• Geri dön

  • 407 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.854 İşletme görüntülenme


İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin, 8 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nde iklimlendirme çözüm ortağı oldu. Bugüne kadar birçok projede tercih sebebi olan marka, Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi olma özelliğine sahip olan kilisenin ibadet derslik alanları, balo salonu ve toplantı salonunda VRV iç ve dış üniteleri ile çözüm sağladı. Aynı zamanda Daikin Madoka Kumanda ve iTouch Manager ile de kontrol imkanı sundu.

2019 yılında İstanbul Yeşilköy’de temeli atılan, aynı zamanda Cumhuriyet tarihinde inşasına başlanan ilk kilise olma özelliği taşıyan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Rum Kilisesi 8 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ibadete açıldı. Yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik arsa içerisinde 700 metrekare alana inşa edilen yapı, 700 kişilik oturma bölümü barındırıyor; toplamda ise bin 500 kişilik cemaatin ibadet edebileceği bölümleri içeriyor. Süryani kiliselerinin genel özelliklerini barındıracak şekilde inşa edilen kilisede, giriş kısmında bulunan sunak bölümünde kiliseye adını veren, 3. yüzyılda yaşamış, Süryaniler ve tarih için önemli bir yeri bulunan 'Mor Efrem'’in yanı sıra 'Mor Yakup'un resminin işlendiği cam pencereler bulunuyor.

İstanbul'da Süryani cemaatine ait ikinci kilise olarak ibadete açılan kilisenin iklimlendirme çözümleri için sektörün öncü markası Daikin tercih edildi. Daikin markasının projede yer almasında ise yüksek sezonsal verimlilikte cihazlar sunulması, kompakt boyutlara ve düşük ses seviyesine sahip ürünlerin olması ve satış sonrası servis ağı etkili oldu.

Kilisenin ibadet derslik alanları, toplantı salonu ve balo salonunda Daikin VRV çözümleri tercih edildi. Toplamda 190 HP kapasite ile çözüm sağlanan kilisede, dış ünite olarak 9 adet RXYQ-U model Standard heat pump, 3 adet RYYQ-U model sürekli ısıtmalı heat pump ve 1 adet RXYCQ-TV1 model Mini VRV ile çözüm sağlandı. İç ünite olarak ise; 2 adet FXDQ-A3 model düşük statik basınçlı gizli tavan tipi iç ünite, 48 adet adet FXSQ-A model orta basınçlı gizli tavan tipi ünite ve 2 adet FXKQ-MA model tek yöne üflemeli kaset tipi iç ünite de tercih edildi.

DAIKIN İLE HER PROJEYE MÜKEMMEL ÇÖZÜM
İbadet derslik alanları, toplantı ve balo salonlarında Daikin VRV iç ünite olarak orta basınçlı gizli tavan tipi (FXSQ-A), düşük statik basınçlı gizli tavan tipi (FXDQ-A3) ve tek yöne üflemeli kaset tipi (FXKQ-MA) iç üniteler tercih edildi.

FXSQ-A orta basınçlı gizli tavan tipi iç ünite, sadece 245 mm yükseklikte (300 mm kurulum yüksekliği) iç ünite olması ile dar tavan boşluklarına rahat montaj imkanı sunuyor. 25 dB(A)’ya kadar düşen ses seviyesi ile de konforu artırıyor. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru sayesinde de daha düşük enerji tüketimi sağlıyor.

Düşük ses seviyesine sahip FXDQ-A3 iç ünitelerin de tercih edildiği projede, minimum seviyede ses yüksekliğine sahip ürünler ile estetik açıdan da efektif bir çözüm sunuldu. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru sayesinde ürün, daha düşük enerji tüketimi sağlıyor ve opsiyonel kendi kendini temizleyen filtre aksesuarı ile düzenli filtre temizliği sağlayarak maksimum verimlilik, konfor ve güvenilirlik sunuyor.

Tek yöne üflemeli kaset tipi FXKQ-MA iç ünite de kompakt boyutları ile dar bir tavan boşluğuna kolay bir şekilde monte edilebiliyor, böylece ibadethanenin estetik tasarımına uyum sağlıyor. Aşağı hava üfleme, önden hava üfleme (opsiyonel menfezle) veya ikisinin bir kombinasyonu ile optimum hava akımı koşulları oluşturularak ziyaretçilere konforlu bir iç hava ortamı sunuluyor.

Dış ünite olarak RXYQ-U standard heat pump, RYYQ-U sürekli ısıtmalı heat pump ve 1 adet RXYCQ-TV1 Compact Mini VRV de projede tercih edildi.

UZAKTAN KONTROL ÇÖZÜMLERİ İLE KONFOR SAĞLANIYOR
Projeye aynı zamanda uzaktan kontrol çözümleri ile değer ve konfor katan Daikin, 41 adet Madoka kumanda ve 1 adet iTouch Manager ile çözüm sağladı.

iTouch Manager ile, yüksek erişime sahip en fazla 4 ve normal erişime sahip en fazla 16 kullanıcıya kadar kullanıcı profili oluşturulabiliyor. Kumanda, 512 -grup halinde toplam 512- iç üniteyi bireysel olarak kontrol edebiliyor ve toplam yönetim noktası en fazla 650 olabiliyor. Kontrol paneli ile Açma/Kapama, fan hızı, önden ısıtma/soğutma gibi ayarların kontrolü tek bir yerden yapılabiliyor. Aynı zamanda sıcaklık durumuna göre otomatik mod değişimi yapılarak tasarruf ve konfor sunuluyor. Bununla birlikte ek bir modül kullanmaya gerek kalmadan VRV sistemleri dışındaki (chiller, AHU, vb.) sistemleri de kontrol edebilme imkanı sunuyor. Opsiyonel genişletme modülleri veya opsiyonel yazılım olarak ek işlevler sunuyor.

2018 IF Tasarım Ödülü’ne sahip ‘Madoka’ kumandayla da Daikin, estetik ve fonksiyonu bir arada sunuyor. Elektrik düğmesi ölçülerinde, 85 x 85mm ebadıyla son derece kompakt bir yapıya sahip olan Madoka, ışıltılı mat beyaz, metalik ve mat siyah 3 farklı renk seçeneğiyle her arka plana mükemmel uyum sağlayarak iç mekan tasarımında büyük kolaylık yaratıyor. Üstün Daikin kalitesiyle tasarlanan Madoka kumandalar VRV, Sky Air, Altherma, Hava Perdesi, VAM/VKM ısı geri kazanımlı havalandırma ve klima santrali ürün gruplarına bağlanarak toplam çözüm sunuyor. Madoka Assistant uygulaması ise tüm bu cihazlara Bluetooth üzerinden uzaktan bağlantı ve detaylı kontrol imkanı sağlıyor. Sadece 1 kumanda ile 16 iç üniteyi kontrol etme imkanı sunan Madoka’nın fonksiyonları kullanım sırasında maksimum esneklik sağlıyor. Ürünün fonksiyonları proje tipine göre uyarlanabildiğinden otel, ofis gibi ticari alanlardan villa, apartman gibi konut seçeneklerine kadar geniş bir yelpazede uygulama alanı sağlıyor.

Sadece oda sıcaklığını ve uyarıları gösteren ‘standart’ veya tüm fonksiyonların ikonlarının göründüğü ‘detaylı’ mod seçeneklerine sahip olan Madoka kumanda, şık görüntüsünün yanı sıra sezgisel dokunmatik 3 düğmesinin yardımıyla açma/kapatma, çalışma modları ve sıcaklık ayarı, fan devri, kanat kontrolü, filtre işareti ve sıfırlama, hata ve hata kodu okuma gibi temel ayarları yapmayı mümkün kılıyor.

Daikin, yüksek teknolojiye sahip çevreci ürünleriyle imza projelere değer katmaya devam edecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL