• Geri dön

  • 569 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.854 İşletme görüntülenme


İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin, üstün teknolojiye sahip tasarruf sağlayan cihazları, geniş ürün gamı ve esnek çözümleriyle büyük projelerin gözdesi olmaya devam ediyor. Zincirin son halkası ise Nişantaşı’nda faaliyet göstermeye başlayan Vakko Hotel& Residence oldu. Marka, her detayı incelikle düşünülmüş otel projesinin iklimlendirme çözüm ortağı olarak Daikin’i tercih etti. 8 kat üzerinde farklı metrekarelere sahip 31 adet süit, lobi, spa alanları, restoran, Vakko GYM, bar ve ortak alanlardan oluşan Vakko Hotel& Residence için Daikin markalı 15 adet VRV dış ünite ve 110 adet VRV iç ünite kullanıldı. Cihazlar estetik açıdan iç mimariyle örtüşürken, konforu da en üst düzeye taşıdı.

Türkiye’nin en önemli moda ve yaşam stili markalarından olan Vakko, tümüyle kendi gustosunu yansıtan bir hotel&residence projesiyle konaklama sektörüne girdi. İstanbul Nişantaşı’nda hizmete giren ‘Vakko Hotel& Residence’ projesinin iklimlendirme çözümleri için sektörün öncü markası Daikin tercih edildi. Daikin markasının projede yer almasında ise tasarruf da sağlayan üstün teknolojiye sahip geniş ürün gamı, esnek çözümler üretilebilmesi ve çevreci oluşu gibi kriterler öne çıktı.

Nişantaşı’nda faaliyet göstermeye başlayan Vakko Hotel&Residence, 8 kat üzerinde farklı metrekarelere sahip 31 adet süit, lobi, spa alanları, dünya mutfaklarından yemeklerin servis edildiği Vakko L’Atelier isimli restoran, Vakko GYM, bar ve ortak alanlardan oluşuyor. Kişiye özel servis anlayışı ve klasik Vakko kültürüyle hizmet verecek olan otel, uzun dönem konaklamak isteyenlerin de tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edildi.

VAKKO KALİTESİYLE DAIKIN KALİTESİ BİR ARADA
Tümüyle lüks ve konfor odaklı bir stil benimsenen otelin tüm alanlarının iklimlendirmesinde Daikin imzalı 15 adet VRV dış ünite ve 110 adet VRV iç ünite kullanıldı. Odalarda, sektörün en düşük ses seviyesine sahip FXDQ iç üniteler tercih edilerek konforun maksimize edilmesi sağlandı. FXDQ model iç ünitelerin yüksekliği minimum seviyede olduğundan asma tavan içerisinde minimum yer kaplayarak estetik açıdan da efektif bir çözüm üretilmiş oldu. Bir odada ısıtma yaparken eş zamanlı olarak diğer odada soğutma yapabilme özelliğinden dolayı REYQ ısı geri kazanımlı sistem iyi bir çözüm olarak öne çıktı. Daikin’in sunduğu 3 borulu teknoloji, ısının geri kazanılması için daha az enerjiye ihtiyaç duyuyor ve bu da ısı geri kazanım modu sırasında çok daha yüksek bir verimlilik sağlıyor. 3 borulu teknoloji gaz, sıvı ve basma boruları sayesinde ısıyı düşük bir yoğuşma sıcaklığında geri kazanabiliyor. REYQ ısı geri kazanımlı sistem, iki borulu sisteme kıyasla ısı geri kazanım modunda yüzde 5 ila yüzde 15 daha verimlilik sunuyor.

Ortak alanlarda yüksek tavanlı mahallerde FXSQ orta statik basınçlı kanal tipi cihazları tercih edildi. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru sayesinde daha düşük enerji tüketimi sağlayan ürün, sınıfının en ince ünitesi olarak da öne çıkıyor. Aynı zamanda 25 dB(A)’ya kadar düşen ses basıncı seviyesi ile sessiz çalışma sunarak konforu artırıyor. Asma tavan içerisine dikkat çekmeyecek şekilde monte edilebilir olan ürünün dışarıdan sadece üfleme ve emiş menfezleri görülüyor.

Projede bazı ortak mahallerde ise optimum verimlilik ve konfor için 360 derece homojen hava üfleme sağlayan FXFQ dairesel atışlı kaset tipi cihazlar kullanıldı. İç dekora ve uygulamaya uyum sağlaması için şimdiye kadarki en geniş dekoratif panel seçeneklerine sahip olan cihaz geniş kanatlara ve opsiyonel akıllı sensörlere sahip. Kendi kendini temizleyen paneller beyaz ve siyah renklerde sunuluyor. Bunun yanı sıra kullanılan ‘I Touch Manager’ ünitesi ise tüm tesisin detaylı kontrolüne ve izleme yapılabilmesine olanak veriyor. Bu sistem üzerinden olası arızalar tespit edilebiliyor, bakım zamanları takip ediliyor. Aynı zamanda hangi mahalin ne kadar enerji tükettiği ölçülebiliyor ve ayrı ayrı faturalandırma yapılabiliyor. Intelligent Touch Manager ile akıllı enerji yönetimi de, otel işletmecisine enerji maliyetlerinin tam kontrol imkanını sunan bir avantaj olarak öne çıkıyor. Daikin bina yönetim sistemi, kapı veya pencere kontağı, yangın alarmı ve pay ölçer gibi üçüncü parti ürünlere entegre edilebiliyor. Örneğin otel odasında pencere açıldığında sistem kendini otomatik olarak kapatıyor. Yangın alarmı aktif hale geçtiğinde ise iç üniteler otomatik olarak kendini kapatıyor ve daha büyük arızaların önüne geçiyor.

Daikin, yüksek teknolojiye sahip çevreci ürünleriyle imza projelere değer katmaya devam edecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL