• Geri dön

  • 389 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung'un vRAN 3.0 platformunda geleceğin Intel® Xeon® işlemcilerini kullanan şirketler, sektörün ilk çağrısını gerçekleştirdi.

Samsung Electronics, geleceğin işlemcisi Intel® Xeon® (kod adı Granite Rapids-D) ile yapılan sektördeki ilk uçtan uca çağrısını laboratuvar ortamında başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Çağrı, Samsung'un v RAN 3.0 çözümüyle desteklenen sanallaştırılmış Open RAN ağı üzerinden yapıldı. Samsung ve Intel’in uzun yıllara dayalı iş birliğinin yeni kilometre taşı niteliğindeki bu başarı, şirketlerin gelişmiş performans ve kapasite sunmak üzere geliştirdiği sanallaştırılmış Open RAN çözümünü ileri taşıma konusundaki ortak kararlılığını gösteriyor.

Şirketler, Samsung'un Kore'de bulunan Ar-Ge laboratuvarında gerçekleştirdikleri testte, Intel'in Granite Rapids-D, Samsung'un Core ve Samsung'un test cihazlarıyla entegre çalışan çok yönlü ve O-RAN uyumlu sanallaştırılmış RAN çözümünü (vRAN) kullanarak uçtan uca veri çağrısı gerçekleştirdi. Test sırasında Samsung, güç tüketimini azaltmak gibi birçok önemli kazanım elde etti. Test sonuçları, Mobil Dünya Kongresi 2024'te katılımcılarla paylaşılacak (Samsung Networks standı, sadece davetlilere açık olacak).

Ulaşılan teknik başarı, iki şirketin vRAN teknolojileri alanında 2017 yılında başlayan ve üst sınıf operatörlere ticari olarak kanıtlanmış büyük ölçekli vRAN dağıtımıyla sonuçlanan uzun süreli iş birliğiyle elde edildi. 2021'de 3. Nesil ve ve 2023'te 4. Nesil Intel Xeon ölçeklenebilir işlemciler geliştiren iki şirket, vRAN teknolojisini ileri taşımak için Intel'in her yeni nesil işlemcisinde iş birliği yapmaya devam ediyor. En son, 4. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir işlemciler üzerinde çalışan şirketler, bu işlemcilerin ticari olarak piyasaya sürülmesinden yalnızca dört ay sonra sektörde ilk kez ticari bir ağda veri çağrısı gerçekleştirdi.

Samsung Electronics Genel Müdür Yardımcısı, Teknoloji Strateji Grubu ve Ağlar İş Birimi Başkanı Dong Geun Lee, “Büyük ölçekte kanıtlanmış ticari yaygınlığa sahip global ve yenilikçi bir vRAN geliştiricisi olarak Samsung, Intel gibi sektör lideri iş ortaklarıyla ekosistemini genişletme ve yazılım merkezli dönüşümün ön saflarında yer alma kararlılığını sürdürüyor. Sektörde ilk kez gerçekleştirilen bu çağrı, sanal ve açık yaklaşımı benimseyen Samsung'un gelecekte mobil ağların tüm potansiyelini ortaya çıkarma konusundaki benzersiz yetkinliğini temsil ediyor” dedi.

Granite Rapids D ile yapılan ilk çağrının, bu teknolojinin genel kullanıma sunulmasından çok önce tamamlanmasının dikkat çeken bir başarı olduğunu ve bunun Samsung ile Intel'in uzun yıllardır sürdürdüğü yakın ve güçlü iş birliğiyle elde edildiğini belirten Intel Genel Müdür Yardımcısı ve Kablosuz Erişim Ağı İş Birimi Bölümü Başkanı Cristina Rodriguez, ‘‘Operatörlerin ihtiyaç duyduğu çözümleri sağlamak için birden çok nesilde geliştirdiğimiz Intel® Xeon® işlemcilerin yol haritasında ilerlemeye kararlıyız. Enerji verimliliği, vRAN kapasitesi ve yapay zeka gibi alanlarda da yeni inovasyonlara imza atacağız” dedi.

Samsung ve Intel, Samsung’un vRAN yazılımını Granite Rapids-D ile entegre etmenin yanı sıra radyo ağlarında kullanılacak yapay zeka inovasyonlarını ilerletmek için de iş birliği yapıyor. Böylece, geleceğin potansiyel RAN kullanım senaryolarını gerçekleştirmek için, güç optimizasyonu, trafik yönlendirme, gelişmiş spektral verimlilik ve anomali tespiti gibi alanlarda gelişmeler kaydedilecek.

Yonga setleri, radyo ve çekirdek teknolojileri dahil olmak üzere 5G’de uçtan uca çözümlerin başarıyla sunulmasına öncülük eden Samsung, Ar-Ge faaliyetlerine devam ederek vRAN 3.0, Open RAN ve Çekirdek teknolojilerinden özel ağ çözümlerine ve yapay zeka destekli otomasyon araçlarına kadar geniş ürün yelpazesine sahip pazar lideri portföyüyle 5G ağlarını geliştiriyor ve sektörün geleceğine yön veriyor. Bugün birçok mobil operatör, Samsung’un ağ çözümleriyle, dünya çapındaki yüz milyonlarca kullanıcısına bağlantı sunuyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL