• Geri dön

  • 602 Görüntülenme

  • 196 Haber

  • 11.849 İşletme görüntülenme


Dünya iklimlendirme devi Daikin, yenilikçi ürünlerini peş peşe tüketiciyle buluşturmaya devam ediyor. Çevreci ve üstün verimlilikteki R-32 soğutucu akışkanını sektörle ve dünyayla buluşturan Daikin, devrim niteliğinde olduğu için Reform 32 adını verdiği bu akışkanı şimdi de merkezi sistemler soğutma gruplarında kullanıyor. Hava soğutmalı scroll soğutma grubu serisinin R-32 soğutucu akışkanlı yeni nesil ürününü dünyada piyasaya çıkaran ilk şirket olan Daikin, öncülüğünü ve çevreye olan saygısını bir kez daha gösteriyor.  
 
İklimlendirme sektörünün lider markası Daikin, buluşları ve yenilikleriyle sektörde hareket yaratmaya devam ediyor. Dünyada, R-32 gazını klimalarda ilk kullanan marka unvanını taşıyan Daikin, soğutucu akışkanı ısı pompaları, split ve ticari klimalarda uygulayarak sektörde bir ilki başlatmıştı.
Daikin, şimdi de R-32 soğutucu akışkanlı, yeni nesil, yüksek verimli, hava soğutmalı scroll kompresörlü soğutma grubu serisini piyasaya sunarak sektörün öncü firması olma geleneğini sürdürüyor. Yeni hava soğutmalı soğutma grubu (EWAT~B) nominal koşullarda 80 kW - 700 kW soğutma gereksinimi olan uygulamalarda kullanılabiliyor. EWAT~B soğutma grubu serisi yürürlükteki Avrupa Mevzuatı’nın (Ecodesign Lot21) verimlilik gereksinimlerini de karşılıyor. Yeni Daikin soğutma grubu serisi Silver ve Gold olmak üzere 2 verimlilik modelinde tüketiciyle buluşuyor. Standart, düşük ve azaltılmış olmak üzere 3 farklı ses yapılandırmasıyla kombine edilebilen ürünler, bu özellik sayesinde projelerdeki farklı gereksinimler için ‘uyarlanabilir’ hale geliyor.

R-32 soğutucu akışkanlı yüksek verimli hava soğutmalı scroll kompresörlü soğutma grubu “EWAT~B”; sabit akışlı veya değişken akışlı (VPF) çalışma, tam entegre hidronik kit, sıcak kullanım suyu üretimi için kısmi veya toplam ısı geri kazanımı gibi opsiyonları ile farklı tip uygulamalar için ideal çözüm üretebilme imkanı sunuyor.

Daikin'in bulut tabanlı saha platformuyla tam uyumlu olarak çalışan yeni seri, uzaktan takip, sistem optimizasyonu ve önleyici bakım gibi çok sayıda gelişmiş işlevden kolaylıkla yararlanabiliyor. Bütün bunların yanı sıra standart olarak master/slave fonksiyonuna sahip olan seri, harici kontrol cihazlarına gerek duymaksızın aynı sistemde 4 adede kadar üniteyi yönetme kabiliyeti taşıyor. Daha fazla sayıda ünite veya çevre ekipmanlarının kontrolü gibi kompleks uygulamalar için sistemin enerji optimizasyonu Daikin tarafından yapılabiliyor. Gerekli olması halinde kontrol çözümlerinin özel kurulum ihtiyaçlarına göre tam olarak özelleştirilebilmesini sağlayan Intelligent Chiller Manager seçeneği de serinin önemli bir özelliği olarak dikkat çekiyor.
 

HVAC SEKTÖRÜNDE R-32 SOĞUTUCU AKIŞKAN KULLANAN “İLK” ÜRETİCİ DAIKIN

Çevre konusuna verdiği önemi bilinen Daikin, R-32 soğutucu akışkanını ürünlerinde kullanan ilk üretici olarak sektörde fark yaratıyor. Bu bağlamda öne çıkan R-32 soğutucu akışkanının küresel ısınma potansiyeli 675 değeri taşıyor. Bu da yaygın olarak kullanılan R-410A soğutucu akışkana kıyasla 3 kat daha düşük bir küresel ısınma potansiyeline sahip olduğu anlamına geliyor. R-32 soğutucu akışkanın, scroll kompresörlü soğutma gruplarında kullanılması daha düşük küresel ısınma potansiyeli taşıması ve yüksek enerji verimliliğine sahip olması nedeniyle ürünün küresel ısınma üzerindeki etkisini minimuma düşürüyor. Hem HVAC cihazları hem de soğutucu akışkan üretimi gerçekleştiren Daikin, 2012 yılında split klimalarda R-32 soğutucu akışkan kullanan ilk şirket olmuş ve sonraki yıllarda bu kullanımı ticari klimalar ve ısı pompalarını da kapsayacak şekilde genişletmişti. Aralık 2017 itibariyle Daikin, 50'yi aşkın ülkede yaklaşık 12 milyon adet R-32 soğutucu akışkanlı ticari ve konut tipi klima satarak soğutucu akışkanın başarısını tescillemiş oldu.
 

DAIKIN’İN R-32 POLİTİKASI

Daikin, uzun yıllardır soğutma, ısıtma ve iklimlendirme işlevli ürünlerin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini bilen ve buna karşı hassasiyet gösteren bir şirket olarak tanınıyor. Bu konudaki yoğun çalışmalarıyla ürünlerinin çevreye zararını en aza indirmeyi başaran Daikin, hem soğutucu akışkan hem de cihaz üreticisi olarak üstün uzmanlığıyla sektörün öncülüğünü yapıyor. Bütün bunlar Daikin’in "Çevre dostu uygulamaların hayata geçirilmesinde lider şirket olmak" başlıklı kurumsal felsefesinin bir sonucu olarak hayata geçiyor. Hem florlu (HFC, HFO) hem florsuz gazlar (amonyak, karbon dioksit, hidrokarbonlar) konusunda benzersiz bir uzmanlığa sahip olan Daikin, soğutucu akışkan tercihlerini de bu tecrübeyle yapıyor. Çünkü her uygulama için en uygun çözümün kullanılabilmesinin soğutucu akışkan çeşitliliğine bağlı olduğuna inanıyor. R-32 soğutucu akışkanı, ISO817’ye göre A2L sınıfına, yani hafif yanıcı sınıfa girdiğinden soğutma grupları da dahil birçok uygulamada güvenli bir şekilde kullanılabiliyor. Tek bileşenli bir soğutucu akışkan olması nedeniyle R-32’nin geri dönüştürülmesi ve yeniden kullanılması çok daha kolaydır; bu özellik çevre açısından bir artı daha sunuyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL