• Geri dön

  • 1.132 Görüntülenme

  • 106 Haber

  • 1.892 İşletme görüntülenme


Güneş gözlükleri hem yaz hem de kış aylarının vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor. Göz sağlığını korumaya yardımcı olan güneş gözlüklerinin yüze uyumlu olması da önem taşıyor. Bunun için de öncelikle yüz tipini bilmek gerekiyor. Her yüz tipine uygun çok sayıda güneş gözlüğü seçeneği ise Atasun Optik’lerde bulunabiliyor.

Yuvarlak Yüz Şekli
Yuvarlak yüz hatlarına sahip insanlar için güneş gözlüğü seçerken önemli noktalardan biri yüzü daha uzun ve ince göstermesi oluyor. Geometrik çerçevelere sahip güneş gözlükleri yüz hatlarını daha fazla ortaya çıkarmak isteyen yuvarlak yüzlü kadın ve erkeklerin tercihleri arasında yer alıyor.

Kadınlar için Guess ve Ray-Ban, erkekler içinse Gucci ve Inesta markalarının güneş gözlükleri öne çıkıyor.

Kalp Yüz Şekli
Kalp yüz şekline sahip olan insanlar elmacık kemiklerinin daha yüksekte olması ve çenelerinin daha dar olmasıyla biliniyor. Bu nedenle dikkati çeneye çekecek modeller kullanmaları öneriliyor. Kadınlar için Bvlgari, Osse ve Vogue’un yuvarlak ve köşeli çerçevelere sahip güneş gözlükleri yüze daha orantılı bir görünüm sağlıyor. Mustang ve Polaroid markalarının ince çerçevelere sahip güneş gözlüğü modelleri ise erkekler için uygun seçenekler arasında bulunuyor.

Kare Yüz Şekli
Keskin bir kaş yapısına ve geniş bir alına sahip kare yüz şekline sahip olanlar için oval çerçeveler ve damla güneş gözlüğü modelleri öne çıkıyor. Degrade camlı güneş gözlükleri çene hattında daha dengeli bir görünüme kavuşmaya yardımcı oluyor.

Bu yüz şekline sahip kadınlar için Inesta ve Persol, erkekler içinse Osse ve Ray-Ban güneş gözlükleri tercih ediliyor.

Oval Yüz Şekli
Oval yüz şekline sahip olanlar için en önemli nokta yüzdeki dengeli görünümü korumak oluyor. Elmacık kemiklerini tamamlayarak dengeyi sağlayan Burberry ve DbyD’nin dikdörtgen çerçeveli güneş gözlükleri oval yüzlü kadınların tercihleri arasında yer alıyor. Köşeli, oval, pilot formlardaki Emporio Armani güneş gözlüğü modelleri degrade cam seçenekleriyle geniş ürün yelpazesine sahip Inesta Polarized’ın güneş gözlükleri erkeklerin yüz hatlarını ortaya çıkaracak seçenekler arasında bulunuyor.

Yüz şeklinizle uyumu yakalayarak stilinizi bir adım öteye taşıyabilecek tüm güneş gözlüğü seçeneklerine Türkiye’nin dört bir yanındaki Atasun Optik’lerden, http://www.atasunoptik.com.tr’den ve Atasun Optik mobil uygulamasından ulaşılabiliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL