• Geri dön

  • 3.371 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung’un Türkiye’de dijital sanatın gelişimine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği dART Dijital Sanat Platformu’nun Uzman Kurulu’na Dijital Sanatlar Küratörü Esra Özkan da katıldı. Küratör pratiği, teknoloji ve sanatı buluşturan çalışmalara odaklanan Esra Özkan, Türkiye’nin dijital sanat ve NFT teknolojileri alanındaki öncü isimlerinden Hakan Yılmaz ve Devrim Danyal’ın yer aldığı dART Uzman Kurulu’nda dijital sanatçıları ve dijital sanata gönül vermiş kişileri destekleyecek.

Samsung’un Türkiye’de dijital sanata ve NFT teknolojilerine ilgi duyanları buluşturan dART Platformu Uzman Kurulu, Dijital Sanatlar Küratörü Esra Özkan’ın da katılımıyla büyüdü. Özkan’nın yanı sıra 20 yıldır dijital sanat üreten NFT sanatçısı Hakan Yılmaz ve dijital sanat eserlerinin NFT haline getirilmesi ve gelir elde edilmesi alanındaki bilgi birikimiyle uzman Devrim Danyal’ın yer aldığı Uzman Kurulu, dijital sanata dair akıllarda olan soru işaretlerini giderirken, bu alanla ilgili sanatçılar, sanatseverler, gençler ve bu sanata ilgi duyan herkese yaşayan güncel bilgiler sunuyor.

Esra Özkan kimdir?

Güncel olarak Türkiye’nin ilk dijital sanat müzesi X Media Art Museum’un direktörlüğünü ve küratörlüğünü üstlenen Özkan, 2020 yılından bu yana sanat ve teknolojinin kesişimini bir üretim alanı olarak kabul eden sanatçıların eserlerini sergileyen İstanbul Dijital Sanat Festivali'nin sanat yönetmenliği görevini yürütüyor. Uluslararası alanda bir çok sanatçıyla çalışan ve festivalde yer alan Esra Özkan, Ultrech School’da felsefe programında Rosi Braidotti’den ders almış, ayrıca 2022 yılında SAHA Derneği’nden aldığı bursla Alternatif School’da Türkiye’den seçilen tek küratör olmuştur. Özkan, gelişen teknolojilerin neden olduğu politik ve sosyal sorunlarla ilgilenen disiplinler arası sanatçılar/teknoloji uzmanlarıyla sık sık işbirliği yapıyor. Esra Özkan'ın küratöryel ve akademik yazıları, felsefeyi post-dijital terminoloji ve Post-insan kavramlarının disiplinler arası sanattaki etkileriyle buluşturuyor. Aynı zamanda Amber Network Festival'deki V'R' Storytellers atölyesinin ve hackathon'un koordinatörü olan Esra Özkan, 2019-2021 yılları arasında Contemporary Istanbul’un teknoloji ve sanatı bir araya getiren Plugin bölümünün küratörlüğünü de üstlenmiştir.

Samsung’un dART Platformu’ndaki eğitim içerikleri, dART Uzman Kurulu Üyeleri Hakan Yılmaz ve Devrim Danyal tarafından hazırlandı. Hazırlanan eğitim içerikleri ve detaylı bilgiler, Samsung Türkiye’nin Youtube Kanalı ve dART Plarformu web sitesinde yer alıyor. Kullanıcılar, platformda yer alan her bir eğitim içeriğini diledikleri şekilde izleyebiliyor. Samsung dART Platformu ile ilgili daha kapsamlı bilgi için; https://www.samsung.com/tr/dart/ adresi ziyaret edilebiliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL