• Geri dön

  • 791 Görüntülenme

  • 101 Haber

  • 61 İşletme görüntülenme


Türkiye’de moda endüstrisinin geleceğini hazırlayan Vakko ESMOD Moda Akademisi, kuruluşunun 10. yılında moda dünyasına genç yetenekler kazandırmaya devam ediyor. Okulda diploma programlarını tamamlayan öğrencilerin etkileyici tasarımları, Vakko Moda Merkezi Nakkaştepe’de düzenlenen defilede sunuldu.

Türkiye'de modayı yaşam biçimi olarak benimseyen, tasarım kültürü ve marka bilinci yüksek yaratıcılar yetiştirmeyi amaçlayan Vakko ESMOD Moda Akademisi, önceki gün Vakko Moda Merkezi’nde gerçekleşen defileyle yeni dönem mezunlarının çalışmalarını moda dünyası ile paylaştı. Vakko ESMOD’un 3 yıllık diploma programını tamamlayan öğrencilerin yanı sıra 1. Sınıf öğrencileri geri dönüşüm, sürdürülebilirlik, sweatshirt, etek, elbise; 2. Sınıf öğrencileri ise tayyör ve casual giyim tasarımlarını sundu. Mezun öğrenciler ise her parçası ayrı bir hikayeye sahip koleksiyonlarını; aileleri, Vakko yöneticileri ve moda profesyonellerine sergiledi. Vakko’nun ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona, Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Vakko CEO’su Jaklin Güner gibi üst düzey isimler katıldı.

“GÜZEL BİR GELECEK ONLARI BEKLİYOR”

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, mezuniyet defilesiyle ilgili “Bugün gurur duyduğumuz bir gün yaşıyoruz. Umuyorum ki kurucumuz Vitali Hakko da bugünü görüyordur. Bütün isteği moda endüstrisiyle ilgili bu hayali hayata geçirmekti. Birinci sınıf öğrencilerinin bile bize çok güzel örnekler sunduğu bir defile izledik. Güzel bir gelecek onları bekliyor. Tüm eğitmenlerimize çok teşekkür ederiz.” dedi. Mezuniyet defilesi sonrasında ESMOD Altın İğne ve Vakko Jüri Özel Ödülleri de sahiplerini buldu.

ESMOD; dünya çapında moda ve tekstil sektörünün gelişimine öncülük eden, yaratıcılığı teşvik ederken satış faktörünü unutmayan eğitim anlayışını, 2013 yılından itibaren Vakko ESMOD Moda Akademisi iş birliğiyle devam ettiriyor. Tecrübeli uluslararası görevli eğitmenlerle, uluslararası müfredata uygun moda eğitimi sunan Vakko ESMOD, değişim programları, sektördeki marka iş birlikleri, mezuniyet sonrası yüksek işe giriş oranlarıyla Türkiye’de moda sektöründe ayrıcalık sunuyor.

VAKKO ESMOD HAKKINDA
1841 yılında Paris'te kurulan ESMOD, dünyanın ilk moda okulu olma özelliğini taşıyor. ESMOD; dünya çapında moda ve tekstil sektörünün gelişimine öncülük eden, yaratıcılığı teşvik ederken satış faktörünü unutmayan eğitim anlayışını, Vakko ESMOD Moda Akademisi iş birliğiyle uygulamaya koyuyor.

Modanın tüm alanlarını kapsayan uluslararası seviyedeki eğitim programları ile tüm dünyada fark yaratan ESMOD, Vakko iş birliği ile İstanbul'da verdiği eğitimler kapsamında, Fransa’da Bacheloria + 3 seviyesinde denkliği bulunan 3 Yıllık Moda Tasarımı ve Yaratımı Diploma Programının yanı sıra kısa dönem moda tasarımı, modelizm, çanta ve ayakkabı tasarımı, styling, moda yönetimi ve stil danışmanlığı alanlarında da sertifika programları sunuyor. Teorik eğitimleri aynı zamanda endüstri odaklı projelerle de destekleyen Vakko ESMOD Moda Akademisi, bu kapsamda sektör profesyonellerinden oluşan uzman bir eğitmen kadrosu tarafından verilen teknik eğitimleri, Vakko Moda ve Üretim Merkezleri'nde gerçekleştirilen uygulamaya dayalı stajlar ile de pekiştiriyor. Vakko Esmod’un 3 yıllık Moda Tasarımı ve Yaratımı Diploma Programını bitiren mezunlar Esmod Paris’te Master yapma imkanına sahip oluyor.

Esmod İstanbul kuruluş tarihi: 2010
Vakko Esmod İstanbul ortaklığı kuruluş tarihi: 2013
Uluslararası Esmod okullarından mezun sektörde bilinen profesyoneller: Olivier Rousteing, Kreatif Direktör, Balmain; Christophe Decarnin, Kreatif Direktör, Balmain (Olivier Rousteing’den evvel), Thierry Mugler, Tasarımcı; Thomas Vasseur, Tasarımcı, Christian Lacroix and Burberry; Guillaume Meilland, Tasarımcı, Salvatore Ferragamo; Franck Sorbier, Haute Couture Tasarımcısı; Ece Ege, Tasarımcı, Dice Kayek; Daniel Hetcher, Tasarımcı; Damir Doma, Tasarımcı

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL