• Geri dön

  • 1.789 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.849 İşletme görüntülenme


Denizbank Yatırım Hizmetleri Grubu iştiraki olan Deniz GYO, Bodrum merkezde hayata geçirdiği ‘Le Chic Bodrum’ projesinin iklimlendirmesi için Daikin’i seçti. Gayrimenkul sektöründe niş ve özel projeler yapmayı hedefleyen Deniz GYO’nun bu yatırımı farklı büyüklüklerde 135 konut ve 30 odalı butik bir otelden oluşuyor. Çevreci kriterler ile inşa edilen projede, ısıtma, soğutma ve sıcak su çözümleri için 130 takım Daikin Altherma ve 147 adet Daikin VRV dış ünite kullanıldı.


İklimlendirme sektörünün öncü ve lider şirketi Daikin, büyük projelerde yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Bugüne kadar pek çok önemli proje için en önemli adres olarak kabul edilen Daikin markalı ürünler şimdi de Deniz GYO tarafından hayata geçirilen ‘Le Chic Bodrum’ projesinde yer alıyor.

Denizbank Yatırım Hizmetleri Grubu iştiraki olan Deniz GYO, Bodrum ve İstanbul’da ‘Le Chic’ adını verdiği konseptle niş projeler üretiyor. Le Chic Bodrum, Asarlık bölgesinde yer alan proje villa, residence ve otelden oluşuyor. Bodrum merkez ve marinaya yürüme mesafesinde konumlanan Le Chic Bodrum, 2+1’den müstakil villaya kadar farklı büyüklüklerde ve farklı tasarımlardaki konutlardan ve 30 odalı butik bir otelden oluşuyor. 4 mevsim yaşama imkanı sunan Le Chic Bodrum’da yaşam 2019 yılı sonunda başlayacak.

Le Chic Bodrum, yaklaşık 200 metre uzunluğundaki kum sahili, iskeleleri, restoranları, tekne ile ulaşım imkanı ve marina hizmetleri, açık-kapalı yüzme havuzu, SPA ve fitness merkezi, spor alanlarıyla çok özel ayrıcalıklar sunuyor. Çevre dostu bir proje olarak tasarlanan Le Chic Bodrum, Deniz GYO’nun bu projedeki arsa geliştirme partneri Ataman Grubu’na ait bir oteli dönüştürerek ekonomiye değer kazandırmayı, bunu yaparken de yeşil ve çevreci mimari kriterler hassasiyetinde yeniden inşa etme amacını taşıyor. Bu kapsamda projede geri dönüşüme, güneş enerji panelleri ve elektrikli araç sarj istasyonlarına yer veriliyor.

Le Chic Bodrum iklimlendirme çözümleri için sektörde kalite ve çevreci çözümleriyle bilinen Daikin’i seçti. Müşteriler için güven unsurunun öne çıktığını belirten Deniz GYO Genel Müdür Yardımcısı Onur Karahan, bu bağlamda Daikin ile yollarının kesiştiğinin altını çizerek şunları söylüyor: “Özellikle son dönemde müşteri hedef kitlesi için ‘güven’ unsurunun çok değer kazandığını, geliştiriciye duyulan güvenin gayrimenkul almada en önemli kriter olduğunu görüyoruz. Biz de bu konuda tarafımıza gelen teveccühe layık olmak için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Müşteri ve misafir memnuniyetini, satış sonrasını önemsiyoruz, seçimlerimizi de buna göre yapıyoruz. Daikin ile de yollarımız böyle kesişti. Projemizde kaliteli, güvenilir, sürdürülebilir hizmet anlayışına önem veren çözüm ortakları ile yol almayı tercih ediyoruz. Daikin gerek ürün kalitesi, gerek üst düzey marka algısı ve yaygın servis imkanları ile bu anlamda bizi ikna eden bir marka oldu ve çalışmaya başladık. Tercihimize güveniyor, yeni ev sahiplerimize de bu tecrübeyi yaşatmak için emin adımlarla işimize devam ediyoruz. Bu vesile ile değerli Daikin ailesine de işbirliği için teşekkür ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum.”

Bu ölçek ve özelliklerde bir projede yer almaktan Daikin Türkiye olarak memnuniyet duyduklarını söyleyen Daikin Türkiye Isıtma Müdürü Fahri Umut Ertür, projede yer alan ürünler ve bu ürünlerin projeye kazandıracağı özellikler hakkında şu bilgileri veriyor: “Le Chic Bodrum projesi farklı büyüklüklerde 135 konut ve 30 odalı butik bir otelden oluşuyor. Bu proje için Daikin’in tercih edilmesinde markamızın bilinirliği, güvenirliği ve tartışılmaz Daikin kalitesi en önemli rolü oynadı. Ayrıca projenin tüm ısıtma, soğutma ve sıcak su tasarımının tek bir marka ile çözümlenebilmesi en büyük artılarımızdan biri oldu. Bunun yanı sıra Daikin’in yaygın destek ağı ve etkin satış sonrası servis hizmetinin olması Daikin’in tercih edilmesinde etkili bir etmendi. Çevreci hassasiyetler ile inşa edilen projenin ısıtma, soğutma ve sıcak su çözümleri için 130 takım farklı modellerde Daikin Altherma ve 147 adet Daikin VRV dış ünite kullanılmasına karar verildi. Projenin ısıtma, soğutma ve sıcak su tasarımı Daikin Bodrum bayisi Duru Mekanik tarafından yapıldı. Bu da tasarımın en optimal düzeyde gerçekleşmesini sağladı. Projenin konut kısmı için seçimi yapılan Daikin Altherma LT serisi ısı pompaları ile yerden ısıtma ve Daikin Altherma Sıcak Su Boyleri ile de kullanım sıcak suyu ihtiyaçları karşılanıyor. Otel kısmı için seçilen Daikin Altherma HT serisi ısı pompaları ise kullanım sıcak suyu ihtiyacına yönelik olarak kullanılacak. Altherma ısı pompasının bütün komponentleri Daikin tarafından ve Daikin kalitesinde üretildiği için dayanıklılığı yüksek ürünlerdir. Kompresör için 5 yıl, geri kalan parçalar için 3 yıl garanti verir. Çevre duyarlı Altherma ürünlerimiz yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor. Dolayısıyla çevreci bir proje olan Le Chic Bodrum için en ideal çözüm Daikin Altherma ile sağlanmıştır.

Projenin konut kısımlarında, sıcak su ihtiyacını karşılamak için seçilen Daikin Altherma Sıcak Su Boyleri’nin en önemli farkı ise tehlikeli bir bakteri türü olan ve sıcak suda üreyen ‘Lejyonella’ isimli bakterinin üretimine izin vermeyecek ekipmanlarla donatılmış olmasıdır. Yerden ısıtma sistemini besleyecek olan Altherma ısı pompası, kendi üzerinde bulunan otomasyon ve yapay zeka sayesinde üst düzey bir verim sağlar. Ürün, dış hava sıcaklığına bağlı olarak konut içerisindeki sıcaklığı da ölçerek, konut içerisine gönderdiği ısıtma suyunu kendi kendine ayarlayabilme becerisine sahiptir. Isıtma suyunun dış hava ve ortam sıcaklığına bağlı olarak optimize edilmesi tasarrufu artıran, kullanıcılara bütçe anlamında avantaj sağlayan önemli bir özelliktir.

Projedeki konutların soğutma ihtiyaçları için ise Daikin mini VRV model dış üniteler, butik otel içinse Daikin VRV IV dış üniteler seçildi. Projede kullanılan toplam 147 adet Daikin VRV dış ünitenin yanı sıra konut ve otel VRV iç üniteleri de Avrupa standartlarına göre Daikin Avrupa fabrikalarında üretildi. VRV dış ünitelerinin kompresör ve kondenser komponentlerinin Daikin patentli olması kalite standardı açısından önemli bir göstergedir. VRV sisteminde yüksek üfleme sıcaklıkları sayesinde soğuk hava etkisini önleyen; böylece iç ortam konforunu sağlayan Değişken Soğutucu Akışkan Sıcaklığı VRT teknolojisi ürünlere değer katan başka bir unsur olarak dikkat çekicidir. Konutlarda kullanılan 4-5 HP Mini VRV dış ünitelerinin tek fanlı kompakt boyutları montajda büyük avantaj sağlar. Konutlarda ve otelde kullanılan VRV dış ünitelerdeki ‘gece sessiz mod’, ses basıncı seviyelerinin son derece düşük olmasını sağlayan ve böylece konforu artıran başka bir unsurdur. Ürünlerin düşük statik basınçlı kanallı ve orta statik basınçlı kanallı iç ünitelerin kompakt boyutlarına ve düşük ses seviyelerine sahip olması mimari tasarımda avantaj yaratır. Daikin ‘bina yönetim sistemi’, birçok mahalin tek bir merkezden kontrol edilmesini ve konfor şartlarının takibini mümkün hale getiren bir unsur olarak dikkat çekicidir. Daikin kullanıcılarının I-Touch Manager bina yönetim sistemi ile 7/24 Daikin online servis ağına ulaşma imkanına sahip olmaları da fark yaratan bir ayrıcalık olarak öne çıkan özelliklerden biridir. Sistemin uzaktan kontrol edilebilirliği hata uyarılarının gözlemlenmesini ve tespit edilmesini en zor arızalarda bile öngörülür hale getiriyor ve hemen servis mühendislerine bildiriyor. Böylece Daikin, kendi bünyesindeki arızayı daha sorun oluşmadan engelleyebiliyor,” şeklinde açıklamada bulundu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL