• Geri dön

  • 695 Görüntülenme

  • 212 Haber

  • 795 İşletme görüntülenme


”Beymen Promise” kapsamında sürdürülebilir buluşmalara ev sahipliği yapan Beymen, ”Sustainable Design Talk” etkinliğinin ilk serisinde tasarımcı Esma Dereboy’u ağırladı.

Beymen’in, "Dünyaya Sözümüz Var” diyerek hayata geçirdiği sürdürülebilirlik yol haritası, sanatın gücünü ve sürdürülebilir tasarım yaklaşımını çok daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyor. Sürdürülebilirlik, geleneksel el sanatları ve tasarım dünyasında çevresel ve toplumsal sorumluluğun önemli bir parçası haline gelirken, seramik ve porselen gibi doğal kaynaklardan türetilen ürünlerin üretimi ve tüketimi de önemli bir dönüşüm geçiriyor.

Bu kapsamda tasarımcı Esma Dereboy ile ”Sustainable Design Talk’ etkinliğinde bir araya gelen Beymen, katılımcılar ile sürdürülebilir tasarım dünyasını paylaştı.

Dereboy, konuklara geri dönüşümden elde edilen porselenlerden ürettiği ”Reclay Koleksiyonu”nu tanıttı ve hayata geçiş aşamalarını anlattı.

Sürdürülebilir porselen nedir?

Sürdürülebilir porselen, zarif ve dayanıklı bir seramik türü olarak bilinirken; sofra takımları, dekoratif ürünler ve sanat eserlerinde özellikle tercih edildiğini belirten başarılı tasarımcı Esma Dereboy, bu zarif ürünlerin yapımında sürdürülebilir porselen kullanımının daha bilinçli bir yaklaşımı temsil ettiğini söyledi.

En önemli hedefin atık miktarını minimumda tutmak olduğunu dile getiren Dereboy, üretimde kullanılan malzemelerin tasarruflu bir şekilde kullanılmasını, çamur artıkları, pişmiş kırık porselenler ve tüm pişmiş ve pişmemiş yan ürünlerin tekrar tekrar kullanılıp geri dönüştürülmesine olanak verdiğini anlattı.

Esma Dereboy Reclay Koleksiyonu ile Beymen’lerde yer alıyor.

ESMA DEREBOY Hakkında: Esma Dereboy, son dönemin en dikkat çeken seramik sanatçılarından biridir. 2008 yılında başlayan çalışmaları, yeniliklere olan ilgisi onu farklı seramik üretim tekniklerine yönlendirdi. Bu yenilikçi yaklaşım sayesinde, seramik alanında kabartma tekniğini kullanan ilk sanatçı oldu. Kendi atölyesinde geliştirdiği bu teknikle, özgün sanat eserleri oluşturdu.

Yeniliklere olan merak, çamura olan sevda 2018 yılında el yapımı porselen sofra ürünleri ile yeniden karşımıza çıktı. Porselen ürünleri modern, minimal, sürdürülebilir sofra takımlarından oluşuyor. Farklı renk ve formlar her sofrada farklı konseptlerle, biraz da sizin yaratıcılığınızla yeniden ruh bulmakta. Esma Dereboy porselenleriyle her sofranın bir hikayesi, sadece size ait bir yaşanmışlığı var.

2022 yılında Red Dot ve iF Design Award’a layık görülen sanatçının kendi atölyesinde özenle ürettiği tüm el yapımı ürünler, Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde seçkin mağazalarda yer alıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL