi olmayı başardık. Büyümemizi sürdürürken sektörümüzün gelişimine, istihdama ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunduk. Bütün bu gelişmelerin önümüzdeki yıllarda katlanarak süreceğini düşünüyoruz.” 

Daikin Türkiye’nin 2017 yılı performansı ile sıralamada 16 basamak yükselmesinde öncü ve yenilikçi bir şirket olmalarının da önemli bir payı bulunduğuna dikkat çeken Önder, sözlerine şöyle devam etti: “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de AR-GE ve inovasyon çalışmalarımızla sektörümüze öncülük etme gayretindeyiz. Önceki yıllarda olduğu gibi geçen yıl da birçok ilke imzamızı atarak enerji verimliliği yüksek ve çevreci ürünlerimizi müşterilerimiz ile buluşturduk. Daikin, doğrudan yatırımcı olarak Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı 2011 yılından bu yana 6,5 kat büyüme gösterdi. Enerji verimliliği yüksek cihazlara artan ilgi bu büyümenin başlıca motivasyonu oldu ve 2017 mali yılını 1.3 milyar TL ciro ile kapattık. Daikin Türkiye olarak yeni bir başlangıç yaptığımız 2011 yılında 340 milyon TL ciromuz vardı. Biz daha o zaman kendimize 1 milyar TL’yi aşan ciro, bin kişinin üzerinde istihdam hedefi koymuştuk. 2016 yılında 1 milyar TL ciro, 2017 yılında da bin kişilik istihdam barajını aştık. Son 4 yıllık büyüme hızımız yüzde 100’ü geçti. Şu anda 1 milyar 303 milyon TL cirosu olan bin 250 kişilik büyük bir aileyiz. Hedefimiz 2020 yılında ciroda 2 milyar TL.’ye, istihdamda da bin 500 kişiye ulaşmak. Bu doğrultuda var gücümüzle çalışıyoruz.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL