• Geri dön

  • 1.333 Görüntülenme

  • 104 Haber

  • 1.884 İşletme görüntülenme


Atasun Optik Finans ve Mali İşler Direktörü Evren Kutlu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (UN SDG) çalışmaları kapsamında Amsterdam’da düzenlenen SDG Challenge 2021 Sprint Days etkinliğine katıldı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşitsizliklerin azaltılması konularında fikir ve projeler geliştirmek üzere düzenlenen etkinlikte Evren Kutlu, GrandVision global jürisinde tek Türk kadın olarak yer aldı. Kutlu, finans alanında kadın lider olmak üzerine deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Atasun Optik Finans ve Mali İşler Direktörü Evren Kutlu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (UN SDG) kapsamında Şubat ayında Amsterdam’da düzenlenen SDG Challenge’a katılan GrandVision ekibindeki tek Türk kadın oldu. Kutlu, 16 global firma ile 16 üniversitenin eşleştirildiği SDG Challenge 2021 etkinliğinde, Atasun Optik grup şirketi GrandVision jürisinde yer alarak, Rotterdam School of Management öğrencileri ile bir araya geldi. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve eşitsizliklerin azaltılması konularında öğrenciler ile görüşen Kutlu, Türkiye’de finans alanında kadın lider olmak üzerine de deneyimlerini paylaştı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çok sayıda girişime rağmen kadınların liderlikteki payında büyük bir değişim olmadığını belirten Evren Kutlu, “S&P 500 şirketlerinde kadın CEO’ların oranı yüzde 5. Dolayısıyla bu konuda hala bir iyileştirmeye ihtiyaç var. Bu anlamda GrandVision çeşitliliğe odaklanan bir şirket. Örneğin GrandVision şirketler grubuna bakıldığında kadın çalışan oranı yüzde 68. Türkiye’de ise Atasun Optik olarak son 4 yılda kadın çalışan oranımızda yüzde 17 puanlık bir artış elde ettik. Ayrıca çoğunluğu kadınlardan oluşan Geleceğin Liderleri programımız var ve LEAD Network (Leading Executives Advancing Diversity) kurumsal üyesiyiz. Çeşitlilik konusundaki girişimlerimizi her geçen gün artırmak konusunda oldukça kararlıyız” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL