• Geri dön

  • 245 Görüntülenme

  • 192 Haber

  • 64 İşletme görüntülenme


Genç yüzücü Aysu Türkoğlu, dünya denizlerindeki 7 kanalı birden yüzen sporcu olma hedefi ile Yeni Zelanda’daki Cook Kanalı’nı başarıyla geçerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için bir önemli eşiği daha geçti. Boyner de Aysu Türkoğlu’nun yanında yer alarak Yeni Zelanda’daki yolculuğuna eşlik etti.

Genç yüzücü Aysu Türkoğlu, 20 Mart 2024 tarihinde Oceans Seven’ın üçüncü ayağı olan Cook Kanalı geçme hedefini gerçekleştirdi. 2022 yılının Temmuz ayında Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada geçerek bu kanalı tamamlayan en genç (21) Türk sporcu olan ve 2023 yılının Ağustos ayında 40 kilometrelik Kuzey Kanalı’nı 11 saat 48 dakika 19 saniyede geçen ilk Türk kadın sporcu olan yüzücünün yeni durağı Yeni Zelanda’daki Cook Kanalı’ydı. Türkoğlu, Cook Kanalı’nı da başarıyla geçerek bir hedefine daha ulaştı.

Boyner, Aysu Türkoğlu’nun Cook Kanalı geçişiyle ilgili Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın destek çağrısını duyarak hemen harekete geçti ve bu tarihi adımda genç yüzücünün ihtiyaç duyduğu desteği sağlayarak onun yanında oldu.

Genç yüzücü Aysu Türkoğlu’nun Cook Kanalı geçişi ile ilgili konuşan Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan: “Hayatımıza etkileyici hikayeleriyle damga vuran tüm kadınlar, her seferinde başardıklarıyla bize büyük ilham oluyorlar. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Boyner Dynamic Fest’te inancı ve azmiyle her şeyi mümkün kılabileceğine emin genç bir kadın yüzücüyle yolumuz kesişti. Aysu Türkoğlu’yla. Yaptıklarından, hayallerinden, hedeflerinden bahsetmişti. Cesareti ve kararlılığıyla hem genç bir birey olarak hem de bir kadın olarak yarattığı farktan çok etkilenmiştik. Bugün ise Aysu Yeni Zelanda’da. Ve dünya denizlerindeki 7 kanalı birden yüzen sporcu olarak Guinness rekorlar kitabına girme hedefinde üçüncü yüzme rotası olan Cook Kanalı geçişini başarıyla tamamladı. Biz de Aysu’nun her attığı kulaçta onun yanında olmaktan, ona ihtiyacı olan desteği sağlamaktan büyük mutluluk duyduk. Aysu’nun inancının ve azminin hepimize ilham olacağına inanıyorum.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL