• Geri dön

  • 100 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.854 İşletme görüntülenme


DAIKIN YURTDIŞINDAKİ PROJELERE DE ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAYA DEVAM EDİYOR:
TAŞKENT SINOMED MD HASTANESİ’NDE ‘DAIKIN’ İMZASI

Uluslararası alandaki önemli projelerin iklimlendirme çözümlerini gerçekleştirerek başarısını tescilleyen Daikin, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan Sinomed Md Hastanesi’nin iklimlendirme çözümleri için tercih edilen marka oldu. Kendine bağlı ülkelerde 64 satış noktası ve 100’e yakın yetkili servisiyle müşterilerine kesintisiz hizmet veren Daikin Türkiye, bu önemli projede hem VRV hem de klima santrali ürünleriyle iklimlendirme çözüm ortağı oldu.

Ülke genelinde birçok imza projenin iklimlendirme çözümlerinde yer alan Daikin, uluslararası arenada da aynı başarıyı gösteriyor. Yüksek teknolojiyle donatılmış geniş ürün gamı, esnek iklimlendirme çözümleri, satış öncesi ve sonrası yaklaşımıyla uluslararası projelerde de tercih nedeni oluyor.

Kendine bağlı ülkelerde 64 satış noktası ve 100’e yakın yetkili servisiyle müşterilerine kesintisiz hizmet veren Daikin Türkiye, hem VRV hem de klima santrali ürünleriyle Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan Sinomed Md Hastanesi’nin iklimlendirmesinde çözüm ortağı oldu. Daikin markasının seçiminde bölgedeki bayi-servis yapısının gücü, hastane projesi olması nedeniyle ürün kalitesinin ön planda oluşu ve Daikin’in paket çözümler sunabilmesi en etkili nedenler olarak öne çıktı. Aynı zamanda Daikin’in Özbekistan’da gerçekleştirdiği diğer projeler de markanın tercihinde referans oluşturdu. Daikin’den birçok yetkilinin proje detaylarına hâkim olup, ilgilenmeleri ise bu seçimde bir ayrıcalık sağladı.

TASARRUFLU VE VERİMLİ CİHAZLAR
Sinomed Md Hastanesi projesi için ameliyat odaları da dâhil olmak üzere tüm alanlarda toplam kapasite 1084 HP oldu. Proje genelinde VRV iç ünite olarak kanal tip (FXDQ) ve kaset tip (FXFQ, FXZQ) cihazlar tercih edildi. Düşük ses seviyesine sahip FXDQ iç üniteler tercih edilerek hastane genelinde konforun maksimize edilmesi sağlandı. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru sayesinde ürün, daha düşük enerji tüketimi sağlıyor ve opsiyonel kendi kendini temizleyen filtre aksesuarı ile düzenli filtre temizliği sağlayarak maksimum verimlilik, konfor ve güvenilirlik sunuyor.

Projede kullanılan German Design Award Special 2016 ödüllü FXZQ kaset tipi iç ünite ise tavana tam düz entegre edilebilen, benzersiz tasarıma sahip bir ürün. Opsiyonel olarak sağlanabilen zemin ve varlık sensörünün bir arada sunulduğu ‘akıllı sensör’ ise konforu üst düzeye taşırken, enerji verimliliği sağlıyor. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru ise cihazın daha düşük enerji tüketmesini sağlıyor.

Projede, optimum verimlilik ve konfor için 360 derece homojen hava üfleme sağlayan FXFQ dairesel atışlı kaset tipi cihazlar da kullanıldı. İç dekora ve uygulamaya uyum sağlaması için şimdiye kadarki en geniş dekoratif panel seçeneklerine sahip olan cihaz geniş kanatlara ve opsiyonel akıllı sensörlere sahip. Opsiyonel olarak sağlanabilen zemin ve varlık sensörünün bir arada sunulduğu ‘akıllı sensör’ ise konforu üst düzeye taşırken, enerji verimliliği sağlıyor. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru ise cihazın daha düşük enerji tüketmesini sağlıyor. Beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunan üründe opsiyonel olarak sunulan kendi kendini temizleyen paneller ise düzenli filtre temizliği sağlayarak maksimum verimlilik ve konfor sunuyor.

Dış ünite olarak VRV ile soğutulan mahaller için Daikin Türkiye Hendek Fabrika üretimi RXYQ-U5 üstten üflemeli heat pump seri; DX batarya ile klima santraline bağlanan heat pump RXYQ-U5, mini VRV compact RXYSCQ-TV1 seri VRV dış üniteler kullanıldı.

Projede kullanılan tüm klima santrallerinin de tedarikçisi Daikin oldu. Projede hem konfor hem hijyen amaçlı kullanıma uygun klima santralleri kullanıldı. Daikin Hijyenik Klima Santralleri ameliyat odaları için tercih edildi.

KLİMA SANTRALLERİNDE DE DAIKIN GÜVENCESİ TERCİH EDİLDİ
Hijyenik alanlar için DIN 1946-4, VDI 6022-1, DIN EN 13053 standartlarını gözeten, iç cidarlar ve komponent çerçeveleri paslanmaz, cihaz içerisinde minimum girinti - çıkıntıya ve oval köşe geçişleri ile kirlenmeyi ve toz tutunmasını minimize eden tasarıma sahip ürünler kullanılmıştır.

Aynı zamanda projede tercih edilen klima santralleri; ilave korozyon kaplamalı yüzeyler ve eşanjörler ile her modülde bakım ve temizlik kolaylığı sağlıyor.

DX Klima santrali, geleneksel klima santralinden farklı olarak, iklimlendirilecek olan havanın ısıtma- soğutma işlemini kazan ve chillerden gelen sıcak- soğuk su yerine klima dış ünitesinden gelen soğutucu akışkan ile yapıyor. Klima dış ünitesinden gelen soğutucu akışkan klima santrali içindeki bataryadan geçerken havanın ısıtılması veya soğutulmasını sağlıyor. DX klima sistemlerinin en büyük avantajı ise ısı transferini soğutucu akışkan vasıtasıyla DX bataryada havaya doğrudan yapması, böylece enerji ve ısı kaybını minimum seviyeye indirmesidir. Sistemin enerji verimi karşılaştırmasında ilk yatırım ve işletme maliyetinin işletme için düşük seviyede olması, ısı yalıtım elemanlarının seçiminde ve işletme sırasında enerji tasarrufu bakımından en uygun çözümü veren sistem olarak öne çıkıyor.

Daikin hem klima santrali hem VRV üreticisi olmakla beraber iki sistemin entegrasyonunu sağlamasıyla ve otomasyon çözümleriyle sahadan gelen taleplere paket ve güvenilir çözümler sunmaktadır.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL