• Geri dön

  • 419 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung Galaxy Watch'ın yeni uyku apnesi özelliği, FDA onayı alarak kullanıcılara uyku sırasında apne belirtilerini izleme imkanı sunuyor. Bu yenilik, sağlıklı bir uyku düzeni oluşturulmasına katkıda bulunurken, uyku apnesi gibi yaygın ancak sıklıkla teşhis edilmeyen durumların erken tespitine olanak tanıyor. Samsung'un bu adımı, teknoloji ve sağlık bakımı arasındaki köprüyü güçlendirerek, kullanıcıların yaşam kalitesini artırma yolunda önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Samsung Electronics, Samsung Health Monitor uygulamasındaki[1] uyku apnesi özelliğinin[2] Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) De Novo onayı aldığını duyurdu. Uyumlu bir Samsung Galaxy Watch ve Telefon ile uyku apnesi belirtilerini tespit eden ve geçtiğimiz Ekim ayında Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı (MFDS) tarafından onaylanan özellik, FDA tarafından da onay alarak bu alanda bir ilke imza attı.

Uyku apnesi özelliği, genellikle teşhis ve tedavi edilmeyen ancak yaygın görülen kronik olarak uyku apnesi teşhisi konmamış, 22 yaş üstü kullanıcıların iki gecelik izleme süresi dahilinde orta ve şiddetli obstrüktif uyku apnesi (OSA) belirtilerini tespit etmesini sağlıyor. Bu özellikten yararlanmak için kullanıcıların on günlük sürede her biri dört saatten uzun olacak şekilde iki kez uykularını takip etmesi yeterli oluyor.

Obstrüktif uyku apnesi, kişinin uykudayken nefesini durdurmasına neden oluyor ve genellikle oksijen alımında kesinti yaşanmasına, düşük uyku kalitesine ve gündüz yorgunluğuna yol açabiliyor. Tedavi edilmeyen uyku apnesi ise hipertansiyon, koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, kardiyak aritmi ve inme gibi kardiyovasküler hastalıklara yönelik riskleri artırabiliyor. Ulusal Uyku Vakfı'na (National Sleep Foundation) göre, ABD'deki erkeklerin yaklaşık yüzde 25'i ve kadınların yüzde 10'u obstrüktif uyku apnesinden mustarip. Samsung Health Monitor uygulamasında yer alacak olan yeni özellikle, daha fazla insanın orta veya şiddetli obstrüktif uyku apnesi semptomlarını proaktif olarak tespit etmesi ve bu tespit sonucunda sağlık komplikasyonu olasılığını azaltmak için tıbbi yardım alınmasının sağlanması hedefleniyor.

İyi bir sağlık, iyi uykuyla yakından ilişkilidir. Uyku, bedenlerimizin ve zihinlerimizin toparlanmasına yardımcı olurken bizi yeniler ve sonraki güne hazır bir şekilde başlamamız için güçlendirir. Geceleri aldığımız uykunun kalitesi, fiziksel ve zihinsel sağlığımızı, ilişkilerimizi, performansımızı ve çok daha fazlasını büyük ölçüde etkiler. Uykunun sağlığımız üzerindeki temel rolünün farkında olan Samsung, daha iyi bir uyku için üç temel unsura odaklanıyor: Uyku düzenini öğrenmek, daha iyi alışkanlıklar oluşturmak ve uyku dostu bir ortam yaratmak.

Samsung, Galaxy kullanıcılarının uyku sağlığı alışkanlıklarını iyileştirmek için mümkün olan en iyi uyku araçlarını sunma taahhüdü kapsamında bir sonraki adımı uyku apnesi özelliğiyle atıyor. Bu özellik, üçüncü çeyrekte[3] Samsung Health Monitor uygulaması üzerinden ABD'deki Galaxy Watch serisi saatlerde kullanıma sunulacak.


[1] Kullanılabilirlik, pazara veya cihaza göre değişebilir. Tıbbi Cihaz Olarak Yazılım (SaMD) olarak onay/kayıt alma konusundaki pazar kısıtlamaları nedeniyle, yalnızca hizmetin şu anda mevcut olduğu pazarlarda satın alınan saatlerde ve akıllı telefonlarda çalışır (yine de kullanıcılar hizmet dışı pazarlara seyahat ettiğinde hizmet kısıtlanabilir.)
[2] Uyku Apnesi Özelliği, uyumlu bir Samsung Galaxy Watch ve telefon üzerinde çalışan, yasal yazılımla geliştirilmiş tıbbi bir mobil uygulamadır. Bu özellik, 22 yaş ve üzeri yetişkin kullanıcılarda iki gecelik izleme süresi boyunca elde edilen önemli solunum kesintileri üzerinden orta ila şiddetli obstrüktif uyku apnesi belirtilerini tespit etmeyi amaçlamaktadır. Talep üzerine kullanım için tasarlanmıştır. Bu özellik, daha önce uyku apnesi teşhisi konmuş kullanıcılar için tasarlanmamıştır. Kullanıcılar bu özelliği nitelikli bir klinisyen tarafından uygulanan geleneksel tanı ve tedavi yöntemlerinin yerine kullanmamalıdır. Bu cihaz tarafından sağlanan verilerin klinisyenlere uyku bozukluklarının teşhisinde yardımcı olması da amaçlanmamıştır.
[3] Kullanılabilirlik pazara, operatöre, modele veya eşleştirilen akıllı telefona göre değişebilir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL