• Geri dön

  • 474 Görüntülenme

  • 132 Haber

  • 1.412 İşletme görüntülenme


LC Waikiki moda perakendeciliğine hız kazandırdı:

Her dört işlemden biri hızlı kasadan yapılıyor

LC Waikiki’nin Türkiye’de giyim sektörüne kazandırdığı Hızlı Kasa uygulaması, moda mağazacılığında müşteri deneyimini iyileştiren önemli bir trend olmaya devam ediyor. Son 4 ayda %35 artış gösteren Hızlı Kasa kullanımı, müşteri memnuniyetinin artmasını sağladı.

LC Waikiki’nin 10 mağazada 21 Hızlı Kasa ile yürüttüğü uygulama ile müşteriler, seçtikleri ürünleri tıpkı bir süpermarkette olduğu gibi kasa işlemlerini kendileri yaparak satın alabiliyor. Hızlı ve pratik alışveriş deneyimi sunan Hızlı Kasa sisteminde gerçekleştirilen işlem sayısı yarım milyonu geçti, günlük ortalama işlem adedi ise 3200’e ulaştı.

Türkiye’nin lider moda perakende markası LC Waikiki, müşteri deneyimini iyileştirmeye devam ediyor. Hazır giyim perakendeciliğinde bir ilk olarak LC Waikiki’nin 2021’de Türkiye’ye getirdiği Hızlı Kasa uygulaması, müşterilerden giderek daha çok ilgi görüyor. LC Waikiki’nin seçili 10 mağazasında 21 kasayla sürdürdüğü sistemde kullanım oranları son 4 ay içerisinde %35 artış gösterdi.

Ürün etiketlerinin görsel ve sesli yönlendirmelerle, RFID (radyo frekansı kullanarak nesneleri otomatik olarak tanıma) teknolojisi sayesinde bizzat müşteri tarafından kasaya tanıtıldığı sistemde, ödeme işlemi de kasa sırası beklemeden çabucak gerçekleştirilebiliyor. Hızlı Kasa uygulamasında, yabancı müşteriler için İngilizce, Rusça ve Arapça gibi çoklu dil desteği de bulunuyor.

LC Waikiki’nin son verilerine göre Hızlı Kasalarda toplam işlem sayısı yarım milyonun üzerine çıktı ve günlük ortalama işlem adedi 3200’e ulaştı. Hızlı kasa ile moda mağazacılığı alanında Türkiye’de fark yaratan LC Waikiki, bu uygulamayı önümüzdeki dönemde diğer mağazalarında da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Moda müşterisi Hızlı Kasa’yı sevdi
Çoğunlukla süpermarketlerde görmeye alışkın olduğumuz Hızlı Kasa sistemi, alışveriş deneyimini hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamaya yardımcı oluyor. Hızlı Kasa seçeneğinin bulunduğu LC Waikiki mağazalarından alınan verilerle her dört işlemden birinin hızlı kasadan gerçekleşiyor.

Sistemin uygulamaya geçirildiği LC Waikiki mağazalarında gerçekleştirilen memnuniyet araştırması da hızlı kasa kullanıcılarının alışveriş deneyimlerinden oldukça memnun kaldığını gösteriyor. Müşteri deneyimi memnuniyetinde artış yaratan uygulamanın genel memnuniyet puanı ortalaması 9,61 olarak ölçüldü. Hızlı Kasa’yı kullanan müşterilerin %94'ü, bu uygulamanın LC Waikiki markasına olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyor ve bu sayede mağazanın daha kaliteli, alışveriş kolaylığı sunan ve profesyonel olduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda, hızlı kasadan işlem yapan müşterilerin %91'i bu uygulamanın mağazada çok gerekli olduğunu ve mutlaka görmek istediklerini belirtiyor.

LC Waikiki’nin hızlı kasa uygulaması, İstanbul’da Cevahir AVM, Özdilek Park AVM, Vadi İstanbul AVM, Akasya AVM, Cevahir AVM, Vialand AVM, Maltepe Piazza AVM ve son olarak Torium AVM, Ankara’da Nata Vega AVM, İzmir’de Optimum AVM’de yer alıyor. LC Waikiki, yakın zamanda Hızlı Kasa uygulamasının kullanıldığı mağaza sayısını Türkiye’de 20’ye çıkarmayı ve yurt dışı mağazalarına da yaygınlaştırmayı planlıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL