• Geri dön

  • 926 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.854 İşletme görüntülenme


Üretime ve ihracata katkısı her geçen gün artan Daikin Türkiye’nin Sakarya Hendek’te yer alan fabrikası, KalDer (Türkiye Kalite Derneği) üyeleri ve yetkilileri tarafından ziyaret edildi. 20 Mart günü gerçekleşen ve 28 kişinin katıldığı ziyarette katılımcılara hem fabrikanın teknik özellikleri hakkında bilgiler verildi, hem de Daikin’in kalite ve üretime gösterdiği önem aktarıldı.

Çevreci ve inovatif yaklaşımıyla iklimlendirme sektörüne öncülük eden Daikin; bilgi, tecrübe ve çalışma prensiplerini çeşitli kuruluşlarla paylaşmaya devam ediyor. Karşılıklı bilgi alışverişinin yanı sıra deneyimlerin de paylaşıldığı buluşmalar iş kültürü açısından katkı sağlıyor. Türkiye’de sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön göstererek dönüşüme liderlik etmeyi misyon edinen bir sivil toplum örgütü olan KalDer, Daikin Türkiye’nin Sakarya-Hendek’te yer alan fabrikasına üye ve yetkili olmak üzere 28 kişilik bir ekip ile 20 Mart günü bir ziyaret gerçekleştirdi.

Daikin Türkiye’nin 2014 yılında başlattığı Sakura Kadın Girişimci Projesi’nde de işbirliği yaptığı KalDer’den gelen ziyaretçilere, Daikin Türkiye yetkilileri tarafından teknik bilgiler ile deneyimler aktarıldı. Daikin Türkiye Üretim Departman Müdürü Volkan Serdar ise yaptığı sunumda fabrika hakkında genel bilgilerin yanı sıra üretim süreçleri hakkında da bilgi verdi. Misafirlere Daikin’in kalite ve üretime verdiği önem aktarılırken, temel çalışma prensipleri de paylaşıldı. Gerçekleştirilen fabrika turu ile üretim hatlarını inceleyen misafirler daha sonra uygulama/pratik eğitimlerin içeriklerine göre özelleştirildiği Daikin Türkiye Dojo(Daikin Türkiye Eğitim Merkezi)’yu ziyaret ederek yapısı ve işleyişi hakkında bilgi aldı. Daikin Türkiye Dojo ile hem Daikin çalışanlarına hem de tüm paydaş çalışanlarına yönelik olarak verilen eğitimlerin bütünleşik bir hale getirilip tek bir alan içerisinde yapılması sağlandı ve merkez bu özelliği ile Avrupa’nın tek eğitim merkezi olma unvanına sahip oldu. Üretimde kaliteye verilen önemin yanı sıra; insana değer katma ve sürekli gelişim felsefesi doğrultusunda yürütülen çalışmalar da Daikin Türkiye Dojo ziyareti ile misafirlere aktarıldı.

Fabrika üretim sürecinin önemli bir noktası olan kaynak prosesleri hakkında da bilgilendirilen misafirlere, temelinde israfların ortadan kaldırılması ile süreçlerin iyileştirilmesini hedefleyen PDS Daikin Üretim Sistemi ile ilgili bilgiler de verildi. Son olarak konuklara 6S (sınıflama, düzenleme, temizlik, standartlaştırma, disiplin ve sev&sahiplen) sistematiği anlatılarak uygulama çalışması yapıldı ve fabrika teknik gezisi sona erdi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL