• Geri dön

  • 356 Görüntülenme

  • 207 Haber

  • 116 İşletme görüntülenme


Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Head&Shoulders iş birliğiyle gerçekleşen “Zorbalığı Kafandan At” Projesi için Sahaya İniyor Head&Shoulders, “Zorbalığı Kafandan At” Projesiyle Yüzbinlerce Çocuğa Özgüven Aşılıyor

Head&Shoulders; Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Migros ile iş birliği yaparak başlattığı
‘zorbalığıkafandanat’ adlı sosyal sorumluluk projesiyle, akran zorbalığına ‘Dur!’ diyor. Proje kapsamında sahada çalışacak
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG),
Toplum Gönüllüsü gençlerden oluşan eğitmen eğitimlerine İstanbul’da başladı.

Türkiye’nin 1 numaralı kepek şampuanı* Head&Shoulders; Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Migros iş birlikleriyle başlatılan, çocukların yaşamlarını derinden etkileyen akran zorbalığı problemi konusunda hayata geçirilen #zorbalığıkafandanat kampanyasını bir üst seviyeye taşıdı. Head&Shoulders ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Toplum Gönüllüsü gençleri binlerce öğrenciye özgüven sağlamak adına İstanbul’da bir araya geldi. Eğitmen eğitimlerinin ardından İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek yaygınlaştırma eğitimleriyle belirlenen okullarda öğrencilere eğitim verecek Toplum Gönüllüleri’nin sahaya inmeleri sağlanacak.

‘Zorbalığı Kafandan At’ projesi kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) sahada çalışmalarına devam ederken Head&Shoulders, https://www.headandshoulders.com.tr/tr-tr/zorbaligi-kafandan-at/ web sitesi üzerinden başta öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler olmak üzere akran zorbalığı konusunda destek almak isteyenleri bilgilendiriyor.

Head&Shoulders’ın başlattığı, Prof. Dr. Selçuk Şirin’in danışmanlığını yürüttüğü, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ve gaming yayıncısı Büşra Pelin (PqueeN) Baynazoğlu’nun elçi olarak yer aldığı ‘Zorbalığı Kafandan At’ projesi; gençler üzerinde kaygı, eğitim hayatında başarısızlık ve gelecekte yaşanabilecek olumsuz durumlara sebebiyet verebilen akran zorbalığına engel olmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Yaklaşık her 2 gençten 1’i akran zorbalığına uğruyor!

Sözlü, fiziksel ve siber zorbalık olarak üçe ayrılan akran zorbalığı, okul çağındaki gençlerin en çok karşılaştığı şiddet biçimi. Yapılan araştırmalara göre yaklaşık 2 gençten 1’i akran zorbalığına uğruyor ve bu onların akademik başarılarını olumsuz yönde etkiliyor. Head&Shoulders’ın yaptığı bir araştırmaya göre ise kepek sahibi olmak arkan zorbalığı riskini iki kat artırıyor. Head&Shoulders, zorbalığıkafandanat projesi ile akran zorbalığına maruz kalan yüzbinlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı: “Toplum Gönüllüsü gençlerimiz binlerce çocuğa ve eğitimciye akran zorbalığı konusunda farkındalık sağlayacak.”
Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ise “21 yıldır başta gençler olmak üzere, çocukların ve genç kadınların güçlenmesi için pek çok çalışma yürütüyoruz. Bir şiddet türü olan akran zorbalığı da ne yazık ki günümüzde pek çok genç arasında sıkça karşılaştığımız bir konu. Head&Shoulders ve Prof. Dr. Selçuk Şirin ile bir araya geldiğimiz bu eğitimlerde Toplum Gönüllüsü gençlerin sorunun çözümüne olan isteklerine bizzat şahit olduk. Toplum Gönüllüsü gençler binlerce çocuğa ve eğitimciye akran zorbalığı konusunda farkındalık sağlayacak” dedi.

Prof. Dr. Selçuk Şirin “Toplum Gönüllüsü gençlerle bir araya gelmekten çok mutluyum.”

Projenin danışmanlığını üstlenen Prof. Dr. Selçuk Şirin, eğitmen eğitimlerine katılıp Toplum Gönüllüsü gençlerle bir araya gelerek şunları söyledi:

“Gençlerimizin hayatlarında birtakım sorunlara sebebiyet veren akran zorbalığı konusu son yıllarda çözülmesi gereken acil bir mesele haline geldi. Öğrenciler arasında yapılan çalışmalar şiddetin birinci kaynağının “arkadaşlar” olduğunu gösteriyor. Dünyada yaklaşık her 2 gençten 1’i akran zorbalığına uğrarken, Türkiye, OECD ülkeleri arasında akran zorbalığı konusunda ilk üçe yerleşiyor. Toplumumuzun yapısını etkileyen bu önemli soruna çözüm sağlamak adına “Zorbalığı Kafandan At” projesiyle sahada gerçekleştireceğiniz eğitimlerle gençlerimizi akran zorbalığı konusunda bilinçlendireceksiniz. Bu önemli görevi üstlenen siz değerli Toplum Gönüllüsü gençlerle bir araya gelmekten çok mutluyum.”

1 Head&Shoulders = 1 daha özgüvenli genç**

Head&Shoulders, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın İstanbul, Ankara ve İzmir’de yüz yüze gerçekleştireceği eğitimlerle en az 2 bin çocuğa, Prof. Dr. Selçuk Şirin’in ve Migros’un da destekleriyle yüzbinlerce insana ulaşmayı hedefliyor. Migros’tan satın alınan her bir Head&Shoulders ürünü akran zorbalığına karşı verilen mücadelede destek sağlıyor.

*Temmuz 2020-Haziran 2021 arası Nielsen satış bilgilerine dayanan P&G hesaplamaları.
**25.09.2023 – 25.09.2024 tarihleri arasında Migros’tan satın alınan her bir Head&Shoulders ürünü için TOG ile P&G arasında yapılan iş birliği kapsamında akran zorbalığına karşı mücadele projesine bağış yapılacaktır.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL