• Geri dön

  • 1.549 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung ve UNDP Türkiye’nin gençlere yönelik “Innovation Campus” programı için başvurular başladı. Bu yıl depremden etkilenen gençlere odaklanılarak geliştirilen programla, yeni nesil iş gücünün yapay zekâ gibi teknolojileri kullanarak problem çözme becerilerinin artırılması hedefleniyor.

Samsung Electronics’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğiyle dördüncü kez düzenleyeceği “Innovation Campus” programı için başvuru süreci başladı. 18-29 yaş arası gençlerin başvurusuna açık olan program, yeni nesil iş gücünün geleceği belirleyen teknolojileri kullanabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Gençlere Dördüncü Sanayi Devrimi’nde başarı kazanarak bu alanda öncülük etmek için ihtiyaç duyacakları teknik becerileri kazandıracak program kapsamında katılımcılar ayrıca problem çözme becerilerini gerçek hayattaki zorlukların üstesinden gelmek için nasıl kullanabileceklerini öğrenme fırsatı da bulacak.

Depremden etkilenen gençleri odağına alacak
“Innovation Campus” programının içeriği bu yıl, 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından genişletildi. Depremden etkilenen gençleri odağına alacak program çerçevesinde, önceki yıllarda verilen İşe Hazırlık, Sunum Teknikleri gibi eğitimlere ek olarak bu yıl, Yapay Zekâ Teknolojisinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temelli Eğitimler ve Yapay Zeka Teknolojilerinde Önyargı ile Kodlama gibi eğitimler de verilecek. Programla, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi alma ve STEM alanında çalışma oranı erkeklere göre daha düşük olan, afetler karşısında özel risk ve zorluklarla karşı karşıya kalan genç kadınlar için fırsat eşitliği de yaratılacak.

Bu dönem daha fazla sayıda gence ulaşmayı hedefleyen program için yapılacak eleme sürecinde başvuranlar, teknik testler ve yetkinlik bazlı bir değerlendirmeden geçecek. Başarılı bulunan katılımcılar, ülkenin ileri gelen üniversitelerinde görev yapan, alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek olan, Samsung'un yapay zekâ konusundaki küresel müfredatını içeren eğitimi almaya hak kazanacak.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na yapay zekâ çözümü
Türkiye'nin dijital dönüşümünü hızlandırmayı hedefleyen “Innovation Campus” programına katılan gençler, Birleşmiş Milletler’e üye 193 ülke tarafından yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek hedefiyle 2030’a kadar ulaşılmak üzere kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA’lar) doğrultusunda günümüzün en büyük sorunlarının kök nedenlerine çözüm bulan yapay zekâ projeleri geliştirecek. Katılımcılar, eğitimin ardından becerilerini sergileyebilecekleri projeleri tasarlayarak programın sonunda fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayacak maddi katkı ve koçluk desteği almak amacıyla yarışacak. Başarılı katılımcılar, program sonunda sertifika alacak.

“Innovation Campus” programı başvuruları; 30 Haziran 2023 tarihine kadar Toptalent.co | Innovation Campus - Samsung web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL