• Geri dön

  • 606 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle düzenlenen, gençlerin toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler bulmalarını hedefleyen "Solve for Tomorrow" yarışmasının başvuru tarihi, 16 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı. Gençlerin toplumun en acil sorunlarına projeleriyle çözüm ürettikleri programa, 8. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler katılabiliyor.

Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığıyla gerçekleşen Solve for Tomorrow yarışması, her yıl gençlerin toplumsal sorunlara yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretmelerini teşvik eden projelerini değerlendiriyor. STEM alanına ilgiyi ve becerileri artırmayı hedefleyen bu program sayesinde, gençlerin yaşadıkları dünyayı daha iyi kavramaları ve toplumdaki kritik becerileri edinmeleri amaçlanıyor. Program aynı zamanda katılımcılara, çevreleri hakkında daha derin bir bilgi edinme olanağı sunarken, eleştirel düşünme, yaratıcılık, iletişim ve iş birliği gibi önemli yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyor.

Son başvuru tarihi 16 Şubat

Bu yıl Mayıs ayında üçüncü kez gerçekleşecek olan Solve for Tomorrow yarışmasına katılmak için son başvuru tarihi 16 Şubat’a kadar uzatıldı. 8. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenciler, kurdukları en az 2, en fazla 4 kişilik gruplarla ‘‘Solve for Tomorrow’’ programına katılım sağlayabilecek. Mayıs ayında finali gerçekleştirilecek yarışmada dereceye giren takımlardan birinci takıma 100.000 TL, ikinci takıma 80.000 TL, üçüncü takıma ise 50.000 TL değerinde, https://shop.samsung.com/tr/ web sitesinde kullanabilecekleri hediye çekleri verilecek.

Programın ana temaları "İnsanlık" ve "Gezegenimiz" olarak belirlendi

Bu seneki "İnsanlık" teması altında, öğrencilerin "Sağlık ve Refah", "Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık", "Herkes için Erişilebilirlik" ve "Nitelikli Eğitim" gibi alanlarda toplumun acil sorunlarına çözümler bulma yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Diğer yandan, "Gezegenimiz" teması, "İklim Eylemi", "Döngüsel Ekonomi", "Temiz ve Yenilenebilir Enerji", "Afet Odaklı Çözümler" gibi çevresel konulara odaklanıyor. Program bu temayla, gençlerin bu konulardaki bilincini artırarak, gezegenimizin geleceğini korumak için gerekli becerileri geliştirmelerini hedefliyor. Böylece "Solve for Tomorrow" programı, hem insanlık hem de dünyamız için daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma vizyonunu benimsiyor.

Geçtiğimiz yıl 173 eğitmen, 56 farklı şehirdeki gençlere eğitim verdi

"Solve for Tomorrow" yarışması kapsamında, öğrencilere ve gönüllü eğitmenlere "Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi"nde özel eğitimler veriliyor. Bu eğitim süreci, beş temel adımdan oluşan tasarım odaklı düşünmeyi kapsıyor ve bu adımlar; empati kurma, problemi tanımlama, fikir geliştirme, prototip oluşturma ve test etme şeklinde sıralanıyor. Stanford Üniversitesi'nin "Entegre Tasarım Eğitiminde Tasarım Odaklı Düşünme" (Design Thinking in Integrated Design Education) programından ilham alınan bu eğitimler, Türkiye'nin dört bir yanındaki gençler tarafından büyük ilgi gördü. Programın ikinci yılında, 173 eğitmen 56 farklı şehirdeki gençlere ‘‘Tasarım Odaklı Düşünme’’ eğitimleri verdi. Samsung ve Habitat Derneği ayrıca, yarı final aşamasına ulaşan öğrencilere mentorluk desteği sağlayarak, projelerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Final aşamasında öğrencilere sunulan Sunum Teknikleri Eğitimi ise, projelerini daha etkin bir şekilde sunmalarına yardımcı oluyor.

Program için başvurular, 16 Şubat 2024 tarihine kadar https://www.samsung.com/tr/solve-for-tomorrow/ web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL