• Geri dön

  • 643 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.854 İşletme görüntülenme


İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin, AR-GE ve üretime verdiği önemi aldığı ödüllerle de taçlandırmaya devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı 2022 yılı ilk 1000 ihracatçı firma sıralamasında sektör şampiyonu olan şirket, genel sıralamada ise 70’inci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin, 2022 yılında üretime ve AR-GE’ye yaptığı yatırımların sonuçlarını aldığı ödüllerle taçlandırıyor. 2022 finansal yıl sonuçlarına göre yaklaşık 330 milyon dolar ihracat geliri elde eden şirket; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan ‘2022 Yılı Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçı Araştırması’nda sektörünün ihracat şampiyonu olarak yer aldı ve büyük bir başarıya imza attı. Tüm sektörlerin yer aldığı genel sıralamada ise geçen yıl 81’inci sırada yer alan Daikin, bu yıl ihracat gelirlerini yüzde 31.5 artırmayı başararak 70’inci sıraya yükseldi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 18 Haziran 2023’te gerçekleştirdiği ‘İhracatın Şampiyonları’ ödül töreninde Daikin Türkiye adına ödülü alan Daikin Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Özen, konuyla ilgili şunları söyledi: “Doğrudan yatırımcı olarak faaliyet göstermeye başladığımız 2011 yılından bu yana, büyümemizi her yıl katlayarak sürdürüyoruz. Bunda AR-GE ve üretime verdiğimiz önemin yeri büyük. Sakarya-Hendek’te yer alan fabrikamızda ürettiğimiz ürünlerle CIS ülkelerine, ürettiğimiz VRV dış ünitelerimizle de Avrupa’ya ulaşır konumdayız. Bu başarımızı her yıl aldığımız ihracat ödülleri ile de ortaya koyuyoruz. 2022 finansal yılında da yaklaşık 330 milyon dolar ihracat gelirimiz ile sektörümüzde şampiyon olduk. Yatırımlarımızı sürdürülebilir kılmak adına da, tüketici beklentilerini karşılayan çevre dostu, üstün teknolojiye sahip ürünlerimizi sunmaya ve Türkiye’de üretimi güçlendirecek adımlar atmaya devam edeceğiz.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL