• Geri dön

  • 513 Görüntülenme

  • 101 Haber

  • 61 İşletme görüntülenme


VAKKO’nun, ESMOD Uluslararası Moda Akademisi’nden sonra Eğitime Yeni Yatırımı:

VAKKO, DÜNYANIN EN İYİ OTELCİLİK OKULU EHL GROUP (ÉCOLE HÔTELIÈRE DE LAUSANNE) UZMANLIĞINI TÜRKİYE’YE TAŞIYACAK

Vakko, eğitim alanında Vakko ESMOD Moda Akademisi ile başlattığı öncü girişimlere bir yenisini ekleyerek 130 yıllık deneyimiyle dünyanın ağırlama konusunda önde gelen eğitim ve danışmanlık merkezi EHL Group ile iş birliği anlaşması imzaladı. Vakko School of Hospitality and Service adını taşıyacak İstanbul’daki okulda eğitimler, Ocak 2024’te başlayacak.

Vakko’nun EHL Group, Switzerland ile kurduğu iş birliği kapsamında Vakko School of Hospitality and Service adını taşıyacak okul, ağırlama alanında mesleki eğitim ve öğretim için mükemmellik standartlarını belirleyecek. Dünyanın en iyi otelcilik okulunun 130 yıllık deneyimi ile Vakko kültürünü ve servis kalitesini buluşturan iş birliği, gelecek nesillere ağırlama ve hizmet endüstrisindeki kariyerlerini inşa edebilecekleri heyecan verici bir fırsat sunacak.

Okulun imza töreni önceki gün Vakko Hotel & Residence’ta gerçekleştirildi. Vakko Yönetim Kurulu Cem Hakko ve EHL Genel Müdürü Andre Mack, okul yöneticileri ve sektör temsilcilerinin katıldığı törende okulla ilgili ayrıntılar da paylaşıldı. “Alanında dünyanın en iyisi Ecole Hôtelière de Lausanne ile güçlerimizi birleştiriyoruz”

Törende konuşan Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko; “Türkiye’nin en köklü moda markası olarak, amacımız modayı yaşam biçimi olarak benimseyen, tasarım kültürü ve marka bilinci yüksek profesyoneller yetiştirmek. Dünyanın ilk moda okulu ESMOD’la birlikte 10 yıl önce kurduğumuz Vakko ESMOD Moda Akademisi’nin ardından şimdi de alanında en iyi okul olan 130 yıllık Ecole Hôtelière de Lausanne ile güçlerimizi birleştiriyor ve çok önemli bir yatırıma imza atıyoruz. Vakko kültürünü ve servis kalitesini, ağırlama alanında da en başarılı şekilde sunmaya çalışacağız” dedi.

İsviçre misafirperverlik geleneğinin elçisi olarak yüksek düzeyde eğitim deneyimi sunan dünyanın en iyi otelcilik okulunun uzmanlığını, Vakko School of Hospitality and Service ile Türkiye’ye taşıyacaklarını belirten Hakko, "Yeme içme, servis ve otelcilik alanında deneyimli uluslararası eğitmenlerle, uluslararası yönetmeliğe uygun hizmet eğitimi sunarken, geleneklerimizde olan misafirperverlikle de lokalize edeceğiz. Endüstrinin yetenek talebinin büyük bir bölümünü karşılamak üzere tasarlanan programlar kapsamında, ülkemizin turizm sektörüne katkıda bulunabilmek de en büyük hedefimiz” ifadesini kullandı.

EHL Genel Müdürü Andre Mack ise “Seçkin küresel ağımıza Vakko gibi köklü bir markanın dahil olmasından dolayı mutluyuz. Ağırlama endüstrisinde kurumlarının hem sektörün hem de öğrencilerin ihtiyaçlarının ve motivasyonlarının ötesinde olması gerektiğine inanıyoruz. Vakko’nun bu alanda sağlayacağı yetenekli eğitmenlerin yanı sıra, birinci sınıf altyapısıyla sektöründe lider konumundaki EHL diploma ve sertifika programlarının, Türkiye’de ağırlama ve hizmet alanlarında önemli bir etki yaratacağına inanıyoruz. Böyle vizyoner bir kuruluşla iş ortaklığı yapmak, bizim için gurur verici” diye konuştu.

İsviçre modelini Türkiye’de uygulayacak

İstanbul Akaretlerde, Vakko ESMOD Moda Akademisi’ne komşu olacak Vakko School of Hospitality and Service’te eğitimler, otelcilik, ağırlama, yeme-içme ve servis alanlarındaki ihtiyaçları karşılamak için 3 farklı modelle sunulacak: Training Center, Micro-Training ve Apprenticeship. Programlar kapsamında İsviçre'de EHL Group tarafından geliştirilen staj ve ders materyalleri, yine VET by EHL onaylı endüstri uzmanları tarafından verilecek.

EHL Group Hakkında

Küresel ağırlama sektöründe EHL Group, 1893 yılında Ecole hôtelière de Lausanne olarak kurulan EHL Hospitality Business School ile akademik kalitesine güvenilen endüstri liderleri tarafından tanınıyor. Ağırlama ve hizmet sektöründe eğitim, inovasyon ve danışmanlık alanında global bir referans olan EHL Group, İsviçre ve Singapur'daki üç kampüste profesyonel ve yönetici eğitimlerinin yanı sıra eğitimin ilk yıllarından yüksek lisans derecelerine kadar geniş yelpazede önemli eğitim programları sunuyor. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan EHL Group, konaklama sektöründe üniversite düzeyinde çeşitli eğitim programlarının yanı sıra mesleki programlar da düzenliyor. VET by EHL programı, konaklama endüstrisi için küresel olarak en iyi mesleki eğitim ve öğretimi sağlıyor. EHL Group, kapsamlı uluslararası kariyer fırsatlarıyla dünya çapında başarılı konaklama profesyonellerinin eğitiminde lider bir konuma sahip. QS Dünya Üniversite Sıralamasına göre, son 5 yıldır üst üste (2019-2023) dünya çapındaki konaklama ve hizmet yönetimi üniversiteleri arasında birinci sırada yer alıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL