• Geri dön

  • 1.254 Görüntülenme

  • 104 Haber

  • 1.884 İşletme görüntülenme


Atasun Optik, her yıl Ekim ayının ikinci perşembe günü düzenlenen Dünya Görme Günü kapsamında dijital mecralar için hazırladığı filmle, herkesi farkında olmaya davet ediyor.

İyi görme ve iyi görünmeyi herkese ulaştırma misyonuyla hareket eden Atasun Optik, toplumsal fayda odaklı anlayışıyla da dikkat çekici projeleri hayata geçiriyor.

Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı (The International Agency for the Prevention of Blindness - “IAPB”) tarafından açıklanan verilere göre dünya üzerinde 1,1 milyar kişi görme kaybı yaşıyor. Bu kişilerin yüzde 90’ında ise önlenebilen veya tedavi edilebilen görme kaybı bulunuyor. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla Atasun Optik, geçen yıl başlattığı “Instagram’ın ilk 3 Boyutlu Sese Sahip Hikayeleri” projesine bu sene de farklı hikayelerle devam ediyor.

IAPB verilerine göre önemli bir yatırım yapılmadığı takdirde görme kaybı yaşayan kişilerin sayısının 2050 yılına kadar 1,7 milyara yükseleceği tahmin ediliyor. Buradan hareketle Atasun Optik’in hazırladığı dijital filmde önlenebilir körlük ve görme kusurlarının önüne geçilebileceğinin vurgusu yapılıyor.

Kulaklıkla dinlenebilen 3 boyutlu sese sahip hikayeler aracılığıyla dinleyiciler, dış dünyaya ait imgeleri görmeden, sadece işiterek algılamaya davet ediliyor. Sevilen isimler Ayyüce Kamit, Ahmet Aksöz ve Müge Boz’un seslendirdiği hikayelerle herkesin farkında olmaya ve farkında yaşamaya çağırıldığı film aracılığıyla ‘Engelleri Ancak Farkında Olursak Aşabiliriz’ mesajı veriliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL