• Geri dön

  • 1.238 Görüntülenme

  • 204 Haber

  • 113 İşletme görüntülenme


Bu yıl 66.’sı gerçekleşen Türkiye’nin en prestijli spor ödülleri Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri, 4 Kasım 2020 Çarşamba günü, Volkswagen Arena’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu...

P&G’nin lider erkek bakım markası Gillette, spora/sporcuya olan desteğini A Milli Takım, E-Spor, bireysel sporcu sponsorluğu ve kulüp lisans anlaşmaları ile başarıyla devam ettiriyor. 66 yıllık bir geçmişe sahip olan ve Gillette’in de 5 yıldır isim sponsorluğunu üstlendiği dünyanın en uzun soluklu ödül töreni Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde, 5 milyon gibi rekor bir oy katılımı ile ‘2019’un En İyileri’ ödüllerine kavuştu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında seyircisiz olarak Volkswagen Arena’da düzenlenen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreni, televizyon dünyasının tecrübeli ismi Cem Davran’ın sunumuyla TV 8’den canlı yayınlandı.

P&G ve Milliyet’in ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin spor alanında en prestijli ödül töreni aynı zamanda #GilletteGibi bir harekete de aracı oldu. Geçen yıl düzenlenen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde verilen her oy, çocukların spor malzemesi ihtiyacını karşılamak için bir desteğe dönüştürülmüştü. Bu yıl ise; Covid-19 süreci nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim ekipmanı desteği sağlanacağı açıklandı. Kocaeli Valiliği, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile sporla ilgilenen gençlerin uzaktan eğitime erişimlerini desteklemek için tablet desteği verileceği vurgulandı.

Yılın Sporcusu ödülünü Rıza Kayaalp’e takdim eden T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu; “Çok kıymetli sporcu arkadaşlarım hepinizi selamlıyorum. Öncelikle İzmir'de hepimizi derinden yaralayan deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla yardıma muhtaç duyanları yanında olmuştur, olacaktır da. Güzel İzmir'in yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Bugün çok önemli bir gecedeyiz. Ben bu vesileyle Milliyet ailesine, Gillette ailesine teşekkür ediyorum. Spor konusundaki ülkemizin potansiyelini çok daha yukarılara taşımak, şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırmak 83 milyonun ortak paydası. Bu vesileyle burada ödül alan sporcu arkadaşlarımızın hikayelerini tek tek biliyorum. Hepsini birer birer tebrik ediyorum. 2021'de de bu sporcularımız başta Olimpiyatlar olmak üzere her yer ülkemizi gururlandıracaktır. Bütün bu aktivitelerin başında sporu ve sporcuyu çok seven yakından ilgilenen sayın Cumhurbaşkanımız var. Hepimize bu icraatlerde iş düşüyor. Bizim spor noktasındaki başarımızın çok daha başarılı noktaya gelmesi için gerektiğinde özeleştiri yapabilmemiz, gerektiğinde tesis katkımız olması gerekiyor. Her branşta başarımız var. Özellikle ifade etmem gerekiyor ki sporu birkaç branştan ibaret görülen dönem el birliğiyle geride bıraktı. Bu branşları daha iyi noktalara getirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan Demirören Büyük Ödülü’nü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ’a takdim eden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören konuşmasında; “Sayın Bakanım, değerli konuklar ve sevgili sporcular İzmir’de yaşanan deprem felâketi ve dünyanın üzerine kâbus gibi çöken pandemi nedeniyle hepimiz çok üzgünüz. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza baş sağlığı, yaralılar ve tedavi görenlere acil şifa diliyorum. Bugün, Demirören Medya olarak Milliyet Yılın Sporcusu yarışmasını 66 yıldır kesintisiz sürdürmenin haklı gururu ile karşınızdayız. Salgın yüzünden iki kez ertelediğimiz törenimizi, bu gece tüm pandemi kurallarını uygulayarak gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle salonda o alıştığımız coşkulu, seçkin kalabalığımız yok. Ama biliyoruz ki TV başında milyonlar var. Değerli konuklar, Sporun her alanına sponsor desteği sağlamak, bize babamız Erdoğan Demirören’den kalan en önemli miraslardan biridir. Buradan yola çıkarak, bu yıl Misli.com markamızla geleneğimizi sürdürdük. Voleybol Federasyonu’na verdiğimiz katkıyla Sultanlar Ligi’ne isim sponsoru olduk. Elbette futbolu da unutmadık. Türkiye Futbol Federasyonu’na verdiğimiz destek ile 2. ve 3. Lig’e isim sponsoru olduk. Ayrıca Beşiktaş, Göztepe, Trabzonspor ve Rizespor gibi çok köklü kulüplerimize destek sağladık. Misli.com’un bu katkıları başka branşlar ve kulüplerimize de devam edecek. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu yarışmasında bu yıl yaklaşık 5 Milyon oy kullanıldı. Bu bir rekor. 66 yıldır kesintisiz yapılması da rekor. Başta yol arkadaşımız Gillette olmak üzere, emeği geçenler ile tüm yarışmacıları kutluyorum. Ödül alanları da yürekten alkışlıyorum.” dedi.

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu: Sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne inanıyoruz.

Yılın Gillette Gibi Hareketi ödülünü kazanan, saha içinde yaptığı fair play hareketi ile herkese örnek olan Altınordu’nun genç yıldızı Enis Destan’a ödülünü vermek üzere konuşma yapan Tankut Turnaoğlu bu ödülü “Kazanma yolunda mücadeleyi bırakmayan, başarısıyla olduğu kadar saygısıyla da öne çıkan, her zaman adil ve dürüst davranarak örnek olan, takımına güven veren ve gelecek nesillere de ilham kaynağı olan sporcu” olarak tanımladı.

Turnaoğlu; “Öncelikle 30 Ekim’de, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen ve geniş bir bölgede hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Bu değerli ödül töreni ile sadece sporun en iyilerini ödüllendirmekle kalmıyor, sevgili paydaşlarımızla #GilletteGibi sporcuların yetişmesi için çeşitli topluma katkı projeleri de gerçekleştiriyoruz. Bu sene, sporla ilgilenen gençlerimizin uzaktan eğitime erişimlerini desteklemek için Kocaeli Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile gençlerimize tablet desteğinde bulunacağımızın müjdesini sizlerin huzurunda paylaşmak isterim. P&G olarak; ülkemiz ve dünya çapında sporun pozitif etkisinin bilincindeyiz ve birleştirici ve iyileştirici gücüne inanarak çıktığımız bu yolda, somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Son 10 yıldır Global Sponsoru olduğumuz, tarihin en köklü spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları’na sponsorluğumuzu 2028 yılına kadar ve bu önemli gecede ödül alan Sümeyye Boyacı’nın da bizi temsil edeceği, Paralimpik Oyunları sponsorluğunu da dahil ederek uzatmış olmaktan gururluyuz. 2020 Tokyo Olimpiyatlarını, Türkiye’den sponsoru olduğumuz 30 sporcumuzla, ayrı bir heyecanla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

2019’da Sporun Zirvesinde Yer Alanlar

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Merih Demiral
İslam Çupi Milliyet Spor Ekstra Özel Ödülü: U19 Genç Kız Voleybol Milli Takım Kaptanı
HDI Sigorta Özel Ödülü: Ozan Tufan
Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Sümeyye Boyacı
Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Voleybol Federasyonu
Gillette Özel Ödülü (E-spor): Fenerbahçe E-Spor 
Gillette Yılın Futbolcusu: Çağlar Söyüncü
Vestel Özel Ödülü: Eda Erdem
Yılın Takımı: A Milli Futbol Takımı
Milka Yılın Kayak Sporcusu Özel Ödülü: Sıla Kara
Namık Sevik Özel Ödülü: Afşin Yakupoğlu
Altınyıldız Classics Özel Ödülü: İbrahim Çolak
Yılın Paralimpik - Engelli Sporcusu/Takımı: Sümeyye Boyacı
Yılın Gillette Gibi Hareketi Özel Ödülü: Enis Destan 
Yılın Antrenörü: Şenol Güneş
Yılın Sporcusu: Rıza Kayaalp

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL