• Geri dön

  • 165 Görüntülenme

  • 106 Haber

  • 1.893 İşletme görüntülenme


Toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan Atasun Optik, kadın çalışan oranlarıyla sektörünün öncü kurumları arasında yer alıyor. Çalışanlarının yüzde 55’i kadın olan Atasun Optik’te, yöneticilerin de yüzde 41’i kadınlardan oluşuyor.

Kurum kültürü anlayışının bir parçası olarak eşitlik ilkesi ile hareket eden Atasun Optik, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında yaptığı çalışmalarla sektörünün öncü kurumları arasında yer alıyor. İnsan kaynakları politikası kapsamında, cinsiyet dengesini önceliklendiren Atasun Optik’te çalışanların yüzde 55’i kadınlardan oluşuyor. Yönetimde de kadın çalışan oranlarını üst seviyede tutan şirketin yöneticilerinin yüzde 44’ünü, yönetim kurulunun ise yüzde 33’ünü kadınlar oluşturuyor.

Atasun Optik CEO’su Evren Kutlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel yaptığı açıklamada, fırsat eşitliğinin ve kadınların toplumsal hayata katılım oranlarının önemine dikkat çekerek, Atasun Optik’in istihdam politikasında bu konunun öncelikli bir alan olduğunu belirtti. Kutlu sözlerine şöyle devam etti: “Atasun Optik olarak dünyanın her anlamda gelişmesi için cinsiyet ayrımı yapmadan herkese eşit fırsatlar sunulmasının, kurumların en önemli görevlerinden biri olduğuna inanıyoruz.

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu sorumluluk alanımız olarak görüyor ve işe alım sürecinden başlayarak istihdam süreçlerimizi bu bilinçle yürütüyoruz. İşe alım süreçlerinde eşit ve adil bir yaklaşımla hareket etmemizin yanı sıra, kadın çalışanlarımızın çalışma hayatındaki deneyimlerinin de aynı şekilde devam etmesini çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda terfi, ücret ve yan haklar gibi tüm süreçlerde eşitlik ilkemize göre hareket ediyoruz. İş hayatında sıklıkla karşılaşılan ücret eşitsizliğini çözmek için önemli adımlar atıyor, düzenli olarak kadın ve erkek çalışanlarımızın ücret analizlerini yapıyoruz.

“Projelerle de cinsiyet ve fırsat eşitliğini destekliyoruz”

Atasun Optik’te cinsiyet ve fırsat eşitliğine dair pek çok çalışma yürütüldüğünü ifade eden Kutlu şu bilgileri verdi: “Destek ofis ve mağazalarımızdaki kadın çalışanlarımızdan oluşan “Atasun Optik Kadınlarıyla Güçlü” proje grubumuz var. Proje grubumuzla, kadınlar arası paylaşımlardan mentorluk, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında eğitim programlarının oluşturulmasına ve kişisel koçluk atanmasına kadar pek çok sürdürülebilir çalışma gerçekleştiriyoruz. Şiddetin dilden başladığını vurgulamak üzere geliştirdiğimiz “Bir de Buradan Bak” manifestomuzla da önemli bir farkındalık yaratıyoruz. Pek çok farklı kurumla yaptığımız iş birlikleriyle toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı eğitim ve seminerlerde yer alıyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu alandaki proje ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gençlerimizin yanında olduk”

Atasun Optik CEO’su Evren Kutlu, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile iş birliği yaptıklarını belirtti. Kutlu, “Yalnızca iş hayatında değil ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimizin de eşit fırsatlara sahip olması için çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak adına tüm çalışanlarımız adına TEV ile iş birliği yaparak, maddi imkanı kısıtlı üniversite öğrencilerine destek olduk.” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL