• Geri dön

  • 3.558 Görüntülenme

  • 643 Haber

  • 18.016 İşletme görüntülenme


Samsung Health uygulamasına eklenen yeni “Group Challenge” özelliği sayesinde 9 arkadaşınız ile birlikte yarışabilirsiniz. Bu sayede belirli bir sürede en fazla adımı kimin atacağını veya belli bir adım sayısına ilk kimin ulaştığını görebilirsiniz.

Samsung Electronics, Samsung Health uygulamasına “Group Challenge” (Grup Yarışması) özelliğini eklediğini duyurdu. Bu özellik sayesinde, siz dâhil maksimum 10 kişinin katılımı ile yarışmalar düzenleyebilir, en fazla spor yapanın ya da en hızlı kimin olduğunu görmek için kozlarınızı paylaşabilirsiniz.

Evlere kapanmak ya da tatil rehaveti fitness hedeflerinizin önüne geçmiş olabilir. Yine de eski formunuza kavuşmanız korkutucu olmak zorunda değil. 12 Ocak’tan itibaren, Samsung Health uygulamasında yer alacak “Together” (Birlikte) bölümü altında bir meydan okuma başlatarak, belirli bir sürede en fazla adımı kimin atacağını veya belli bir adım sayısına ilk kimin ulaşacağını görebileceksiniz. Bir meydan okumayı oluşturduktan sonra 9’a kadar arkadaşınızı, Samsung Health kullanıcısı olmasalar dahi davet edebilirsiniz.

Samsung Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobil Telekomünikasyon Bölümü Sağlık Ekibi Başkanı TaeJong Jay Yang, konuyla ilgili şunları söyledi: "Temposu hız kesmeyen dünyamızda, özellikle de bu son dönemde, sağlıklı bir yaşam sürmek her zaman kolay olmuyor. Bu nedenle Samsung Health uygulamamızı sürekli olarak geliştiriyor, kullanıcılara her yerde ve her zaman daha sağlıklı kalabilmeleri için daha fazla özellik sunuyoruz."

Fitness için motivasyonunuzu bulun
Samsung Health uygulamasındaki Challenge özelliğini kullananlar ortalama olarak diğer Samsung Health kullanıcılarından yüzde 22 daha fazla adım atıyor. Bu da motivasyonun ve rekabetin sağlık hedeflerinize ulaşmada çok önemli faktörler arasında olduğunun kanıtı. Bu nedenle Samsung sağlıklı ve zinde kalırken aynı zamanda eğlenmenizi de sağlayacak özellikler ve imkânları uygulamaya dâhil etmeye devam ediyor.

Group Challenge, Samsung Health Challenge özelliklerine yapılan eklemelerin sonuncusu ve Samsung Health uygulamasının “Together” sekmesinden bu özelliğe erişmek mümkün. Ayrıca en popüler meydan okuma türü olan Global Challenge da var. Bu özellikle dünyanın her yerindeki Samsung Health kullanıcılarıyla aylık adım sayma yarışmasına katılabilirsiniz. Samsung daha önce 1:1 Challenge özelliğiyle, adım sayma hedeflerinizi gerçekleştirmek için arkadaşlarınızdan ya da ailenizden bir kişiyi sizinle yarışmaya davet etmenize olanak sağlıyordu. Son olarak 1:1 Challenge özelliği Group Challenge özelliği olarak yenilendi. Bire bir yarışma opsiyonununuz hala devam ederken, artık 9 kişiye kadar arkadaşlarınızı da davet ederek birlikte egzersiz yapabilir, bir arada olmasanız dahi birbirinizi motive ederek zindelik hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Hatta birden çok Group Challenge açarak, aynı anda aileniz, arkadaşlarınız ya da iş arkadaşlarınızla yarışabilirsiniz.

Daha sağlıklı bir yaşam için
2012 yılında basit bir zindelik takibi uygulaması olarak sunulan Samsung Health, zaman içinde sanal egzersizlerden, bilinçli farkındalık (mindfulness) videolarına, uyku takibinden kalp atışı ve tansiyon izlemeye kadar birçok özelliğin eklenmesiyle kapsamlı bir sağlık, iyi oluş ve zindelik platformu haline geldi.

Yapabildiği şeyler arttıkça Samsung Health uygulamasının kullanıcı sayısı da hızla artış gösterdi. Samsung Health uygulaması 2020 yılında 200 milyon kişi tarafından kullanıldı. Yalnızca geçen yıl, Samsung Health kullanıcıları yaklaşık 3 milyar kalori yaktı ve toplam 78 trilyon adım attı. Bu da dünyayla güneş arasındaki mesafenin 200 katına eşit bir mesafe anlamına geliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL