• Geri dön

  • 362 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.854 İşletme görüntülenme


Havaların soğumasıyla iç ortamda daha çok zaman geçireceğimiz bir dönem yaklaşırken; kapalı mekanlardaki hava kalitesi konusunda daha titiz davranılması gerekliliği de ortaya çıkıyor. Kullanıcılarına kaliteli hava sunabilmek için çalışmalarını her geçen gün geliştiren Daikin, iki yeni ürünle kullanıcılarının sıcak ve sağlıklı bir kış geçirmesine yardımcı oluyor. Dairesel Atışlı Kaset Tipi İç Ünite modeli için geliştirilen yeni UV Streamer Kiti, zararlı partikülleri 30 dakikadan kısa bir sürede temizleyebiliyor. Sky Air (FCAG-B) ve VRV iç ünite (FXFQ-B, FXFA-A) dairesel atışlı kaset tipi iç üniteleri için bir çözüm olarak üretilen BAF552AA160 Yüksek Verimli Filtre de, sahip olduğu ePM10 % 65 filtre sayesinde havadaki zararlı maddeleri hapsederek ortam havasının temiz kalmasını sağlıyor.

Dışarıdaki soğuk havadan kaçıp sığındığımız evimiz, çocuklarımızın gün boyu eğitim gördüğü sınıflar, günlük yaşantımızda uzun saatler geçirdiğimiz ofislerimiz, hafta sonu ziyaret ettiğimiz mağazalar… Kış mevsimine girerken kapalı mekanlarda geçirdiğimiz zaman giderek uzuyor ve iç ortamdaki havanın ne kadar temiz olduğu; sağlığımızı daha fazla etkilemeye başlıyor. Araştırmalar zamanımızın yüzde 90'ını, kirliliğin dışarıdakinden iki kat, hatta bazı yerlerde beş kat daha fazla olabilen iç mekanlarda geçirdiğimizi gösteriyor. Havaların soğuması nedeniyle; dış ortam havasının temiz hava sirkülasyonu için sürekli kullanılamayacak olması; tüketicileri iç ortamda bir çözüm bulmaya itiyor. Yarım asırlık geçmişe sahip Daikin Avrupa’ya bağlı çalışan Daikin Türkiye, bu konuda kullanıcılarına destek olabilmek için ileri teknolojili yeni çözümler üretmeye devam ediyor.

Zararlı Partikülleri ‘Yakalar ve Temizler’

Bu çözümlerin ilki Dairesel Atışlı Kaset Tipi İç Ünite modeli için geliştirilen yeni UV Streamer Kiti. Üç teknolojiyi bir arada sunan Daikin'in UV Streamer Kiti, yalnızca daha büyük partikülleri yakalayan geleneksel filtrelerin aksine zararlı partikülleri yakalayarak etkisiz hale getirebiliyor. Geniş hava akışı ve benzersiz 360˚ hava akışı modeli, ünitenin odanın her köşesine ulaşmasını sağlayarak tüm alanlara verimli bir şekilde temiz hava sağlıyor ve iç ortamın sterilize edilmesi için ideal bir araç sunuyor. UV Streamer Kiti; zararlı partikülleri 30 dakikadan kısa sürede temizlemek için üç güçlü teknolojiyi birleştiriyor.

İlk olarak ISO ePM1 % 60 filtre havadaki zararlı partikülleri yakalıyor. (YAKALA) (1.0μm'ye kadar Partikül Maddeleri (PM1.0)) Ardından gelişmiş, yüksek çıkışlı UV-C LED ışığı filtre yüzeyindeki bu zararlı partikülleri ortadan kaldırırken (TEMİZLE), Daikin'in Streamer teknolojisi filtrenin içini derinlemesine sterilize etmek için zararlı partikülleri ayrıştırıyor.

Daikin VRV ve SkyAir Dairesel Atışlı Kaset Tipi İç Ünite ürünlerinde opsiyonel aksesuar seçeneği olarak satın alınabilen UV Streamer Kiti, aynı zamanda bu teknoloji ile uyumlu güncel model (FCAG-B, FXFQ-B ve FXFA-A) iç ünite kurulumlara da uyarlanabildiğinden temiz bir iç mekân havasına kolayca erişim sağlamaya olanak veriyor. Dairesel Atışlı Kaset Tipi İç Ünite; ofisler, okullar, fitness merkezleri ve mağazaların yanı sıra eczaneler, doktor ve diş hekimi muayenehaneleri ve benzeri işletmelerde yaygın olarak kullanılıyor.

Yüksek Verimli Filtre ile Zararlı Partiküllere Meydan Okuyor

Daikin’in iç hava kalitesini yükseltmek amacıyla geliştirdiği bir diğer ürün BAF552AA160 Yüksek Verimli Filtre. Daikin bu ürünü, hava temizleme tekniklerini HVAC ( ısıtma, havalandırma, iklimlendirme) sistemlerine entegre edebilmek için oluşturduğu Sky Air (FCAG-B) ve VRV iç ünite (FXFQ-B, FXFA-A) dairesel atışlı kaset tipi iç ünitelerde kullanılmak üzere üretti.

Okul, hastane, restoran, otel ve konut gibi uygulamalarda kullanılabilen BAF552AA160 Yüksek Verimli Filtre, ePM10 % 65 filtre sınıfına sahip bir aksesuar. Sky Air veya VRV iç ünite, ısıtma veya soğutma modunda çalışırken oda içinde meydana gelen hava sirkülasyonu yüksek verimli bu filtreden geçiriliyor. Bunun sonucunda havada bulunan zararlı maddeler filtrede hapsediliyor. (*Sadece BYCQ140E, BYCQ140EW, BYCQ140EB dekorasyon panelleri ile kullanılabilir.) 10 geçişten sonra 1,0 – 3,0 μm partiküllerin yüzde 97’si ve 3,0 – 10 μm partiküllerin yüzde 99'u yakalanmış oluyor. Bu değer, sürekli olarak partikül oluşmayan bir ortamda, tek geçiş performansıyla gerçekte ölçülen verilere dayalı olarak simüle edilmiş bir değer olarak son derece önem taşıyor.

Ek parça gerekmeden kolayca monte edilebilen filtre için dekoratif paneldeki emiş ızgarasını çıkarıp, yüksek verimli ön filtreyi monte etmek kullanım için yeterli oluyor. Yüksek performans sağlanması için yüksek verimli ön filtrenin yılda sadece bir kez değiştirilmesi öneriliyor. Daikin yüksek verimli ön filtre için 2 bin 500 saatlik kullanım öneriliyor. Bununla birlikte, filtrenin kullanım ömrü duman, evcil hayvan veya yoğun trafiğin olduğu bölgelerin varlığına göre değişim gösterebiliyor. Bu gibi yoğun ortamlarda doğru havanın sağlanması ve solunabilmesi için filtrelerin daha sık değiştirilmesi gerekiyor.

Daikin’in kullanıcılarına kaliteli iç ortam havası sunabilmek için geliştirdiği UV Streamer Kit ve BAF552AA160 Yüksek Verimli Filtre, Daikin bayi kanalı üzerinden satışa sunuluyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL