• Geri dön

  • 1.514 Görüntülenme

  • 122 Haber

  • 383 İşletme görüntülenme


Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş:

Düğünler sektöre hareket getirdi!

114 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü mücevher markalarından Ariş Pırlanta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, pandemi sürecinin mücevher sektörünü de yılın ilk yarısında olumsuz etkilediğini söyledi. Karantina ile birlikte insanların online alışverişe yönelmesiyle online satışta büyük bir artış yaşandığını aktaran Güzeliş, mevcut şartlarda düğünlerin yeniden yapılmaya başlanması ve turistlerin de yeniden gelmesiyle sektörde bir hareketlilik yaşanmasının söz konusu olduğunu belirtti. Sektör açısından yıl sonu değerlendirmesi de yapan Güzeliş, “yaşananların ve yaşanmasını öngördüğümüz durumların yansıması olarak yılın sonunda % 30 - 40 eksiyle yola devam edebileceğimizi söyleyebiliriz” dedi.

Türkiye’nin en köklü mücevher markalarından Ariş Pırlanta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, pandemi sürecinin mücevher sektörü açısında da yılın ilk yarısını olumsuz etkilediğini söyledi. Karantina ile birlikte insanların online alışverişe yönelmesiyle online satışta büyük bir artış yaşandığını aktaran Güzeliş, mevcut şartlarda düğünlerin yeniden yapılmaya başlanması ve turistlerin de yeniden gelmesiyle sektörde bir hareketlilik yaşanmasının söz konusu olacağını belirtti.

Takı ve pırlanta satışlarında artış var
“Pandemi döneminde pek çok sektörle birlikte bizim sektörümüzde de mağazaların iki aydan fazla bir süre kapalı kalması, satışları online mağazaya yönlendirdi” diyen Güzeliş, online satışta büyük bir artış yaşandıysa da bunun yeterli olmadığına dikkat çekti. Güzeliş, sektör açısından yılın ikinci yarısına yönelik değerlendirmelerini ise şöyle aktardı:

“yılın ikinci yarısının ikinci dalga ve kötü senaryo düşünülmezse daha iyi olacağını öngörüyoruz. Mevcut şartlarda turistlerin tekrar gelmeye başlamasıyla birlikte sektörde bir hareketlilik yaşanması söz konusu. Güven ortamı oluşmaya devam ederse ve turist sayısında artış olursa daha da iyileşecektir. Ayrıca pandemi sürecinde ertelenen evliliklerin gerçekleşmeye başlamasıyla sektörümüzde bir hareketlilik görülüyor. Normalleşme döneminde ertelenen düğünlerin yapılmaya başlanması ile takı ve pırlanta satışları artmaya başladı.“

“Sektör yıl sonunda yüzde 30 – 40 eksiyle yola devam eder”
Tüketiciye cazip gelecek kampanyalar, alternatif pazar arayışları, ihracatla ilgili revizeler, araştırmalar ve geliştirmelerin söz konusu olduğunu söyleyen Kerim Güzeliş, ikinci dalga söz konusu olduğunda hazırlıklı olup alternatif planları bulunan firmaların bu süreci daha güçlü atlatacağını düşündüğünü söyledi. Güzeliş, sektör açısından yıl sonu değerlendirmesi de yaparak “yaşananların ve yaşanmasını öngördüğümüz durumların yansıması olarak yılın sonunda % 30 - 40 eksiyle yola devam edebileceğimizi söyleyebiliriz” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL