• Geri dön

  • 438 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung Electronics Başkan Yardımcısı, Dijital Sağlık Ekibi ve Mobil İş Birimi Başkanı Dr. Hon Pak, Samsung'un sağlık teknolojilerinin, kullanıcıların sağlığını nasıl etkili bir şekilde izleyip iyileştireceğine dair kapsamlı bir bildiri yayınladı. Dr. Pak yazısının kalanında, yapay zeka destekli analizler ve kişiselleştirilmiş önerilerle kullanıcılara sağlık hedeflerine ulaşmada hangi inovasyonlarla yardımcı olunacağının altını çiziyor.

Son blog yazısında sürekli sağlık izlemesi yapabilen gelişmiş araçların önemine değinen Samsung Electronics Başkan Yardımcısı, Dijital Sağlık Ekibi ve Mobil İş Birimi Başkanı Dr. Hon Pak, Samsung'un kullanıcı ihtiyaçlarını merkeze alarak sağlık takibi ve yönetiminde yenilikçi çözümler sunduğunu belirtiyor. Dr Hon Pak’ın yazısının tamamı ise şöyle:

‘‘İnsanlar günümüzde her zamankinden daha fazla sağlık hedefi belirliyor. Formda kalmaktan daha fazla kas kütlesi kazanmaya, daha iyi uyku uyumaktan kendilerinin ya da aile üyelerinin fiziksel ve zihinsel sağlık sorunlarıyla ilgilenmeye, herkesin sağlıkta farklı hedefleri var. Ancak ortak olan bir şey varsa bu da hedeflere giden yol ve yöntemlerin karmaşık ve zorlayıcı olabilmesi. Üstelik bu hedefleri kendiniz belirliyorsunuz.

Bu nedenle Samsung'da daha fazla insanın hem kendi sağlıklarını hem de önemsedikleri kişilerin sağlığını kendine has yöntemlerle yönetmesi için çalışıyoruz. Bunu, günlük sağlığa yönelik kapsamlı ve kolaylaştırılmış bir yaklaşımla başarıyoruz. Vizyonumuz, sadece Samsung'un yapabileceği şekilde cihazları, hizmetler ile insanları birbirine bağlayarak ev merkezli bağlantılı bakım çözümleriyle milyarlarca insanın sağlığını iyileştirmek.

Sağlık verilerini birleştirerek sağlıklı yaşamı kolaylaştırmak

Sağlık sektörünün bugün karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri verilerin farklı yerlerde bulunması ve bunların nasıl bir araya getirileceğidir. En fazla çeşitliliğe sahip bağlantılı cihaz ekosistemlerinden birini sunan Samsung, bu sorunun çözümü konusunda benzersiz bir konuma sahip. Bugün, Samsung Health platformuyla farklı cihazları ve iş ortakları tarafından sunulan çözümleri uyumlu bir platformda birleştirerek sağlık durumu verilerini tek bir Galaxy giyilebilir cihazdan takip etmeyi kolaylaştırıyoruz.

Gelişmiş sensör teknolojisi aracılığıyla elde edilen verilerle gelişmiş iç görüler elde etmeyi mümkün hale getiriyoruz ve entegre çalışan üçüncü taraf sağlık çözümlerinin bilgileriyle sağlığınız hakkında daha derin ve daha bütünsel bir anlayış sunuyoruz. Tabii, her zaman olduğu gibi, Galaxy cihazlarındaki kişisel verileriniz Samsung Knox güvenlik platformu sayesinde güvenle korunuyor.

Yapay zekanın gücüyle veriler anlamlı iç görülere dönüşüyor

Üstün veri modellerinde bilginin nasıl faydaya dönüştüğü büyük önem taşıyor. Samsung, yeni mobil yapay zeka çağında bilgiden en üst düzeyde faydalanma konusunda sektörün ön saflarında yer almaya odaklandı. Yüzyılın en dönüştürücü teknolojisi yapay zeka sayesinde kullanıcılar, Samsung Health platformunun aylık 64 milyon aktif kullanıcıdan elde ettiği global ve kapsamlı veri seti aracılığıyla daha kişiselleştirilmiş bilgiler ediniyor ve sağlık deneyimlerini özelleştirebiliyor. Her kullanıcının sağlıklı yaşam yolculuğu kendi içinde özel olsa da hepsinin benzer bir hedefe sahip olduğuna inanıyoruz: Mümkün olan en uzun sürede elde edilen daha kapsamlı iç görüler yoluyla sağlığını daha derinlemesine kavramak.

Biz de kullanıcıların sağlıklarını rahat, kesintisiz ve tutarlı bir şekilde takip etmesine yardımcı olacak bir araç portföyü oluşturmaya devam ediyouz. Bu yaklaşımı, gece ve gündüz boyunca daha kişiselleştirilmiş ve eyleme geçirilebilir rehberlik sunmak için daha fazla veriyi yeni akıllı analizler için birleştiren My Vitality Score[1] ve Booster Card[2] gibi yeni özelliklere sahip giyilebilir portföyümüzle kullanıcılarımıza sunuyoruz.

Her şey iyi bir gece uykusuyla başlar

Daha fazla veriyle ve daha gelişmiş yapay zekayla kullanıcılar, uykudan başlayarak birçok alanda önleyici ve uçtan uca sağlık çözümlerinde daha da fazla iç görü elde edecek. Kullanıcılara uyku kaliteleri ve uykuyla ilgili diğer sağlık verileri hakkında daha kapsamlı bilgiler sunan çeşitli özellikler geliştirdik. Örneğin, kısa süre önce ABD FDA'dan De Novo onayı alan uyku apnesi özelliği, sıklıkla teşhis ve tedavi edilmeyen kronik bir tıbbi durum olan orta ila şiddetli obstrüktif uyku apnesi belirtilerini tespit edecek. Böylece kullanıcılar sağlık hizmeti sağlayıcılarına bu konuyu danışabilecek.

Bunlar sadece başlangıç. Bu özellikleri, evde sağlık hizmetlerine erişimi zenginleştiren gerçek çözümlere ve hizmetlere bağlamak için iş ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Örneğin, dinlenmek için ideal uyku sıcaklıklarını ayarlayabilen akıllı bir yatak sayesinde daha ideal bir uyku ortamı yaratmak gibi çözümler üzerinde çalışıyoruz.

Geleceğin sağlıklı yaşamı parmaklarınızın ucunda

Samsung, kullanıcıların kendi sağlıkları hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmasının sağlıklı yaşama uzun vadede önemli faydalar sunabileceğine inanıyor. Sağlıklı günlük yaşam için kullanıcılara kapsamlı ve kolaylaştırılmış bir yaklaşım sunma vizyonumuzu gerçekleştirmeye çalışırken yapılan seçimlerin büyük bir önem taşıdığını biliyoruz. Kişinin kendi sağlık koşulları hakkında doğru, ayrıntılı ve gelişmiş bilgiler edinmesi, değişimlerin daha iyi izlenip eyleme geçilmesine yardımcı olmanın temelini oluşturuyor.

Yapay zekaya erişimde mobil cihazlar birinci erişim noktası olacak. Geniş ve kapsamlı ürün portföyümüz, inovasyon mirasımız ve açık iş birliği anlayışımız sayesinde ve Samsung Galaxy ile bu teknolojinin dünyaya yayılmasını hızlandırmak için muhteşem bir konuma sahibiz. Bu nedenle, Samsung'un tüm inovasyonlarının en küçük formda 7/24 rahatça kullanılabilmesine imkan tanıyan Samsung Galaxy Ring'i bu yılın ilerleyen günlerinde tanıtacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Giyilebilir ürünler portföyümüzün yeni üyesi Galaxy Ring, günlük sağlık takibini kolaylaştırmanın yepyeni bir yolunu sunacak, daha fazla iç görüyle gece ve gündüz tüm gün sağlık takibine imkan tanıyarak kullanıcıları yeni yollarla güçlendirecek. Kullanıcılar Galaxy Ring ile sağlıklı yaşam yolculuklarının her adımında rakipsiz bir deneyim yaşayacak. Tüm deneyimler, Samsung'un daha bağlantılı, entegre ve sorunsuz çalışan dijital sağlıklı yaşam platformuna yönelik daha geniş vizyonuyla uyumlu bir şekilde sunulacak.

Hayal gücünün ötesine geçen mobil deneyimler yaşatma hedefiyle Samsung, ürün kategorileri ve iş birlikleri genelinde Galaxy AI özelliklerini zenginleştirmeye ve genişletmeye devam edecek. Bunun örneklerinden sadece biri olan Galaxy Ring'in lansmanı, sizinle, tek kullanıcıyla başlayıp milyarlarca insanın sağlığını iyileştirme vizyonumuzu yansıtıyor. Yapay zekanın, iş ortaklıklarıyla birlikte çalışmanın ve ileri teknolojinin gücü sayesinde, daha fazla insanın kendini daha iyi tanımasına ve kendisi küçük ama etkisi büyük değişiklikleri her gün yapabilmesine yardımcı oluyoruz. Galaxy AI'dan güç alan bu faydalarla, yakında tanıtacağımız birçok heyecan verici sağlık çözümüyle ve yeni güncellemelerle size sunacağımız inovasyonlar için sabırsızlanıyoruz.’’

[1] My Vitality Score, Samsung Health'e 2024 yılı içinde sunulacaktır. Kullanılabilirliği pazara, operatöre veya giyilebilir cihaza göre değişebilir. Özellikler yalnızca genel sağlık ve fitness amaçlıdır. Ölçümler yalnızca kişisel referans içindir. Tavsiye için bir tıp uzmanına danışılması önerilir.
[2] Booster Card, Samsung Health'te 2024 yılı içinde sunulacaktır. Kullanılabilirliği pazara, operatöre veya giyilebilir cihaza göre değişebilir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL