• Geri dön

  • 861 Görüntülenme

  • 207 Haber

  • 116 İşletme görüntülenme


Türkiye’de 35 yıldır yenilikçi ve güvenilir ürünleriyle bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimine katkı sağlayan Prima’nın ''Prematüre Gücü'' projesi 6. yılına girdi. 2017’den bu yana devam eden çalışmada şimdiye kadar 1 milyondan fazla bez prematüre bebeklere ulaştırıldı. Proje bu yıl Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği (ERDODER) iş birliği ile hayata geçiyor.

Türkiye’de 35 yılı aşkın bir süredir bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimi için projeler hayata geçiren Prima, prematüre bebeklerin özel ihtiyaçlarına dair farkındalığı artırmak amacıyla başlattığı Prematüre Gücü projesini 6. yılında da sürdürüyor. “Sevgi Her Kapıyı Açar” diyerek, küçük kahramanların büyük mücadelesine destek olan Prima, CarrefourSA iş birliği ile 1-30 Kasım tarihleri arasında CarrefourSA mağazalarından satın alınacak her bir Prima paketi için Türkiye’nin farklı bölgelerindeki prematüre bebeklere bez bağışı yapıyor.

''Her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor''

Prematüre Gücü kampanyası ile uzun zamandır prematüre bebeklere ve ebeveynlere destek olduklarını belirten P&G Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak: ''Yapılan araştırmalar ülkemizde her yıl her 10 bebekten 1’inin prematüre doğduğunu ve bu bebeklerin hayata tutunmak için özel bir bakıma ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Prima, bu içgörüden ve ihtiyaçtan yola çıkarak, doktorlar ve hemşirelerle partnerlik yaparak prematüre bebeklere özel olarak geliştirilen prematüre bezlerini üretti. “Bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişiminde ebeveynlere destek olma” yaklaşımıyla 2017 yılında başlattığımız projemiz kapsamında şimdiye kadar 1 milyondan fazla bez bağışı yaptık. Türkiye’de prematüre bez bağışı yapan ilk ve tek bebek bezi markası olarak en büyük sorumluluğumuz ebeveynlerin ve küçük kahramanlarımızın bu mücadelesine desteğimizi sürdürülebilir kılmak'' dedi.

''Prematüre bebeklerin farkında olmalıyız''

2010 yılından bu yana bebeklerin ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve onlara destek olacak projeler ürettiklerini belirten ERDODER Yönetim Kurulu Başkanı Canan Göztepe: ''Prematüre bebekler ve aileleri doğumdan başlayarak uzun ve zorlu bir süreç yaşıyor. Prima’nın bu projesi, prematüre bebeklere ve onların özel ihtiyaçlarına dair kamuoyunda ortak bir bilinç yaratması bakımından çok değerli. Prematüre bebeklerin farkında olmalı ve minik kahramanların bu büyük mücadelesinde destek olmalıyız. Biz ERDODER’de erken doğan bebekleri destekleyecek çalışmalar yaparak, ülkemizdeki bebek ölümlerini en aza indirme hedefiyle hareket ediyoruz. Ülkemizin farklı şehirlerinde ihtiyaç sahibi ebeveynlere ulaşıyor, bu ihtiyaçları belirleyerek destek oluyoruz. Sağlık Bakanlığı iş birliğimiz ile şu ana kadar Mardin, Kars ve Sinop’taki devlet hastanelerine Yenidoğan Yoğun Bakım üniteleri yaptık. Bu yılki çalışmalarımız kapsamında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Yoğun Bakım Ünitesi kurmayı hedefliyoruz. Amacımız ise ailelere bu süreçte destek olarak bebeklerin geleceğine umut olmak’’ dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL