• Geri dön

  • 1.151 Görüntülenme

  • 207 Haber

  • 116 İşletme görüntülenme


Advantage Group International’ın Türkiye’deki hızlı tüketim sektörünü kapsayan

“İş İlişkileri ve Performans Karşılaştırması” araştırmasında P&G, 8 yıl üst üste 1’inci seçildi

P&G, perakendecilerin katılımıyla gerçekleşen, Advantage ReportTM İş İlişkileri ve Performans Karşılaştırması araştırmasında, 8 yıl üst üste Türkiye’nin en başarılı şirketi seçildi

Procter & Gamble (P&G), Kanada merkezli Advantage Group International’ın her yıl başlıca perakende zincirleriyle yaptığı araştırmada hızlı tüketim maddeleri üreticisi ve tedarikçisi sıralamasında 2020 yılında da üst üste sekizinci kez 1. sırada yer aldı.

Procter & Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Artüz “Pandemi koşullarında dahi performansımızdan hiçbir şey kaybetmeden birinci seçilmemiz, aslında bizim başarılı performansımızın ne kadar istikrarlı olduğunun da güzel bir göstergesi oldu. Bundan gurur duyuyoruz.” dedi.

2020 yılında pandemi sürecinde bağlı olarak vatandaşların hızlı tüketim ve özellikle hijyen ürünlerine olan ihtiyacı artarken, üretici firmaların en önemli zorluklarından biri de üretimin devamlılığını sağlayabilmek ve aynı zamanda tedarik zincirini uçtan uca sürdürebilmek oldu. Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve Fairy, Ariel, Prima, Orkid, İpana gibi markaların üreticisi olan P&G, pandemi döneminde hayata geçirdiği başarılı çalışmalarla pandeminin yoğun hissedildiği 2020 yılının ilk 7 ayında ihracatını yüzde 20 artırmış ve üretim rekorları kırmıştı. P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya’nın bu başarısı; tedarikçilerin ve perakendecilerin performansına yönelik araştırmalar yürüten Kanada merkezli Advantage Group International’ın 2020 yılı için yaptığı araştırmada da bir kez daha birincilikle taçlandırıldı.

Advantage Group International’ın araştırmasına göre P&G Türkiye, perakende zincirleri arasında yapılan “hızlı tüketim maddeleri tedarikçisi” sıralamasında bir kez daha 1’inci seçildi. Üst üste 8 yıldır birinciliği bırakmayan P&G, zorlu koşullarda dahi başarılı performansını en iyi şekilde sürdürebildiğini bir kez daha göstermiş oldu.

P&G’nin genel performans derecelendirmesinde bu yıl da birinci seçilmesiyle ilgili açıklama yapan Procter & Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Artüz “P&G olarak hem tüketicilerimizi hem de paydaşlarımızı anlamaya çalışıyor ve en yüksek etik standartlar çerçevesinde faaliyet gösteriyoruz. Bu standartlarımızı yıllardır koruduğumuzun güzel bir örneği de üst üste 8 yıl boyunca elde ettiğimiz bu başarı oldu. Üstelik pandemi koşullarında dahi performansımızdan hiçbir şey kaybetmeden birinci seçilmemiz, başarılı performansımızın zorlu şartlarda dahi geçerli olduğunun güzel bir göstergesi oldu. Bundan gurur duyuyoruz.” dedi.

Söz konusu araştırmada yer alan 7 kategori; Stratejik Uyum, İnsan, Kategori Geliştirme, Tüketici Pazarlama, Ticari ve Alışverişçi Pazarlama, Tedarik Zinciri ve Müşteri hizmetlerinden oluşuyor. Bunların ortalaması ise “Genel Performans” olarak belirleniyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL