• Geri dön

  • 269 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.854 İşletme görüntülenme


2050 yılına kadar karbon nötr şirket olma hedefiyle hareket eden Daikin Türkiye, İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Prof. Dr. Tamer Aker’in iklim krizinin olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği MaratHOME projesinin sponsorluğunu üstlendi. Proje kapsamında bugüne kadar Sapanca, Tuz Gölü ve Grönland koşularını gerçekleştiren Aker, 2024 yılında Yeni Zelanda ve Machu Picchu’da koşarak programını tamamlayacak. Proje sonunda Prof. Dr. Tamer Aker editörlüğünde projenin çıktılarının paylaşılacağı kitapta, koşuların yapıldığı bölgelerdeki izlenimler,bölgelerin iklimsel özellikleri ve iklim değişikliğinin etkileri gibi konular ele alınarak iklim krizi konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Avrupa’da 50’nci yılını kutlayan, Japonya’da ise 100. yaşını 2024 yılında kutlayacak olan iklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin, iklim krizi konusunda farkındalık yaratan projeleri desteklemeye devam ediyor. Bu bağlamda İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Prof. Dr. Tamer Aker’in iklim krizinin olumsuz etkilerine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği MaratHOME projesinin sponsorluğunu üstlenen Daikin Türkiye, iklim ve çevre konusundaki farkındalığın artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Çevrecilik misyonunu kurum kültürünün en önemli parçalarından biri olarak gören Daikin Türkiye’nin sponsorluğunda hayata geçen MaratHOME projesi, dünyanın farklı coğrafyalarında maraton mesafesinde bir dizi koşuyu ve bunun sonucunda elde edilen deneyimlerin bir kitaba dönüştürülmesini kapsıyor. Özellikle iklim değişikliğinin etkilediği doğal alanlara dikkat çekmeyi amaçlayan Prof. Dr. Tamer Aker, koşulacak rotaları da bu doğrultuda ve her birini farklı temalarda seçti. Proje kapsamındaki ilk koşu ‘orman’ temasıyla 4 Haziran 2023 tarihinde Sapanca’da gerçekleştirildi. Bunu, 19 Ağustos 2023 tarihinde ‘tuz hakkı’ temasıyla Tuz Gölü maratonu izledi. 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde ise buzulların erimesinin sembol coğrafyası Grönland’da ‘Sumru kuşu’ temasıyla diğer bir koşu gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Tamer Aker, MaratHOME projesi kapsamında 28 Ocak 2024 tarihinde Yeni Zelanda’da, 6-7 Mayıs 2024 tarihlerinde ise Machu Picchu’da koşarak maraton programını tamamlayacak. Prof. Dr. Tamer Aker maraton programını tamamladıktan sonra, kendisinin editörlüğünde projenin çıktılarının paylaşılacağı bir kitap çıkaracak. İklim krizi hakkında farkındalığın oluşturulmayı amaçlandığı kitapta; koşuların yapıldığı bölgelerdeki izlenimler ile bölgelerin iklimsel özellikleri ve iklim değişikliğinin etkileri gibi konulara değinilecek.

“YAŞANABİLİR BİR GELECEK” ODAĞINDA HAYATA GEÇEN PROJELER

2050 yılına kadar karbon nötr şirket olma hedefiyle hareket eden Daikin, çevre ve iklim değişikliğine ilişkin birçok projeyi hayata geçirdi.

Geleceğin emanet olduğu çocuklara, özellikle küçük yaşlardan çevre bilinci konusunda farkındalıklarını artırmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Temiz Hava Elçileri Projesi’ ile 2017 yılından beri 5-12 yaş arası çocuklara ulaşıyor. Köy okullarında açılan ‘Temiz Hava Sınıfları’nda düzenlediği çeşitli etkinliklerle çocukların bu konuda bilinçlenmesine katkı sağlayarak çocukları ‘Temiz Hava Elçisi’ olarak yetiştiriyor ve bu sayede onlara hem sorumluluk bilinci aşılanıyor hem de topluma faydalı bir faaliyetin parçası olmak deneyimletiliyor. Bugün yaklaşık 1683 öğrenciye ulaşan Daikin Türkiye, 2025 yılına kadar 3 bin ‘Temiz Hava Elçisi’ yetiştirmeyi hedefliyor.

Sürdürülebilirlik ve iklim farkındalığı konularında herkese ulaşmayı önemseyen Daikin Türkiye, sosyal medyada Nisan ayında hayata geçirdiği “Daikin İklimlendirme Sözlüğü” ile de karbon ayak izi, sürdürülebilirlik gibi kavramlar konusunda temelden bilgi aktarmayı amaçlıyor. Sosyal medya aracılığı ile herkesin duyduğu ancak anlam karmaşası yaşadığı kavramları genel bir kitleye aktararak, iklim değişikliği konusunda kamuoyu bilinci yaratmayı amaçlıyor. Mart 2021’de yaşama değer katma felsefesinden yola çıkarak 2050 yılına kadar 1 milyon ağaç dikme projesini başlatan Daikin Türkiye, Daikin Orman projesi ile 50 bin ağaç fidanının dikilmesi sonucu 20 bin 550 ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı emisyonunu azaltmayı başardı. Aynı zamanda “Doğaya Can Ver” sloganıyla oluşturduğu Daikin Ormanı Projesi’nde yeni bir faza geçerek mevcut araç filosunun 1 yılda saldığı karbondioksitin karşılığında 56 bin fidan dikerek karbon ayak izini bertaraf etti. Bu yıl, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ise “Daikin Çalışanları Ormanı”nı hayata geçiren şirket, bu kapsamda şirket çalışanları adına İzmit Taşköprü mevkii, 2 bin fidanla ağaçlandırıldı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL