• Geri dön

  • 776 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.853 İşletme görüntülenme


Daikin‘in Kadınlara Verdiği Değer, Büyük Ödül ile Taçlandırıldı 
İklimlendirme sektörünün etkin ve öncü markası Daikin, inovatif ürünlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de öncülük ediyor.

Daikin Türkiye’nin kadınlar için fırsat eşitliğine verdiği önemin ve değerin bir uzantısı olarak Daikin Türkiye Akademi tarafından başlatılan “Sakura Projesi”, TEGEP’in Öğrenme ve Gelişim Ödülleri yarışmasının Toplumsal Katkıda Fark Yaratan Gelişim Projesi kategorisinde “EN İYİ” proje ödülüne layık görüldü. Daikin Türkiye’nin KOSGEB ve KalDer işbirliği ile geliştirdiği Sakura Projesi, üniversite mezunu kadın girişimcilere sermayesiz iş yeri sahibi olma fırsatı yaratıyor. 

TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri, 30 Mayıs akşamı gerçekleşen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Bu yıl 4’üncü kez gerçekleşen ödüllerde iklimlendirme sektörünün lider markası Daikin Türkiye, kadın girişimcilere ve teknisyenlere yönelik Sakura Projesi ile Toplumsal Katkıda Fark Yaratan Gelişim Projesi kategorisinde “EN İYİ” proje ödülünü kucakladı. Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder’in 2014 yılında bir fikir olarak gündeme getirdiği Sakura Projesi, üniversite mezunu genç kadınların girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkararak geleceğin iş kadınları olarak iklimlendirme sektörüne ve ülke ekonomisine kazandırmayı amaçlıyor. Daikin Türkiye, KalDer ve KOSGEB işbirliği ile kapsamlı bir programa dönüşen proje bugüne kadar 35 girişimci genç kadını iş yeri sahibi yaparak büyük bir başarıya imza attı. 

‘EN İYİ’ ödülüne layık görülen Sakura Projesi kapsamında titizlikle seçilen girişimci kadın adaylar girişimcilik ve mesleki konularda toplamda 130 saatlik bir eğitimde geçtikten sonra 15 gün staja tabi tutuluyor. Tüm süreçleri başarıyla bitiren adayların iş yerleri Daikin tarafından açılıyor ve 3 yıl boyunca tüm işletme giderleri karşılanıyor. Kadın girişimciler de işletmelerinde başka kadınları istihdam ederek ayrı bir katma değer yaratıyor. 

Bilindiği üzere Daikin Türkiye, kadınların çalışma hayatının her alanında ve daha fazla yer alması için çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Sakura Kadın Girişimci Destekleme Projesi ve Sakura Kadın Teknisyen Yetiştirme Projesi gibi fark yaratan programlarla kadınların iş hayatında eşit şartlarda ve etkin bir şekilde yer almasına katkıda bulunuyor. Daikin Türkiye, Sakura Projesi kapsamında 100 kadın girişimciyi iş yeri sahibi yapmayı, 200 kadına da bu işyerlerinde istihdam yaratmayı hedefliyor. 

KATEGORİSİNDEKİ TEK ÖDÜLÜ DAIKIN ALDI
Türkiye’nin yetişkin eğitimi ve gelişimi alanında ilk ve tek derneği olan Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği (TEGEP) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen organizasyonda İyi Eğitim ve Gelişim Programı, İşe Başlangıç/Oryantasyon Programı, Liderlik ve Yönetim Geliştirme Programı, Satış Gelişim Programı ve Toplumsal Katkı Sağlayan Gelişim Projesi kategorilerinde ödüller verildi. Daikin Türkiye Akademi, Toplumsal Katkıda Fark Yaratan Gelişim Projesi kategorisinde “Sakura Projesi” ile “EN İYİ” ödülüne layık görülürken bu kategoride ödüle değer başka bir proje bulunamadı. TEGEP Öğrenme ve Gelişim Ödülleri yarışmasına, 21 kurum eğitim ve gelişim bölümlerinin yürüttüğü 23 farklı proje ile katılım gösterdi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL